Το Apple Pay δεν λειτουργεί σε iPhone; 10 τρόποι για να το διορθώσετε!

0
27

Το Apple Pay είναι ένας εύκολος, γρήγορος και ασφαλής τρόπος πληρωμής. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα αν το Apple Pay δεν λειτουργεί στο iPhone. Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, ακολουθούν μερικές εύκολες λύσεις για να το διορθώσετε.

Οι παρακάτω λύσεις προϋποθέτουν ότι βρίσκεστε σε μια χώρα όπου το Apple Pay είναι διαθέσιμο και σε ένα κατάστημα που δέχεται το Apple Pay.

  1. Ρυθμίστε σωστά το Face ID ή το Touch ID στο iPhone
  2. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο iCloud
  3. Επιλέξτε μια κάρτα με μη αυτόματο τρόπο
  4. Ρωτήστε το κατάστημα για διαφορετικό αναγνώστη
  5. Επανεκκινήστε το iPhone σας
  6. Αφαιρέστε την κάρτα σας από την εφαρμογή Πορτοφόλι και προσθέστε την ξανά στο iPhone
  7. Έχετε προσθέσει νέα κάρτα;
  8. Ελέγξτε ότι το Apple Pay δεν έχει πέσει
  9. Ελέγξτε για τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone
  10. Επαναφέρετε το iPhone σας

1. Ρυθμίστε σωστά το Face ID ή το Touch ID στο iPhone

Εάν χρησιμοποιείτε το Apple Pay σε iPhone που διαθέτει Touch ID, τότε βεβαιωθείτε ότι το PIN και το δακτυλικό σας αποτύπωμα έχουν ρυθμιστεί σωστά. Εάν χρησιμοποιείτε το Apple Pay σε iPhone που διαθέτει Face ID, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει σωστά το Face ID. Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε το Apple Pay στο Apple Watch σας, βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί ο κωδικός πρόσβασης στο ρολόι.

2. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο iCloud

Για να λειτουργήσει το Apple Pay, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο iCloud στη συσκευή σας. Εάν αποσυνδεθείτε ποτέ από το iCloud ή αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, όλες οι κάρτες αφαιρούνται από τη συσκευή και επομένως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι είστε συνδεδεμένοι στο iCloud.

3. Επιλέξτε μια κάρτα με μη αυτόματο τρόπο

Εάν φέρετε την κάρτα σας κοντά στο τερματικό και δεν λειτουργεί, σημαίνει ότι η συσκευή ανάγνωσης NFC δεν εντοπίζει σωστά το Apple Pay. Σε αυτήν την περίπτωση, προσπαθήστε να επιλέξετε μια κάρτα χειροκίνητα. Να το πράξουν:

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Wallet στο iPhone σας.
  2. Τώρα επιλέξτε την κάρτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  3. Κρατήστε το iPhone σας κοντά στο πρόγραμμα ανάγνωσης πληρωμών.
  4. Όταν σας ζητηθεί, ελέγξτε την ταυτότητα χρησιμοποιώντας Touch ID ή Face ID.

4. Ρωτήστε το κατάστημα για διαφορετικό αναγνώστη

Μερικές φορές συμβαίνει ότι ο αναγνώστης στο κατάστημα που προσπαθείτε να πληρώσετε μπορεί να φταίει. Επομένως, εάν έχετε δοκιμάσει τις παραπάνω μεθόδους και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να πληρώσετε μέσω Apple Pay, τότε απλώς ζητήστε από το κατάστημα έναν διαφορετικό αναγνώστη. Εάν το κατάστημα διαθέτει πολλά τερματικά πληρωμής, δοκιμάστε να πληρώσετε σε διάφορα από αυτά. Και θυμηθείτε το τερματικό που λειτουργεί για εσάς. Αυτό θα εξασφαλίσει εύκολη πληρωμή στις επόμενες επισκέψεις σας στο κατάστημα.

5. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Η επανεκκίνηση του iPhone σας διορθώνει πολλά προσωρινά προβλήματα. Συνιστάται πάντα να κάνετε επανεκκίνηση του iPhone σας μία φορά την εβδομάδα περίπου.

Εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε μέσω Apple Pay, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

6. Αφαιρέστε την κάρτα σας από την εφαρμογή Πορτοφόλι και προσθέστε την ξανά στο iPhone

Έχετε κάποια κάρτα που σας έχει δώσει θέματα περισσότερες από λίγες φορές; Λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, η κατάργησή του και η προσθήκη του ξανά θα διορθώσει το πρόβλημα. Για να γινει αυτο:

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Wallet & Apple Pay.
  2. Τώρα επιλέξτε την κάρτα που θέλετε να αφαιρέσετε και πατήστε Αφαίρεση κάρτας.
  3. Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις → Πορτοφόλι και Apple Pay.
  4. Πατήστε Προσθήκη πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και δοκιμάστε να πληρώσετε ξανά μέσω Apple Pay.

