Οι κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις Canva

0
291

Η Canva έκανε δυνατή τη γραφιστική εν κινήσει. Αυτή η δημοφιλής πλατφόρμα έγινε γνωστή λόγω της απίστευτης ευκολίας χρήσης της, καθιστώντας την ιδανική για όσους δεν έχουν δεξιότητες σε πολύπλοκα εργαλεία σχεδίασης. Η απλή διεπαφή, η εκτεταμένη βιβλιοθήκη προτύπων και οι δωρεάν εικόνες στοκ έκαναν δυνατή τη δημιουργία ποιοτικών γραφικών ακόμα και για όσους έχουν μηδενική εμπειρία.

Όσο και αν είναι υπέροχο, το Canva έχει τα μειονεκτήματά του. Εάν πρέπει να αντισταθμίσετε τα μειονεκτήματά του, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις Canva για τα σχέδιά σας να το κάνετε μόνοι σας.

Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Canva.

Adobe Express

Adobe Express είναι μια πλατφόρμα σχεδίασης που βασίζεται σε σύννεφο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται εύκολα εξαιρετικά σχέδια. Αυτό το λογισμικό προσφέρει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας στιγμιαίας σχεδίασης γραφικών και είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Canva. Η Adobe έχει φήμη μεταξύ των σχεδιαστών και δεν θα χάσετε επιλέγοντας κανένα από τα προγράμματα της σουίτας της.

Το Adobe Express σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια δωρεάν συλλογή φωτογραφιών και μια βιβλιοθήκη με δωρεάν γραμματοσειρές. Προσφέρει επίσης χιλιάδες μοντέρνα πρότυπα για τη δημιουργία ευέλικτου περιεχομένου. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε εξαιρετικά σχέδια για φυλλάδια, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλο περιεχόμενο τόσο για προσωπική όσο και για εμπορική χρήση. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε γραφικά με επαγγελματική απήχηση με λίγα μόνο κλικ και ακόμη και να προγραμματίζετε αναρτήσεις για κυκλοφορία.

Το εργαλείο ενσωματώνει τις γραμματοσειρές Adobe, μια πολύτιμη πηγή για κάθε γραφίστα, που διαθέτει περισσότερες από 20.000 γραμματοσειρές με άδεια χρήσης. Είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο δημοφιλή, όπως Proxima Nova και Museo Sans. Το Adobe Stock είναι ένα άλλο ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου σχεδιασμού, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πάνω από 1 εκατομμύριο δωρεάν στοκ εικόνες στο δωρεάν πρόγραμμα.

Η Adobe δημιούργησε αυτό το εργαλείο για να ενημερώσει το Adobe Sparks, παρέχοντας απλοποιημένες εκδόσεις προηγμένων εργαλείων σχεδιασμού σε αρχάριους. Είναι η κορυφαία επιλογή μας για απλοποιημένο γραφικό σχεδιασμό, καθώς ενσωματώνεται άψογα με το Photoshop και το Premiere. Η χρήση πολλών προγραμμάτων της Adobe, ακόμη και όταν δημιουργείτε μια γρήγορη σχεδίαση, σας παρέχει ένα εκτεταμένο σύνολο δυνατοτήτων, όπως η μετατροπή μορφών αρχείων και η λεπτομερής επεξεργασία. Αυτό σας επιτρέπει να επιδιώξετε τη δημιουργικότητά σας και να χρησιμοποιήσετε βασικά εργαλεία για την παραγωγή περιεχομένου με επαγγελματική εμφάνιση.

Αν και αποδίδει ελαφρώς χειρότερα από το Canva, επιλέξτε αυτό το πρόγραμμα εάν χρειάζεστε ένα σταθερό υποκατάστατο. Το δωρεάν σχέδιό του σάς παρέχει όλα τα απαραίτητα και είναι μια τέλεια εναλλακτική εάν σας τρομάζουν πολύπλοκα επαγγελματικά εργαλεία. Το Adobe Express διαθέτει επίσης λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο, όπως η περικοπή βίντεο κλιπ.

