Η χειρονομία με διπλό πάτημα του Apple Watch δεν λειτουργεί; 9 τρόποι για να το διορθώσετε!

0
31

Η δυνατότητα διπλού αγγίγματος, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με τα Apple Watch Ultra 2 και Series 9, χαιρετίστηκε ως μια επαναστατική τεχνολογική πρόοδος. Ωστόσο, η λειτουργία δεν ανταποκρίνεται απογοητευτικά για πολλούς χρήστες. Σε αυτόν τον οδηγό, θα παρέχω μερικές αποτελεσματικές λύσεις για τη διόρθωση του προβλήματος που δεν λειτουργεί η δυνατότητα διπλού πατήματος του Apple Watch.

  1. Ελέγξτε εάν το ρολόι σας είναι συμβατό
  2. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστά τη δυνατότητα
  3. Κάντε επανεκκίνηση ή σκληρή επαναφορά του Apple Watch
  4. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Wake on Wrist Raise
  5. Ενημερώστε το watchOS
  6. Ενεργοποίηση ανίχνευσης καρπού
  7. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τατουάζ στον καρπό σας
  8. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας
  9. Βεβαιωθείτε ότι το ρολόι σας δεν είναι οικογενειακή ρύθμιση

1. Ελέγξτε εάν το ρολόι σας είναι συμβατό

Πριν εξετάσουμε τις πιθανές τεχνικές δυσλειτουργίες στο Apple Watch σας, ας ξεκαθαρίσουμε τα βασικά. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε εάν η δυνατότητα είναι συμβατή με το Apple Watch σας.

Από τη στιγμή που γράφτηκε, η λειτουργία διπλού αγγίγματος είναι διαθέσιμη μόνο στα Apple Watch Series 9 και Ultra 2.

2. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστά τη δυνατότητα

Η δυνατότητα διπλού αγγίγματος στο Apple Watch προσφέρει μια καμπύλη εκμάθησης για νέους χρήστες. Για να σας βοηθήσουμε να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε σωστά τη λειτουργία, προτείνουμε τον λεπτομερή οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της χειρονομίας με διπλό πάτημα.

Επιπλέον, για βέλτιστα αποτελέσματα, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το Apple Watch σας είναι ξεκλείδωτο και ότι εφαρμόζει σωστά στον καρπό σας.
  2. Βεβαιωθείτε ότι αγγίζετε την οθόνη του ρολογιού με αρκετή πίεση ώστε να καταχωρήσει μια εντολή με διπλό πάτημα.

3. Κάντε επανεκκίνηση ή σκληρή επαναφορά του Apple Watch

Εάν το πρόβλημα παραμένει, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το Apple Watch.

Αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική λύση μπορεί συχνά να διορθώσει μικρές δυσλειτουργίες λογισμικού που μπορεί να προκαλούν δυσλειτουργία της δυνατότητας διπλού αγγίγματος.

Ωστόσο, εάν μια τυπική επανεκκίνηση δεν λύσει το πρόβλημα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια σκληρή επαναφορά. Ως πρόσθετη προφύλαξη, θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σας για να μην χάσετε τίποτα σημαντικό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποσύζευξη και η εκ νέου αντιστοίχιση των συσκευών ενδέχεται να είναι απαραίτητη για την πλήρη επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, θα πρέπει να μπορείτε να ξεπεράσετε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα διπλού αγγίγματος του Apple Watch σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

4. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Wake on Wrist Raise

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple Watch σας.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Οθόνη & Φωτεινότητα.
  3. Τώρα, ενεργοποιήστε το Wake on Wrist Raise.

    Αγγίξτε «Οθόνη & φωτεινότητα», αλλάξτε το Wake on Wrist Raise

Αυτό θα επιτρέψει στην οθόνη του Apple Watch σας να ξυπνά κάθε φορά που σηκώνετε τον καρπό σας. Ενεργοποιώντας αυτήν τη ρύθμιση, μπορείτε ενδεχομένως να επιλύσετε τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα με διπλό πάτημα.

5. Ενημερώστε το watchOS

Μια άλλη αποτελεσματική λύση για να διορθώσετε ότι το διπλό πάτημα του Apple Watch δεν λειτουργεί είναι η ενημέρωση του watchOS. Η ενημέρωση του λογισμικού Apple Watch σας διασφαλίζει ότι έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων.

Ωστόσο, ξεκινήστε συνδέοντας το Apple Watch με τον φορτιστή του και διασφαλίζοντας ότι το ρολόι έχει τουλάχιστον 50% διάρκεια ζωής της μπαταρίας που απομένει. Αυτό θα διορθώσει τυχόν δυσλειτουργίες που σχετίζονται με το διπλό πάτημα που δεν λειτουργεί σωστά στο Apple Watch σας, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη για άλλη μια φορά.

6. Ενεργοποιήστε την ανίχνευση καρπού

Όπως κάθε άλλος σημαντικός παράγοντας που έχουμε συζητήσει μέχρι στιγμής, η ανίχνευση καρπού παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία Double Tap στο Apple Watch. Με απλά λόγια, μόλις σηκώσετε τον καρπό σας, το Apple Watch’s Wrist Detection θα ενεργοποιήσει την οθόνη.

Με ενεργοποιημένη την ανίχνευση καρπού και το Apple Watch σας φοριέται σωστά, θα πρέπει να μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα με το διπλό πάτημα και να απολαύσετε μια ομαλή εμπειρία χρήστη.

7. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τατουάζ στον καρπό σας

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλες τις πιθανότητες κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων που δεν λειτουργεί το διπλό πάτημα του Apple Watch. Μια λιγότερο γνωστή αιτία θα μπορούσε να είναι η παρουσία τατουάζ στον καρπό.

Παρά το γεγονός ότι είναι στρατηγικά τοποθετημένοι κάτω από την οθόνη, οι χωρητικοί αισθητήρες αφής του Apple Watch δυσκολεύονται να ανιχνεύσουν τα αγγίγματα μέσω του δέρματος με τατουάζ. Περιστασιακά, τα τατουάζ μπορεί να επηρεάσουν αυτούς τους αισθητήρες εμποδίζοντας ή παραμορφώνοντας τα ηλεκτρικά σήματα.

Για να επιλύσουν αυτό το ζήτημα, οι χρήστες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι ο καρπός τους με τατουάζ δεν εμποδίζει τους χωρητικούς αισθητήρες αφής του Apple Watch. Εάν αυτό παραμένει αληθινό, πρέπει είτε να συμβιβαστείτε είτε να αφαιρέσετε οριστικά το τατουάζ από τον καρπό σας.

8. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Η Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο Apple Watch τείνει να περιορίζει ορισμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας διπλού αγγίγματος, για να εξοικονομήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Επομένως, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

  1. Πατήστε το πλευρικό κουμπί για να καλέσετε το Κέντρο Ελέγχου στο Apple Watch σας.
  2. Εάν είναι ενεργοποιημένη, απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

    Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

  3. Ενώ είστε σε αυτό, απενεργοποιήστε επίσης τη λειτουργία Sleep Focus Bed, Theater Mode ή Water Lock.

Αφού συμμορφωθείτε, δοκιμάστε να πατήσετε ξανά το Apple Watch για να δείτε εάν η λειτουργικότητα έχει αποκατασταθεί.

9. Βεβαιωθείτε ότι το ρολόι σας δεν είναι Family Setup

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λειτουργία διπλού αγγίγματος στο Apple Watch, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας το Family Setup. Η λειτουργία Family Setup επιτρέπει σε ρολόγια με δυνατότητα κινητής τηλεφωνίας να χρησιμοποιούνται από μέλη της οικογένειας που δεν διαθέτουν iPhone.

Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα έχει ορισμένους περιορισμούς και ένας από αυτούς είναι η αδυναμία χρήσης της χειρονομίας διπλού αγγίγματος σε ένα ζευγοποιημένο iPhone για ειδοποιήσεις. Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να καταργήσετε το Family Setup από τη συσκευή σας. Αυτό θα πρέπει να επιλύσει το ζήτημα του διπλού αγγίγματος που δεν λειτουργεί αποτελεσματικά στο Apple Watch σας.

Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει πολλές λύσεις που επικεντρώνονται στην επίλυση της δυνατότητας Double Tap που δεν λειτουργεί στο Apple Watch. Ωστόσο, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Εάν το πρόβλημα συνεχίζει να σας ενοχλεί, καλό είναι να καλέσετε τους ειδικούς.

Η υποστήριξη της Apple θα λάβει υπόψη οποιεσδήποτε συγκεκριμένες λεπτομέρειες της συσκευής σας ή προσπάθειες αντιμετώπισης προβλημάτων για να παράσχει μια προσαρμοσμένη λύση για αυτό το πρόβλημα.

Συχνές ερωτήσεις

Τι θα συμβεί αν πρόκειται για πρόβλημα υλικού με την παραβίαση του Double Tap στο Apple Watch;

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα σας καθοδηγήσουμε στον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων υλικού. Είτε πρόκειται για ελαττωματικό αισθητήρα είτε για άλλο πρόβλημα, θα σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε εάν μια επίσκεψη στο Apple Store είναι σωστή.

Πόσο συχνά εμφανίζεται αυτό το ζήτημα;

Αν και δεν είναι απίστευτα συνηθισμένο, περιστασιακά σφάλματα λογισμικού ή εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων μπορεί να οδηγήσουν σε λόξυγγα με διπλό πάτημα. Να είστε σίγουροι, ο οδηγός μας έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα ολοκληρωμένα.

Παραμείνετε γνώστες της τεχνολογίας!

Να το έχετε, τη μυστική συνταγή για να αναβιώσετε τη μαγεία του Apple Watch σας με διπλό πάτημα. Τέρμα το χτύπημα στον αέρα – απλώς ομαλές, ανταποκρινόμενες αλληλεπιδράσεις καθώς περιηγείστε στον κόσμο σας. Μέχρι την επόμενη φορά, μακάρι τα πατήματά σας να είναι γρήγορα και το Apple Watch σας να αποκρίνεται.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε. Εάν βρίσκετε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αφήσετε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Ποιο Apple Watch να αγοράσω;
  • Apple Watch Series 9 έναντι Ultra 2: Ποιο να αγοράσετε;
  • Apple Watch Ultra 2 εναντίον Ultra: Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση;
  • 23 καλύτερα πρόσωπα Apple Watch

Αναγνώστες σαν εσάς βοηθούν στην υποστήριξη του iGeeksBlog. Όταν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας συνδέσμους στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Διαβάστε περισσότερα.