Το Pixel 9 διαθέτει μια νέα δροσερή λειτουργία ενίσχυσης αφής που δεν ανέφερε η Google

0
12
© nextpit

Η τεχνητή νοημοσύνη και ο βοηθός Gemini τράβηξαν σημαντικά τα φώτα της δημοσιότητας όταν η Google έκανε το ντεμπούτο της σειράς Pixel 9, αφήνοντας ξεκάθαρα τα νέα χαρακτηριστικά υλικού στις συσκευές χειρός. Μεταξύ εκείνων των σημαντικών προσθηκών που δεν αναφέρονται είναι η νέα δυνατότητα Adaptive touch, η οποία προσαρμόζει την ευαισθησία της οθόνης αφής με βάση την κατάσταση του πίνακα και όχι επιπλέον όταν είναι εγκατεστημένο ένα προστατευτικό οθόνης.

Πώς λειτουργεί η νέα δυνατότητα προσαρμογής αφής στο Google Pixel

Η νέα λειτουργία αφής Pixel Adaptive της Google διέρρευσε νωρίτερα φέτος. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αλλάζει αυτόματα την ευαισθησία της οθόνης αφής με βάση το “περιβάλλον, τις δραστηριότητες και το προστατευτικό οθόνης” που υπάρχει στην οθόνη. Ως εκ τούτου, μπορεί να ενισχύσει ή να μειώσει την ευαισθησία αφής ανάλογα με την κατάσταση της οθόνης.

Όπως σημειώνεται από το Android Authority, η νέα λειτουργία βρίσκεται στην ενότητα Ευαισθησία αφής μέσα στις ρυθμίσεις οθόνης. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στις σειρές Google Pixel 9 και Pixel 9 Pro (κριτική), εκτός από το αναδιπλούμενο Pixel 9 Pro Fold.

Google Pixel 9 Pro XL

Το νέο Pixel 9 Pro XL της Google έχει φωτεινότερη και ελαφρώς ευρύτερη οθόνη. / © nextpit

Η Google δεν έχει περιγράψει πώς αυτά τα ακουστικά μπορούν να ανιχνεύσουν εάν η οθόνη είναι βρεγμένη ή όχι ή εάν υπάρχει εγκατεστημένο φιλμ οθόνης από πάνω. Ωστόσο, φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός ενός νέου στοιχείου και αλγορίθμων λογισμικού. Τα νέα πάνελ επίπεδης οθόνης του Pixel 9 θα μπορούσαν επίσης να είναι ένας άλλος παράγοντας για να καταστήσει δυνατό το Adaptive Touch.

Τα παλαιότερα ακουστικά Pixel θα έχουν Adaptive touch;

Δεν είναι σαφές εάν η Google σκοπεύει να προσθέσει το Adaptive Touch στα παλαιότερα μοντέλα Pixel. Αλλά από ό,τι γνωρίζουμε υπάρχει ήδη μια υπάρχουσα λειτουργία που έχει εισαχθεί στο Pixel 8 (αναθεώρηση) που ονομάζεται λειτουργία προστασίας οθόνης. Ωστόσο, αυτό περιορίζεται όταν έχει εγκατασταθεί μια μεμβράνη ή ένα προστατευτικό, επιπλέον, δεν λειτουργεί αυτόματα μετά την ενεργοποίηση, επομένως πρέπει να το απενεργοποιήσετε εάν θέλετε να αφαιρέσετε το προστατευτικό.

Συγκριτικά, η νέα λειτουργία Adaptive touch υποστηρίζει τόσο υγρές όσο και συνθήκες προστασίας οθόνης και δεν χρειάζεται να την απενεργοποιήσετε εάν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προστατευτικό οθόνης.

Η πρίζα κατάφερε επίσης να δοκιμάσει τη δυνατότητα στο Pixel 9 Pro XL και τη σύγκρινε με το Pixel 8 Pro. Ανακάλυψαν ότι η οθόνη αφής του Pixel 9 Pro XL συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά σε σχέση με το Pixel 8 Pro που έχει στικτή ευαισθησία αφής.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τη νέα λειτουργία Adaptive touch στο Pixel 9; Θέλετε να δείτε περισσότερους κατασκευαστές να προσφέρουν το ίδιο εργαλείο; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Μέσω: Android Authority