Το δωρεάν πρόγραμμα της Adobe Express περιλαμβάνει βασικές δυνατότητες αυτού του εργαλείου. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε επαγγελματικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας 2 GB αποθηκευτικού χώρου, βασική επεξεργασία, εφέ φωτογραφίας και μια περιορισμένη συλλογή δωρεάν εικόνων Adobe Stock. Αυτό είναι συχνά αρκετό για τους περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σχεδιασμό. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόγραμμα Premium έχει δωρεάν δοκιμή και χρεώνεται 9,99 $ το μήνα μετά τη λήξη του.

Pickmaker

Όταν πρόκειται για το καλύτερο εργαλείο για γρήγορη δημιουργία, Pickmaker είναι ένας τρόπος να πάτε. Είναι ένα εργαλείο γραφικού σχεδιασμού βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη, γνωστότερο για την ευκολία χρήσης του μεταξύ των σχεδιαστών. Η διαχείριση αυτού του εργαλείου δεν απαιτεί επιπλέον γνώσεις γραφιστικής. Σας επιτρέπει να χειρίζεστε τις εικόνες και το κείμενο αρκετά εύκολα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι τα πρότυπα για περισσότερες από 70 κατηγορίες σχεδίασης, με αναρτήσεις στο Instagram, διαφημίσεις Twitter και μικρογραφίες YouTube. Το Picmaker διαθέτει επίσης μια εκτενή βιβλιοθήκη με έτοιμα πρότυπα, πάνω από 100 εκατομμύρια στοκ εικόνες και ένα προσαρμοσμένο κιτ επωνυμίας.

Πολλοί επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ βρίσκουν αυτό το εργαλείο χρήσιμο κατά τη δημιουργία διαφημίσεων banner και εικόνων εξωφύλλων, επιτρέποντάς τους να δημιουργούν σχέδια σε λίγα λεπτά χωρίς επιπλέον κόπο. Τονίζουμε το κιτ επωνυμίας της Picmaker, καθώς παρέχει έναν εύκολο και γρήγορο σχεδιασμό που αντικατοπτρίζει την ταυτότητα της επωνυμίας.

Αυτό το εργαλείο είναι μια ισχυρή εναλλακτική του Canva, καθώς παρέχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή ενώ παραμένει φορτωμένη με δυνατότητες. Το κουμπί MAD που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει τη δημιουργία σχεδίων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φυλλάδια, αφίσες ή μιμίδια σε ένα στιγμιότυπο. Το Picmaker ενσωματώνει επίσης ένα διαδικτυακό εργαλείο αφαίρεσης φόντου, το οποίο χρησιμοποιεί επίπεδα με τεχνητή νοημοσύνη για να διαγράψει το φόντο των εικόνων. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που υπογραμμίζουμε είναι η αλλαγή μεγέθους, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε τις διαστάσεις των σχεδίων των αναρτήσεών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα κλικ.

Το Picmakers είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα απόκτησης αξίας για τα χρήματα. Παρέχει ορισμένες δυνατότητες δωρεάν, τις οποίες η Canva δεν παρέχει. Το δωρεάν σχέδιό του προσφέρει περισσότερα από 10.000 πρότυπα σχεδίασης και περισσότερες από 100 κατηγορίες σχεδίασης. Ωστόσο, το μειονέκτημα του δωρεάν προγράμματος είναι ότι σας επιτρέπει μόνο επτά λήψεις ανά μήνα, για τις οποίες το πρόγραμμα premium αντισταθμίζει όμορφα. Συνολικά, το Picmaker είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα σχεδίασης για αρχάριους σχεδιαστές που χρειάζονται ένα απλό και αποτελεσματικό εργαλείο.

Visme

Visme είναι μια πλατφόρμα σχεδίασης προσανατολισμένη στην παρουσίαση με ένα εξαιρετικό σύνολο εργαλείων για γραφικό σχεδιασμό. Βασίζεται σε σύννεφο και είναι κατάλληλο για επαγγελματίες του μάρκετινγκ, καθώς απλοποιεί τη δημιουργία αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λογότυπων, διαφημίσεων, storyboards και πολλά άλλα. Αυτό το λογισμικό είναι μια ολοκληρωμένη λύση για όσους αναζητούν έναν γρήγορο τρόπο να δημιουργήσουν αποτελεσματικά και ποιοτικά σχέδια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους οργανισμούς να κάνουν επαγγελματικές παρουσιάσεις με λίγη προσπάθεια. Ως αποτέλεσμα, είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν χρειάζεστε γραφικό σχέδιο για εργασία.

