Οι 5 κορυφαίες εφαρμογές της εβδομάδας: Εκπαιδεύστε τον εγκέφαλό σας, Maid of Sker και πολλά άλλα!

0
3
© nextpit

Αν πιστεύετε ότι θέλετε να εμπλουτίσετε τα πράγματα στο smartphone σας, τι θα λέγατε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές; Είτε πρόκειται για νέο παιχνίδι είτε για εφαρμογή παραγωγικότητας, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με πέντε εφαρμογές και παιχνίδια που έχουμε ελέγξει προσωπικά τόσο σε πλατφόρμες Android όσο και σε iOS. Εν ολίγοις, οτιδήποτε δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις μας δεν θα εμφανίζεται.

Θέλετε να κάνετε τον εγκέφαλό σας μια ωραία προπόνηση; Τα παιχνίδια Impulse — Brain Training είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Το παιχνίδι τρόμου πρώτου προσώπου Maid of Sker έφτασε στην πλατφόρμα για κινητά, ενώ το Lorelingo είναι μια εφαρμογή που σας βοηθά να δημιουργήσετε καλύτερες ιστορίες. Το starryai είναι μια γεννήτρια τέχνης τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να αναπαράγει μερικά υπέροχα γραφικά στο ακουστικό σας κάθε φορά που σας τελειώνει ο δημιουργικός χυμός. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι χρήστες Android μπορούν να εξοικονομήσουν λίγο χυμό στα ακουστικά τους με τη Black Screen, μια εφαρμογή που απενεργοποιεί την οθόνη της συσκευής σας.

Όλες οι εφαρμογές που παρατίθενται εδώ έχουν ελεγχθεί προσεκτικά από τους συντάκτες μας ως μέρος των προσπαθειών μας να διασφαλίσουμε ότι παραμένουν απαλλαγμένες από κακόβουλες μικροσυναλλαγές και ενοχλητικές διαφημίσεις. Εάν προτιμάτε να απολαμβάνετε εντελώς δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια, γιατί να μην ανατρέξετε στο άρθρο μας «Δωρεάν εφαρμογές της εβδομάδας» που δημοσιεύεται δύο φορές την εβδομάδα;

Maid of Sker (Android & iOS)

Είστε έτοιμοι να φοβηθείτε από το μυαλό σας; Αν ναι, ίσως θελήσετε να δείτε το Maid of Sker. Αυτό είναι ένα παιχνίδι τρόμου επιβίωσης πρώτου προσώπου εμπνευσμένο από τη λαογραφία της Ουαλίας που ξεκινά με έναν πραγματικά ζοφερό τόνο. Ενώ κυκλοφόρησε τις κονσόλες και τον υπολογιστή πριν από μερικά χρόνια (και μάλιστα έγινε δωρεάν στην Epic), είναι τελικά διαθέσιμο στο smartphone σας. Αυτό δείχνει πόσο έχει προχωρήσει η επεξεργαστική ισχύς smartphone, καθιστώντας τα ικανά να χειρίζονται τίτλους ποιότητας κονσόλας!

Είστε κολλημένοι σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο που έχει μια ιστορία που οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να αποφύγουν. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τακτικές που βασίζονται σε stealth, καθώς οι εχθροί σας ειδοποιούνται όλοι από τον ήχο. Φυσικά, όπως κάθε άλλο σύγχρονο παιχνίδι που αξίζει τον κόπο, υπάρχει επίσης αρκετός όγκος χειροτεχνίας που πρέπει να γίνει για να σας βοηθήσει στην πρόοδό σας.

Τα χειριστήρια σε μια οθόνη αφής μπορεί πάντα να αποτελούν πρόβλημα, γι’ αυτό συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιείτε φυσικό ελεγκτή για να μετακινηθείτε. Διαφορετικά, μπορεί να βρεθείτε κολλημένοι σε ορισμένα σημεία πιο συχνά από όσο θα θέλατε.

