Πώς να προστατέψετε το μόντεμ σας από επιθέσεις DoS και DDoS

0
176
Πώς να προστατέψετε το μόντεμ σας από επιθέσεις DoS και DDoS

Εάν ενδιαφέρεστε λίγο για τον κόσμο της ασφάλειας, τότε ίσως γνωρίζετε για τις επιθέσεις DOS και DDOS. Είναι ένας τύπος επίθεσης που αναγκάζει έναν διακομιστή να αποσυνδεθεί στέλνοντας υπερβολική κίνηση. Για όσους δεν γνωρίζουν, τόσο το DoS όσο και το DDoS λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, η μόνη διαφορά είναι ότι το DoS εκκινείται από έναν μόνο υπολογιστή, ενώ το DDoS εκκινείται από πολλές συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο.

Τόσο οι επιθέσεις DoS όσο και οι επιθέσεις DDoS είναι κοινές στις μέρες μας και θα μπορούσαν να στοχεύουν οποιονδήποτε, όπως έναν online gamer, ιστότοπους, blogger, κ.λπ. Οι χάκερ στοχεύουν τη διεύθυνση IP του μόντεμ σας για να στείλουν τεράστια ψεύτικη επισκεψιμότητα ή αιτήματα πόρων που ως αποτέλεσμα καταστρέφουν ολόκληρο τον διακομιστή.

Λοιπόν, αρκεί η γνώση για τα DoS και DDoS, ας μάθουμε πώς να προστατεύσουμε το μόντεμ μας από τέτοιες επιθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία και ορισμένα πράγματα δεν είναι πλήρως ιάσιμα. Με αυτό εννοούμε ότι η πολυπλοκότητα των επιθέσεων DoS και DDoS εξαρτάται αποκλειστικά από τον εισβολέα.

Προστατέψτε το μόντεμ σας από επιθέσεις DoS και DDoS

Παρακάτω, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το μόντεμ σας από επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας το 2020.

Ανίχνευση επίθεσης DOS

Μπορείτε να το κάνετε αυτό αποσυνδέοντας απλώς την τροφοδοσία από το μόντεμ και εάν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος απευθείας στο μόντεμ σας, απενεργοποιήστε τον επίσης και βάλτε τα πάντα ως έχουν για 10 λεπτά. Συνδέστε ξανά τα πάντα και ενεργοποιήστε τα και μετά θα δείτε ότι όλα λειτουργούν και μετά είναι σίγουρα επίθεση DOS.

1. Χρησιμοποιήστε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα

Χρησιμοποιήστε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα
Χρησιμοποιήστε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα

Αυτά είναι τα ανώνυμα δίκτυα που διαδίδονται σε όλο τον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την υπηρεσία VPN, όλη η επισκεψιμότητά σας διοχετεύεται μέσω μιας σειράς δικτύων. Με αυτόν τον τρόπο, η πραγματική σας διεύθυνση IP διατηρείται κρυφή. Αυτός είναι ο ευκολότερος και ο πιο γρήγορος τρόπος για να προστατεύσετε και να αποτρέψετε το μόντεμ σας από άρνηση υπηρεσίας.

2. Anti-Virus και Anti-Malware

Προστατέψτε το μόντεμ σας από άρνηση υπηρεσίας
Προστατέψτε το μόντεμ σας από άρνηση υπηρεσίας

Ο απώτερος ρόλος των εργαλείων προστασίας από ιούς εδώ είναι να εμποδίσουν τους χάκερ να εντοπίσουν την IP σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα της ύπαρξης ισχυρού αμυντικού λογισμικού όπως το Antivirus και το τείχος προστασίας περιλαμβάνει την προστασία σας από το να γίνετε στόχος εάν ένας εισβολέας εξαπολύσει επίθεση DoS ή DDoS στους διακομιστές παιχνιδιών που χρησιμοποιείτε.