7. Έχετε προσθέσει νέα κάρτα;

Κάθε φορά που προσθέτετε μια νέα κάρτα στο Apple Pay σας, υπάρχει χειραψία μεταξύ της τράπεζάς σας ή του εκδότη της κάρτας και της Apple Pay για την εξουσιοδότηση της κάρτας. Όταν η κάρτα βρίσκεται σε κατάσταση εξουσιοδότησης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμή. Αυτή η διαδικασία επικύρωσης μπορεί να διαρκέσει από ένα λεπτό έως μερικές ώρες. Επίσης, μερικές φορές, η νέα κάρτα δεν καταχωρείται αυτόματα στο Apple Pay ή μπορεί να έχει κολλήσει. Για να το διορθώσετε, απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα (λύση #6) για να αφαιρέσετε την κάρτα και να την προσθέσετε ξανά.

Αυτό ελπίζουμε να διορθώσει το πρόβλημα. Εάν δεν το κάνει, και η κάρτα σας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση “Ενεργοποίηση” για περισσότερες από 15 ώρες, θα πρέπει να καλέσετε την τράπεζά σας ή τον εκδότη της κάρτας για να διορθώσετε ή να επιταχύνετε τη διαδικασία.

8. Ελέγξτε ότι το Apple Pay δεν έχει πέσει

Στην τρέχουσα εποχή, όλες οι πληρωμές, εκτός από μετρητά, λειτουργούν μέσω διακομιστών και cloud. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να συμβεί οι υπηρεσίες web που χρησιμοποιεί το Apple Pay στο παρασκήνιο να μην λειτουργούν. Για να το ελέγξετε, επισκεφτείτε τον επίσημο Σελίδα κατάστασης συστήματος Apple και δείτε αν το Apple Pay λειτουργεί ή όχι. Εάν λειτουργεί, θα δείτε μια πράσινη κουκκίδα πριν από το Apple Pay.

Ελέγξτε την κατάσταση του συστήματος Apple Pay

9. Ελέγξτε για τυχόν εκκρεμή ενημέρωση λογισμικού στο iPhone

Σε κάθε ενημέρωση λογισμικού, προστίθενται νέες δυνατότητες ή διορθώνονται σφάλματα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Apple Pay, ελέγξτε εάν η συσκευή σας έχει κάποια ενημέρωση λογισμικού σε εκκρεμότητα.

Αν και αυτό το βήμα θα πάρει λίγο χρόνο και δεν θα σας βοηθήσει αν στέκεστε στο κατάστημα και περιμένετε να λειτουργήσει το Apple Pay. Αλλά αυτό σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με το Apple Pay στο εγγύς μέλλον.

Εκκινήστε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού στο iPhone.

open-settings-tap-on-general-and-then-tap-on-software-update

Εάν δείτε μια ενημέρωση σε εκκρεμότητα, κάντε λήψη και εγκαταστήστε την.

10. Επαναφέρετε το iPhone σας

Τέλος, εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί (συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας με την τράπεζα ή τον εκδότη της κάρτας σας), τότε η επαναφορά της συσκευής σας ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα της Apple Pay. Ωστόσο, πριν κάνετε επαναφορά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης και των ρυθμίσεων Wi-Fi, θα χαθούν. Συνιστάται να έχετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του iPhone σας πριν το επαναφέρετε.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή μόνο ως τελική πορεία δράσης, όταν όλες οι παραπάνω λύσεις δεν έχουν λειτουργήσει για εσάς. Λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να επιδιορθώσουν με επιτυχία το Apple Pay χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Για να επαναφέρετε τη συσκευή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone.
  2. Κάντε κλικ στο Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

    Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις στο iPhone

Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη μετά την εισαγωγή του PIN σας.

Ανακεφαλαίωση…

Οποιοσδήποτε ή ένας συνδυασμός μερικών από τις παραπάνω λύσεις μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το Apple Pay. Τέλος, εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί για εσάς, επικοινωνήστε Υποστήριξη Apple.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι μπορεί να υπάρχουν φορές που το Apple Pay σας είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας, αλλά το κατάστημα και το τερματικό πληρωμής μπορεί να φταίνε.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε…

  • Αποστολή-λήψη Apple Pay Cash χρησιμοποιώντας iMessage σε iPhone και iPad
  • Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay στο Apple Watch
  • Μεταφέρετε το Apple Cash σε τραπεζικό λογαριασμό ή χρεωστική κάρτα
  • Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tap to Pay στο iPhone

Πείτε μας ποιες από τις παραπάνω λύσεις λειτούργησαν για εσάς και σας επέτρεψαν να πληρώσετε ξανά χρησιμοποιώντας το Apple Pay. Αναφέρετε επίσης στα σχόλια εάν γνωρίζετε κάποια άλλη λύση.

Προφίλ συγγραφέα


Jibin

Ο Jibin Joseph είναι συντάκτης στο iGeeksBlog και έχει εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι ένας αδηφάγος αναγνώστης, με ενδιαφέροντα που κυμαίνονται από τη φιλοσοφία και την ιστορία μέχρι τη γεωπολιτική και την τεχνολογία. Όταν δεν διαβάζει ή δεν διορθώνει τη γραμματική, θα τον βρείτε να συμμετέχει σε συζητήσεις για το ποδόσφαιρο. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter και στο Instagram στο @4ibin.