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Καμία / Αγορές εντός εφαρμογής: Ναι (5,99 $ για πλήρες παιχνίδι) / Απαιτείται λογαριασμός: Όχι

Αν υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που έχω με το Maid of Sker, αυτό θα είναι τα γραφικά. Εν ολίγοις, είναι διαφορετικά από αυτά που θα βρείτε στην έκδοση της κονσόλας και υποθέτω ότι αυτό οφείλεται στο πόσο καλά μπόρεσαν οι προγραμματιστές να το βελτιστοποιήσουν. Το Resident Evil Village δεν φαινόταν τόσο άσχημο στο κινητό, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά με αυτό το λιμάνι. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια μελλοντική ενημέρωση που θα προσφέρει υφές υψηλότερης ανάλυσης για να κάνει ολόκληρη την εμπειρία πιο ρεαλιστικά τρομακτική.

Impulse — Brain Training (Android & iOS)

Το να διατηρώ τον εγκέφαλό μου ευκρινές είναι πάντα κάτι που θα ήθελα να κάνω όσο ζω. Θυμάμαι τις πρώτες μέρες του Nintendo DS (ναι, είμαι τόσο παλιά! [Editor’s note: Your portable has colors? How modern.]), πέρασα αμέτρητες ώρες παίζοντας Brain Age. Αυτό ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, συνδυάζοντας τη χρήση της γραφίδας με φωνητικές εντολές. Το Impulse είναι ένα τέτοιο παιχνίδι που ελπίζει να κρατά το μυαλό σας ευκρινές σε καθημερινή βάση, προσφέροντας μυριάδες παζλ που ταιριάζουν στις προηγούμενες προτιμήσεις σας.

Παίρνοντας το μονοπάτι να ελέγξω το IQ μου διατηρώντας τη μνήμη μου σε λειτουργία, μου παρουσιάστηκε μια σειρά από παζλ, από την εύρεση αντικειμένων που ταιριάζουν μέχρι την επιλογή της σωστής σειράς των αριθμών και τη μνήμη των θέσεων των πλακιδίων. Φυσικά, η συμπλήρωση αυτών των γρίφων εντός του προβλεπόμενου χρόνου έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη βαθμολογία. Στο τέλος του, λαμβάνετε μια σύνοψη βαθμολογίας και τη θέση σας σε σύγκριση με άλλους στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας.

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Ναι / Αγορές εντός εφαρμογής: Ναι (6,99 $ — 49,99 $) / Απαιτείται λογαριασμός: Όχι
Κορυφαίες 5 εφαρμογές - Impulse

Βάλτε τη φαιά ουσία σας με αυτό το παιχνίδι στην κινητή συσκευή σας. / © nextpit

Τα παζλ που προσφέρονται εδώ ποικίλλουν σε ένταση και δεν φαίνεται ότι κάποιος θα τα βαρεθεί γρήγορα, καθώς υπάρχει μια τεράστια ποικιλία παιχνιδιών για να διαλέξετε. Μου αρέσει το πώς το παιχνίδι σας λέει ακριβώς ποιον τομέα της γνωστικής σας ικανότητας θα βελτιώσει πριν ξεκινήσετε, συνοδευόμενο από ένα σύντομο σεμινάριο που παρουσιάζεται ξεκάθαρα.

Μπορείτε να παίξετε χωρίς συνδρομή, αλλά ο αριθμός των παιχνιδιών θα είναι περιορισμένος και θα υπάρχουν κάποιες διαφημίσεις, αλλά αυτές δεν είναι υπερβολικά επεμβατικές ή ενοχλητικές. Να είστε προσεκτικοί με το μοντέλο συνδρομής, καθώς ορισμένες κριτικές χρηστών υποδεικνύουν μια παραπλανητική μέθοδο χρέωσης λόγω προβλημάτων διεπαφής χρήστη.