Σε σύγκριση με το Canva, το Visme είναι ελαφρώς πιο ακριβό. Ωστόσο, εστιάζει σε πιο περίπλοκα σχέδια όπως infographics, γραφήματα, widget και άλλα έγγραφα μάρκετινγκ. Τα χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια όσον αφορά τη φιλική προς τον χρήστη διεπαφή, τη δημιουργία φωτογραφιών και βίντεο και τις δυνατότητες κοινής χρήσης σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να ενσωματώσετε γραφικά σε έναν ιστότοπο σε ένα γράφημα πληροφοριών και να αποθηκεύσετε στοιχεία σε έναν πίνακα, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση και επαναχρησιμοποίηση.

Αυτό το εργαλείο είναι επίσης πολύ προσανατολισμένο στην επωνυμία, επιτρέποντας στους οργανισμούς να δημιουργούν εκπληκτικές οπτικές παρουσιάσεις, συνδυάζοντάς τις με συνεργατικά χαρακτηριστικά. Παρέχει ένα εκτενές πρότυπο και εικόνα αρχείου της βιβλιοθήκης, επιτρέποντας στις εταιρείες να εργάζονται αποτελεσματικά με ποιοτικά, έτοιμα δείγματα.

Το Visme προσφέρει δυνατότητες αυτοματισμού για δημοσίευση και παρουσίαση, επιτρέποντας στους χρήστες να ορίζουν τον χρόνο δημοσίευσης και να αυτοματοποιούν τα αναλυτικά στοιχεία. Αυτό το καθιστά μια ευέλικτη λύση για όσους χρειάζονται ένα πολυλειτουργικό εργαλείο σχεδιασμού μάρκετινγκ.

Ενώ οι περισσότεροι χρήστες βρίσκουν το Visme μια εξαιρετική εναλλακτική του Canva, συχνά επιλέγουν το δεύτερο επειδή είναι φθηνότερο. Η Visme προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα με 100 MB αποθηκευτικού χώρου, με περιορισμένη πρόσβαση σε πρότυπα και στοιχεία σχεδίασης. Το πρόγραμμα εκκίνησης είναι το πιο κατάλληλο για ατομική χρήση και κοστίζει 12,25 $ το μήνα, με ετήσια χρέωση. Εκτός από αυτό, η Visme παρέχει εξαιρετικά εργαλεία για τη γρήγορη δημιουργία επαγγελματικού υλικού παρουσίασης.

VistaCreate

VistaCreate, παλαιότερα γνωστό ως Crello, κάνει μια άλλη καλή εναλλακτική του Canva, καθώς προσφέρει παρόμοια διεπαφή και λειτουργίες. Το VistaCreate παρέχει μια αποτελεσματική λύση για τη δημιουργία εντυπωσιακών γραφικών σε διάφορες μορφές περιεχομένου, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστολόγια, παρουσιάσεις, ηλεκτρονικά βιβλία και άλλα. Διαθέτει 40 διαφορετικές μορφές και πάνω από 12.000 στατικά και 3.000 κινούμενα σχέδια στη διάθεσή σας σε λογική τιμή.

Αυτό το πλούσιο σε χαρακτηριστικά εργαλείο παρέχει μια εκτενή βιβλιοθήκη με δωρεάν πρότυπα, εικόνες και αντικείμενα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε από μια βιβλιοθήκη μοντέρνων προτύπων και φίλτρων, να περικόψετε μερικές φωτογραφίες και να ορίσετε επίπεδα διαφάνειας και θολώματος ανάλογα με τις ανάγκες σας. Είναι ιδανικό για χρήστες που χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο εργαλείο σχεδίασης που δεν απαιτεί εκτενή εκπαίδευση στο σχεδιασμό.

