Πώς να αλλάξετε το χρώμα του μενού “Έναρξη” στα Windows 10

0
288

Αποκτήστε έγχρωμο μενού έναρξης και γραμμή εργασιών στα Windows 10!

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του μενού “Έναρξη” στα Windows 10

Το μενού Έναρξη είναι πράγματι μια εξαιρετική δυνατότητα του λειτουργικού συστήματος Windows 10. Είναι ένα πλαίσιο που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να βρείτε τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις και τα αρχεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Επίσης, μέσω του μενού Έναρξη, χρησιμοποιούμε βασικά εργαλεία των Windows όπως Γραμμή εντολών, Powershell, Μητρώο κ.λπ.

Το νέο μενού έναρξης των Windows 10 δεν είναι πανομοιότυπο με αυτό των Windows 7. Σε σύγκριση με τα Windows 7, τα Windows 10 έχουν καλύτερο μενού έναρξης και επίσης προσφέρουν λίγες επιλογές προσαρμογής. Από προεπιλογή, το μενού Έναρξη στα Windows 10 εμφανίζει εικονίδια στα αριστερά και πλακίδια εφαρμογών στη δεξιά πλευρά.

Το χρώμα φόντου του μενού Έναρξη παραμένει πάντα σταθερό, εκτός εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές προσαρμογής μενού Έναρξη. Ανάλογα με τη λειτουργία χρώματος που έχετε ορίσει στο σύστημά σας, το μενού Έναρξη των Windows 10 θα έχει είτε μαύρο (σκούρο) είτε γκρι (ανοιχτό) φόντο.

Αλλάξτε το χρώμα του μενού Έναρξη στα Windows 10

Ωστόσο, το καλό είναι ότι τα Windows 10 επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν το προεπιλεγμένο χρώμα και τη γραμμή εργασιών του μενού Έναρξη. Μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται επιλεγμένα χρώματα ή προσαρμοσμένα χρώματα στην Έναρξη, στη γραμμή εργασιών και στο κέντρο ενεργειών. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του χρώματος του μενού Έναρξη στα Windows 10.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

επιλέξτε

Βήμα 2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο «Εξατομίκευση».

κάντε κλικ στο 'Εξατομίκευση'

Βήμα 3. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, επιλέξτε “Χρώματα”.

επιλέξτε την επιλογή

Βήμα 4. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω και βρείτε την επιλογή “Εμφάνιση του χρώματος έμφασης στις ακόλουθες επιφάνειες”. Εκεί πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Έναρξη, γραμμή εργασιών και κέντρο δράσης».

ενεργοποιήστε την επιλογή «Έναρξη, γραμμή εργασιών και κέντρο δράσης».

Βήμα 5. Τώρα μετακινηθείτε προς τα επάνω και επιλέξτε τα χρώματα των Windows. Το χρώμα που θα επιλέξετε θα εφαρμοστεί στο μενού Έναρξη.

μετακινηθείτε προς τα πάνω και επιλέξτε τα χρώματα των Windows

Βήμα 6. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα χρώματα, κάντε κλικ στο κουμπί (+) πίσω από την επιλογή «Προσαρμοσμένα χρώματα».

χρησιμοποιήστε προσαρμοσμένα χρώματα

Βήμα 7. Τώρα επιλέξτε το προσαρμοσμένο χρώμα και κάντε κλικ στο «Τέλος».

κάντε κλικ στο

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα στο μενού έναρξης των Windows 10.

προσαρμοσμένο χρώμα στο μενού έναρξης των Windows 10

Αυτό το άρθρο έχει να κάνει με τον τρόπο αλλαγής του χρώματος του μενού “Έναρξη” στα Windows 10. Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.