Lorelingo — Γράψε καλύτερα (Android & iOS)

Αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος κανόνας σχετικά με τη γραφή που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια, είναι αυτός – μην σταματήσετε ποτέ να γράφετε. Το γράψιμο είναι σαν την άσκηση, είτε σας αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να γράφετε τακτικά. Δεν έχει σημασία αν ό,τι και να βγάζεις είναι χάλια ή όχι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γράφεις. Θα υπάρξουν κάποιες μέρες που μπορείς να είσαι παραγωγικός, και άλλες μέρες που θα κολλήσεις με μία μόνο παράγραφο, δεν έχει σημασία. Το Lorelingo σας προκαλεί να έχετε έναν εβδομαδιαίο στόχο σχετικά με τον αριθμό των λέξεων που γράφετε για να είστε υπόλογοι.

Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο ο Lore, ο φίλος σας που γράφει μέσα στην εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση που χτυπήσετε σε τοίχο. Σας επιτρέπει επίσης να ξεκαθαρίσετε ορισμένες παρανοήσεις ή ιδέες με προτάσεις, αλλά τελικά, είναι προνόμιά σας να χρησιμοποιήσετε αυτές τις προτάσεις ή με άλλο τρόπο. Κάθε φορά που γράφετε έναν ελάχιστο αριθμό λέξεων, θα παρέχει διορθώσεις και σχόλια όπου χρειάζεται. Με τόσα πολλά είδη για να διαλέξετε, το Lorelingo είναι ιδανικό για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να σας κρατήσει στην ευθεία και στη στενή πορεία.

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Καμία / Αγορές εντός εφαρμογής: Ναι (8,99 $ — 17,99 $) / Απαιτείται λογαριασμός: Ναι
Κορυφαίες 5 εφαρμογές - Lorelingo

Εδώ είναι μια εφαρμογή που μπορεί απλώς να σας βοηθήσει στο ταξίδι σας στη δημιουργική γραφή. / © nextpit

Μου αρέσει το πώς ξεκινά η εφαρμογή όταν επιλέγετε τη γλώσσα που μιλάτε και τη γλώσσα που θέλετε να γράψετε. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε την επάρκειά σας στη συγκεκριμένη γλώσσα, ώστε να μπορεί να προσαρμόσει τις αντίστοιχες λύσεις. Ακολουθεί μια πρόποση για την αρχή του δημιουργικού συγγραφικού σας ταξιδιού και μακάρι να καταλήξει ως ένα κομμάτι δημοσιευμένης εργασίας με μεγάλη ανάγνωση!

starryai — AI Art Generator (Android & iOS)

Η γενιά τέχνης AI είναι στη μόδα αυτές τις μέρες. Εξάλλου, αυτό που έπαιρνε πολύ χρόνο με τα παραδοσιακά μέσα τώρα διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα και τις σωστές προτροπές. Το starryai έχει μια πολύ κατανοητή διεπαφή χρήστη. Υπάρχουν πολλά στυλ για να διαλέξετε που θα πρέπει να σας συναρπάζουν για ώρες αν είστε δημιουργικός.

Για τη δημιουργία τέχνης θα απαιτείται η χρήση του νομίσματος της εφαρμογής που είναι γνωστό ως Lumens. Δοκίμασα την προτροπή “Mario jumping on a Goomba” και μπορείτε να το προκύψει έργο τέχνης. Ο Mario είναι εκεί, αλλά δεν φαίνεται ο Γκούμπα. Αντίθετα, παίρνετε αυτά τα μανιτάρια σε όλο το φόντο.

Ορισμένοι χρήστες έχουν παραπονεθεί για τα πρότυπα ευπρέπειας των έργων τέχνης που εμφανίζονται εκεί στο παρελθόν, καθώς δεν υπάρχουν διασφαλίσεις στη διατύπωση του μηνύματος, όπως βρίσκονται σε άλλες εφαρμογές. Ευτυχώς, φαίνεται ότι αυτό έχει διορθωθεί επειδή δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ούτε μια εικόνα κάποιου που φορούσε παραλία, για παράδειγμα

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Ναι / Αγορές εντός εφαρμογής: Ναι (4,99 $ — 89,99 $) / Απαιτείται λογαριασμός: Ναι
Κορυφαίες 5 εφαρμογές - starryai

Έχετε ξεμείνει από δημιουργικούς χυμούς; Γιατί να μην αφήσετε το starryai να κάνει τη «σκέψη» για εσάς; / © nextpit