Οι χρήστες επαινούν το VistaCreate για το εργαλείο σχεδίασης κίνησης. Επιτρέπει την εισαγωγή κινούμενων αντικειμένων σε στατικές φωτογραφίες σε ένα λεπτό. Η πλατφόρμα θα σας επιτρέψει να συμπεριλάβετε κινούμενα σχέδια υψηλής ευκρίνειας στα σχέδιά σας, να δημιουργήσετε εξώφυλλα βίντεο στο Facebook και κινούμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να σχεδιάσετε ιστορίες στο Instagram. Το VistaCreate διαθέτει επίσης μια πλούσια βιβλιοθήκη βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τα σχέδιά σας ανά πάσα στιγμή.

Το VistaCreate είναι απίστευτα προσαρμόσιμο. Μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία σας και να τα συνδυάσετε με στατικά και κινούμενα αντικείμενα για να δημιουργήσετε εκπληκτικά γραφικά. Είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, κάνοντας γρήγορα τις σχεδιαστικές ιδέες πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα εκκίνησης περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο επιλογών, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν γραμματοσειρών, κινούμενων εικόνων και 100.000 προτύπων σχεδίασης. Από την άλλη πλευρά, η έκδοση Pro του VistaCreate σάς δίνει πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες του με λογικό κόστος 10 $ το μήνα. Θα λάβετε απεριόριστα κιτ επωνυμίας και χώρο αποθήκευσης, πρόσβαση στην πλήρη βιβλιοθήκη της πλατφόρμας και την επιλογή αλλαγής μεγέθους.

Snappa

Το Snappa είναι ένα εργαλείο σχεδιασμού φιλικό προς τους blogger. Έχει λάβει κυρίως θετικές κριτικές από την κοινότητα σχεδιασμού και πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι είναι το καλύτερο δωρεάν λογισμικό γραφικών σχεδιασμού. Το Snappa είναι ένα καλό υποκατάστατο του Canva επειδή είναι κατάλληλο τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις που θέλουν να δοκιμάσουν λογισμικό επεξεργασίας με προϋπολογισμό. Διαθέτει ένα διαισθητικό περιβάλλον χρήστη και παρέχει έναν γρήγορο τρόπο στους αρχάριους σχεδιαστές να δημιουργούν ελκυστικά γραφικά.

Το Snappa προσφέρει μια τεράστια συλλογή από φανταχτερά πρότυπα για τη δημιουργία διαφημίσεων προβολής, ιστολογίων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν ευρέως αυτήν την πλατφόρμα, καθώς παρέχει δυνατότητες ομαδικής συνεργασίας, κάνοντας τη συνεργασία να ρέει απρόσκοπτα. Το λογισμικό ενσωματώνεται επίσης εύκολα με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε εύκολα τα σχέδιά σας με το κοινό.

Τα βασικά οφέλη αυτής της εφαρμογής περιλαμβάνουν το εργαλείο αφαίρεσης φόντου, την προσθήκη φυσαλίδων ομιλίας και την επιλογή Αλλαγή μεγέθους. Αυτές οι επιλογές προσθέτουν στην ευελιξία του Snappa και το καθιστούν κατάλληλο για διάφορες χρήσεις. Μπορείτε να περικόψετε εικόνες και να επιλέξετε από τη βιβλιοθήκη με πάνω από 4 εκατομμύρια φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης χωρίς κόστος.

Η προσθήκη κειμενικού περιεχομένου όπως σχόλια και λεζάντες σε εικόνες είναι ένα άλλο καλά σχεδιασμένο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής. Η βιβλιοθήκη του Snappa διαθέτει πάνω από 200 γραμματοσειρές για να προσθέσετε μια μοναδική αίσθηση στα σχέδιά σας, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών γραμματοσειρών όπως το Montserrat Extra Bold, το Roboto και το Cinzel. Το Snappa σάς επιτρέπει να ανεβάσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές και υποστηρίζει μορφές αρχείων όπως .ttf, .otf και .woff.

Το Snappa είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Canva, καθώς παρέχει μια ισορροπημένη σουίτα δυνατοτήτων δωρεάν. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε πιο προηγμένες δυνατότητες αυτού του υπέροχου σχεδιαστικού εργαλείου, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε Pro με 20 $ το μήνα με ετήσια χρέωση.

