Πώς να αποθηκεύσετε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης

0
100

Μάθετε πώς να εξοικονομείτε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων χρησιμοποιώντας το απλό κόλπο που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε μεγάλο εύρος ζώνης ενώ χρησιμοποιείτε διαφορετικές εφαρμογές. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στον πλήρη οδηγό που συζητείται παρακάτω για να προχωρήσετε.

Οι άνθρωποι στις μέρες μας εξοικειώνονται πολύ περισσότερο με τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τείνουν επίσης να χρησιμοποιούν αυτά τα δίκτυα για την επικοινωνία και τη μετάδοση των μηνυμάτων των γεγονότων της ζωής σας σε άλλους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κυκλοφορούν στις μέρες μας και τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφέρουν πολύ μεταξύ τους σε περίπτωση που παρέχονται οι προοπτικές και οι λειτουργίες τους. Λόγω της τρέλας, οι χρήστες σχεδόν δεν μπορούν να σταματήσουν να μπουν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Facebook, το Twitter, το Snapchat κ.λπ. Ενώ οι χρήστες σερφάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει χρήση δεδομένων, μερικές φορές τα δεδομένα εξαντλούνται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από το κανονικό σε ορισμένες από τις λειτουργίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι τελικοί χρήστες προσποιούνται πάντα ότι αντιλαμβάνονται την επιλογή αποθήκευσης των δεδομένων τους κατά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν τις προτιμήσεις για αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι αποθήκευσης των δεδομένων σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Εδώ σε αυτό το άρθρο, έχουμε γράψει για τις μεθόδους μέσω των οποίων θα μπορούσε να μειωθεί η χρήση δεδομένων κατά την εργασία στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τη μέθοδο, μπορείτε να τη μάθετε, αλλά απλώς διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση που δίνεται παρακάτω πριν από αυτό!

Πώς να αποθηκεύσετε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης

#1 Στο Facebook

Σχεδόν κάθε άτομο στον πλανήτη που έχει λογαριασμό στο Facebook τείνει να τον χρησιμοποιεί περισσότερες από μία φορές την ημέρα κατά μέσο όρο. Αυτός είναι ο λόγος που το Facebook είναι τόσο δημοφιλές στον κόσμο. Τώρα σκεφτείτε εάν πρόκειται να χρησιμοποιείτε το Facebook καθημερινά και εάν θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε έστω και έναν μικρό όγκο δεδομένων για κάθε χρήση. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την απώλεια τεράστιων δεδομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εάν θεωρείτε ότι πρέπει να αποθηκευτεί, τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση δεδομένων για αυτό. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε στο εικονίδιο των τριών γραμμών που βρίσκεται στην επάνω γωνία της οθόνης του Facebook μέσα στο λογαριασμό σας. Αυτό θα αποκαλύψει μια σειρά από επιλογές ρυθμίσεων, θα ανακαλύψει την επιλογή Εξοικονόμηση δεδομένων και θα την ενεργοποιήσει. Αυτό είναι όλο, επιπλέον, θα μπορούσατε επίσης να ορίσετε μερικές ακόμη ρυθμίσεις που εμφανίζονται κάτω από αυτό!

Αποθηκεύστε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων
Αποθηκεύστε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων

#2 Instagram

Όπως και το Facebook, αυτή είναι μια άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των χρηστών. Είναι επίσης μια εκτεταμένη υπηρεσία που εξαντλεί τα δεδομένα. Για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα κατά τη χρήση αυτής της εφαρμογής, θα πρέπει επίσης να πατήσετε το κουμπί Cog για τις επιλογές και, στη συνέχεια, κάτω από τις ρυθμίσεις που εμφανίζεται για να αναζητήσετε την επιλογή Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας/κινητής τηλεφωνίας. Πατήστε σε αυτήν την επιλογή και θα παρατηρήσετε μια άλλη επιλογή που ονομάζεται Χρήση λιγότερων δεδομένων στην οθόνη που εμφανίζεται. Απλώς ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή.

Αποθηκεύστε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων
Αποθηκεύστε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων

#3 Snapchat

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι πολύ γεμάτη με έναν τεράστιο αριθμό λειτουργιών που καταναλώνουν δεδομένα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή, τότε πρέπει να γνωρίζετε πόσα δεδομένα καταναλώνει για να μεταφέρει οποιαδήποτε δραστηριότητα Διαδικτύου μέσω αυτής. Αυτή η κατανάλωση δεδομένων μπορεί να μειωθεί κάνοντας μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις. Για αυτό, μεταβείτε στην οθόνη snap chat και αναζητήστε εκεί το εικονίδιο γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία. Πατήστε πάνω του και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση στη σελίδα ρυθμίσεων που εμφανίζεται για να αναζητήσετε την επιλογή Πρόσθετες υπηρεσίες. Κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Διαχείριση πριν από αυτό. Απλώς ενεργοποιήστε τη λειτουργία ταξιδιού από την οθόνη και θα τελειώσετε.