3. Τείχη προστασίας

Τείχη προστασίας

Λοιπόν, τα τείχη προστασίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για προστασία ή αποφυγή επιθέσεων DDoS. Τα εργαλεία προστασίας από ιούς μπορούν να εμποδίσουν τους χάκερ να έχουν πρόσβαση στη διεύθυνση IP σας. Ωστόσο, τα εργαλεία τείχους προστασίας μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να παρακολουθούν όλη την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση. Το τείχος προστασίας θα προειδοποιήσει εάν εντοπίσει τυχόν ακατάλληλη κίνηση. Επιπλέον, η προστασία τείχους προστασίας μπορεί επίσης να εμποδίσει τους ιούς Trojan να στρατολογήσουν τη συσκευή σας. Έτσι, εγκαταστήστε ένα τείχος προστασίας σε όλους τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας.

Πώς να διορθώσετε την επίθεση DoS στο μόντεμ σας

Λοιπόν, πρέπει να παραδεχτούμε ότι μπορεί να μην είμαστε τόσο τυχεροί για να αποτρέψουμε μια επίθεση πριν αυτή συμβεί. Κυρίως, οι χρήστες δεν γνώριζαν την επίθεση DDoS ενώ συμβαίνει, αλλά αργότερα, όταν ενημερωθούν για την επίθεση, τους πιάνει πανικός. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν εάν δεχθείτε ήδη επίθεση. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε το συντομότερο δυνατό μετά την επίθεση DDoS.

Αλλάξτε τη διεύθυνση IP σας

Λοιπόν, εάν μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο ενώ δεχθείτε επίθεση, προσπαθήστε να αλλάξετε τη διεύθυνση IP που έχει εκχωρήσει ο ISP σας στον υπολογιστή σας. Για αυτό, ακολουθήστε τα απλά βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, επαληθεύστε τη διεύθυνση IP σας περνώντας από τον ιστότοπο whatismyip.com

Βήμα 2. Σημειώστε τη διεύθυνση IP και αποσυνδέστε το μόντεμ. Κανονικά, διαφορετικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου έχουν διαφορετικό χρόνο λήξης για τις διευθύνσεις IP τους. Επομένως, είναι καλύτερο να αφήσετε το μόντεμ αποσυνδεδεμένο για περίπου 10-12 ώρες για να λάβετε μια νέα διεύθυνση IP.

Μετά από μερικές ώρες, συνδέστε το μόντεμ και ελέγξτε αν η IP έχει αλλάξει ή όχι. Πιθανότατα αλλάξτε ότι ο υπολογιστής σας θα λάβει μια νέα διεύθυνση IP.

Επαναφέρετε τη διεύθυνση IP του μόντεμ σας

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το CMD στον υπολογιστή σας με Windows.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών
Ανοίξτε τη γραμμή εντολών

Βήμα 2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε ipconfig /release και μετά πατήστε Enter.

Πληκτρολογήστε 'ipconfig /release' και πατήστε το κουμπί Enter
Πληκτρολογήστε ‘ipconfig /release’ και πατήστε το κουμπί Enter

Βήμα 3. Τώρα πληκτρολογήστε ipconfig /renew

Πληκτρολογήστε 'ipconfig /renew' και πατήστε enter
Πληκτρολογήστε ‘ipconfig /renew’ και πατήστε enter

Αυτό θα επαναφέρει τη διεύθυνση IP του μόντεμ σας και τελικά θα σταματήσει τη συνεχιζόμενη επίθεση.

Αλλάξτε επιτέλους το μόντεμ

Αλλάξτε το μόντεμ
Αλλάξτε το μόντεμ

Εάν πιστεύετε ότι το μόντεμ σας είναι ξεπερασμένο και το λογισμικό έχει αναβαθμιστεί στις νεότερες εκδόσεις, τότε είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε αλλαγές. Αντικαταστήστε το μόντεμ σας με τη νεότερη συσκευή και τότε θα είστε έτοιμοι στην υψηλότερη ασφάλεια. Η τεχνολογία γίνεται προηγμένη και τα πιο πρόσφατα μόντεμ είναι προεγκατεστημένα με τα δικαιώματα ασφαλείας για την πρόληψη των χειρότερων επιθέσεων.

Έτσι, ο παραπάνω οδηγός αφορούσε το πώς να προστατέψετε το μόντεμ σας από άρνηση υπηρεσίας. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.