Μεμβράνη πολυγράφου

Μεμβράνη πολυγράφου επικεντρώνεται στην απλότητα και την ευκολία χρήσης. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους αναζητούν μια απλή λύση για τη δημιουργία βασικών σχεδίων. Η κύρια ιδέα του Stencil είναι να παρέχει βασικά εργαλεία σχεδίασης χρησιμοποιώντας μια εικόνα φόντου και σφραγίζοντας κείμενο, εικονίδια και σχήματα πάνω από αυτό. Ωστόσο, δεν διαθέτει δυνατότητες κινουμένων σχεδίων και βίντεο και διαδραστικές δυνατότητες.

Το Stencil ήταν παλαιότερα γνωστό ως Share As Image, μια διάσημη μάρκα μεταξύ των εμπόρων κοινωνικών μέσων. Βασίζεται σε σύννεφο, όπως και το Canva, και βρίσκει την καλύτερη χρήση του στη δημιουργία αναρτήσεων σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το εργαλείο ενσωματώνει καλά τις λειτουργίες κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων και διευκολύνει την κοινή χρήση των σχεδίων σας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και πολλά άλλα.

Το κύριο πλεονέκτημα του Stencil είναι ο εξορθολογισμός της διαδικασίας γραφικού σχεδιασμού με μοναδικά χαρακτηριστικά φιλικά προς το χρήστη, μερικά από τα οποία λείπει από την Canva. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Stencil για να δημιουργήσετε γρήγορα εκπληκτικά γραφικά μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ταιριάζει απόλυτα με bloggers και επιχειρήσεις.

Αυτή η πλατφόρμα σας προσφέρει περιεχόμενο φόντου στην παλάμη του χεριού σας. Σας εξοικονομεί χρόνο και πόρους παρέχοντας μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη με περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια εικόνες. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πάνω από 1 εκατομμύριο εικονίδια και εικόνες για προσθήκη στα σχέδιά σας. Πάνω από 650 πρότυπα είναι διαθέσιμα για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι βέβαιο ότι ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε σκοπό μάρκετινγκ. Το Stencil χρησιμοποιεί γραμματοσειρές Google, προσφέροντάς σας πρόσβαση σε περισσότερες από 2.000 από αυτές. Είναι ενσωματωμένα στην πλατφόρμα και είναι ελεύθερα στη χρήση.

Το Stencil δεν υστερεί στην προσαρμογή, επιτρέποντάς σας να ανεβάσετε εικονίδια ή άλλο οπτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Ο συνδυασμός του αρχικού σας υλικού με το ενσωματωμένο περιεχόμενο και τις δυνατότητες του Stencil προσθέτει στη δημιουργία περιεχομένου με απόδοση χρόνου.

Τέλος, το Stencil έχει λογική τιμή, ακόμα κι αν το δωρεάν σχέδιό του προσφέρει περιορισμένες δυνατότητες. Από την άλλη πλευρά, η έκδοση Pro διαθέτει 5.000.000 φωτογραφίες, περισσότερα από 1.350 πρόσθετα πρότυπα και υποστήριξη Premium, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων. Χρεώνεται 9 $ το μήνα ετησίως και θα πρέπει να το λάβετε υπόψη εάν αναζητάτε ένα οικονομικό εργαλείο άμεσης σχεδίασης.

Εξισορρόπηση χαρακτηριστικών και αξίας

Εάν το Canva δεν λειτουργεί για εσάς, υπάρχουν πολλές λύσεις που προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες στην αγορά. Να σκέφτεστε πάντα ποιες δυνατότητες θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο, καθώς ορισμένα εργαλεία είναι πιο εξειδικευμένα από άλλα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να κάνετε τη διαδικασία σχεδιασμού σας πιο διαισθητική και φθηνότερη. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία διαθέτουν δωρεάν σχέδιο, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε βασικές δυνατότητες σχεδιασμού με μηδενικό κόστος. Πολλά διαδικτυακά εργαλεία διαθέτουν επίσης μια δωρεάν δοκιμή που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την premium προσφορά τους πριν δεσμευτείτε.

Ποιες εναλλακτικές λύσεις Canva έχουν λειτουργήσει για εσάς; Έχετε καλύτερη επιλογή που δεν αναφέρεται σε αυτή τη λίστα; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να ενημερώσετε εμάς και τους άλλους αναγνώστες.