Αποθηκεύστε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων
Αποθηκεύστε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων

Χρήση της Lite έκδοσης των εφαρμογών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Λοιπόν, οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google, το Facebook, το Twitter θέλουν όλοι να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Έτσι, έχουν επίσης μια lite έκδοση των εφαρμογών τους με πλήρεις δυνατότητες που μπορεί να εκτελεστεί σε smartphone χαμηλού επιπέδου. Αυτές οι εφαρμογές καταναλώνουν πολύ λιγότερα δεδομένα σε σύγκριση με τις πλήρεις δυνατότητες και απαιτείται λιγότερος χώρος για εγκατάσταση στο Android σας.

#1 Facebook Lite

[appbox googleplay com.facebook.lite]

Το Facebook Lite είναι μια πιο ελαφριά έκδοση της αρχικής εφαρμογής Facebook. Η εφαρμογή είναι μικρού μεγέθους που επιτρέπει στους χρήστες να εξοικονομήσουν χώρο στο smartphone. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για να λειτουργεί με αργή ταχύτητα Διαδικτύου και μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε συνθήκες 2G. Το Facebook Lite για Android διαθέτει σχεδόν όλα όσα εμφανίζονται στην αρχική εφαρμογή Facebook.

#2 Messenger Lite

[appbox googleplay com.facebook.mlite]

Το Messenger Lite είναι μια άλλη καλύτερη εφαρμογή από το Facebook που είναι γρήγορη και αποδοτική σε δεδομένα. Μάντεψε? χρειάζεται μόλις 10 MB για εγκατάσταση στο smartphone σας και βοηθά επίσης τους χρήστες να αποθηκεύσουν ορισμένα δεδομένα εξαλείφοντας τα σενάρια και τους ιχνηλάτες που συλλέγουν δεδομένα. Η εφαρμογή αποθηκεύει δεδομένα και φορτώνει γρήγορα. Μπορεί να τρέξει ακόμη και σε χαμηλές εκδόσεις Android όπως το Android 2.3 ή νεότερη έκδοση.

#3 Twitter Lite

[appbox googleplay com.twitter.android.lite]

Ακριβώς όπως το Facebook, το Twitter έχει επίσης την πιο ελαφριά παραλλαγή του. Το Twitter Lite παρέχει έναν πιο γρήγορο, φιλικό προς τα δεδομένα τρόπο για να δείτε τι συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η εφαρμογή φορτώνει πολύ γρήγορα και μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε δίκτυα 2G ή 3G. Διαθέτει επίσης λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων για λήψη μόνο των εικόνων ή των βίντεο που θέλετε να δείτε.

#4 YouTube Go

[appbox googleplay com.google.android.apps.youtube.mango]

Λοιπόν, το YouTube Go δεν είναι ακριβώς μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τη χρησιμοποιούμε περισσότερο από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα δεδομένα δαπανώνται σε πλατφόρμες ροής βίντεο. Μιλώντας για το YouTube Go, η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά πολύτιμα δεδομένα, επειδή διαθέτει ένα κουμπί λήψης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για λήψη βίντεο για χρήση εκτός σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να κάνετε προεπισκόπηση βίντεο πριν κάνετε λήψη ή παρακολούθηση.

Τέλος, βρίσκεστε στην άκρη αυτού του άρθρου όπου έχετε τα πάντα σχετικά με τη μέθοδο μέσω της οποίας μπορείτε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα ενώ χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Αυτή η μέθοδος θα παρακάμπτει το ζήτημα της απαγόρευσης της επίσκεψής σας στις άλλες οθόνες με μοναδικό σκοπό την αποθήκευση των δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε γενικά. Σας παρέχουμε όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε για να έχετε πραγματικά τα οφέλη και όλοι πρέπει να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο σίγουρα. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε είδος προβλήματος, μπορείτε να λάβετε την υποστήριξή μας και για αυτό, πρέπει να επικολλήσετε το πρόβλημά σας στην ενότητα σχολίων. Επιτέλους, αν δεν αντιμετωπίσατε κανένα πρόβλημα και φτάσατε στα αποτελέσματα της μεθόδου ομαλά, πηγαίνετε και κοινοποιήστε αυτό το άρθρο και μάλιστα σας αρέσει!