Φυσικά, αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το starryai, τότε μπορείτε επίσης να πάτε επαγγελματίας. Με μια επαγγελματική συνδρομή, λαμβάνετε απεριόριστες γενιές, 1.000 γρήγορες γενιές την εβδομάδα, απεριόριστη 4x και 8x αναβάθμιση, και υποθέτω ότι αυτό που είναι πολύ σημαντικό για πολλούς, η κατάργηση των διαφημίσεων. Εξαρτάται πραγματικά από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τη δημιουργία εικόνων AI στην πορεία της καθημερινότητάς σας. Για όσους μετά βίας το χρησιμοποιούν, η δωρεάν έκδοση είναι αρκετά καλή.

Διαφορετικά, το starryai είναι μια σταθερή γεννήτρια τέχνης τεχνητής νοημοσύνης που αξίζει να την έχετε σε οποιοδήποτε ακουστικό, σε περίπτωση που έρθει κάποια στιγμή που χρειάζεστε μια συγκεκριμένη εικόνα επί τόπου και χτυπήσετε! Έχετε αυτήν την εφαρμογή για να σώσετε την ημέρα.

Μαύρη οθόνη: απενεργοποιημένη οθόνη βίντεο (Android)

Η χρήση ενός νέου τηλεφώνου είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία. Το «υψηλό» που λαμβάνετε από μια νέα μονάδα που χτυπάει, σημαίνει ότι έχετε μια αξιοπρεπή κάμερα και το πιο σημαντικό, εκπληκτική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Φυσικά, αυτό αρχίζει να κατεβαίνει με την πάροδο του χρόνου καθώς η χωρητικότητα της μπαταρίας πέφτει. Εκτός από τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τη φόρτιση του smartphone σας, τι θα λέγατε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξοικονομώντας την; Μπείτε στη Μαύρη οθόνη.

Το ίδιο το όνομα είναι αυτονόητο. Σας επιτρέπει να διαμορφώσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του ακουστικού σας, από το στυλ ρολογιού έως το στυλ κυμαινόμενου κλειδώματος και τη μορφοποίηση ημερομηνίας. Η χρήση της εφαρμογής είναι αρκετά απλή. Απλώς διαμορφώστε την εμφάνιση και την αίσθηση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και πατήστε το κουμπί “Έναρξη” για να τις ενεργοποιήσετε. Όποτε θέλετε να το απενεργοποιήσετε, απλώς πατήστε “Διακοπή”.

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Ναι / Αγορές εντός εφαρμογής: Ναι (0,99 $ — 19,99 $) / Απαιτείται λογαριασμός: Όχι
Κορυφαίες 5 εφαρμογές - Κενή οθόνη

Εξοικονομήστε μπαταρία κάνοντας την οθόνη σας να γίνει εντελώς μαύρη. / © nextpit

Αυτό που βρήκα πιο χρήσιμο (αν και αναρωτιέμαι αν πρόκειται για φαινόμενο εικονικού φαρμάκου) είναι το πλαίσιο ελέγχου για την ενεργοποίηση της προστασίας κατά της καύσης OLED. Ωστόσο, οι πιο χρήσιμες λειτουργίες είναι κλειδωμένες πίσω από ένα paywall, το οποίο περιλαμβάνει μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις, υποστήριξη προτεραιότητας και λειτουργίες premium (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ελέγχου του προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων και των ειδοποιήσεων που εμφανίζονται στο AoD).

  • Λήψη Black Screen: η οθόνη βίντεο απενεργοποιημένη από το Google Play Store.

Αυτά προς το παρόν, παιδιά! Φτάσαμε στο τέλος των 5 κορυφαίων εφαρμογών της εβδομάδας αυτής της εβδομάδας. Θα συνεχίσουμε την αναζήτησή μας για την έκδοση της επόμενης εβδομάδας. Ελάτε λοιπόν μαζί μας για μια ακόμη λίστα με τις κορυφαίες πέντε εφαρμογές και παιχνίδια.