Η ενημέρωση σε iOS 18 μπορεί να δώσει στο iPhone 15 Pro καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

0
2
© nextpit

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max κυκλοφόρησαν πέρυσι με μεγαλύτερες μπαταρίες και πιο αποτελεσματικό chipset, που οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Πέρα από αυτές τις αναβαθμίσεις, η ενημέρωση iOS 18 θα μπορούσε να επεκτείνει περαιτέρω την απόδοση της μπαταρίας.

  • Μην χάσετε: iPhone 16 Pro έναντι iPhone 15 Pro

Το iOS 18 είναι μία από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις εδώ και χρόνια, καθώς εισάγει νέες προσαρμογές, ένα ανανεωμένο κέντρο ελέγχου και δυνατότητες δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης που πρόκειται να φτάσουν τον επόμενο μήνα, μεταξύ άλλων αλλαγών.

Η Apple ισχυρίζεται επίσης ότι το iOS 18 προσφέρει καλύτερη διαχείριση ενέργειας από το iOS 17, βελτιώνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα iPhone. Μια πρόσφατη δοκιμή μπαταρίας το υποστηρίζει, ειδικά στα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Περισσότερος χρόνος οθόνης για το iPhone 15 Pro στο iOS 18

Ο YouTuber Geekerwan δοκίμασε τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max που εκτελούνται σε iOS 18 και βρήκε μεγαλύτερους χρόνους χρήσης σε σύγκριση με το iOS 17.

Το iPhone 15 Pro διήρκεσε 6 ώρες και 55 λεπτά, 23 λεπτά περισσότερο από ό,τι στο iOS 17. Το iPhone 15 Pro Max παρουσίασε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση, καθώς λειτουργούσε για 9 ώρες και 2 λεπτά—1 ώρα και 8 λεπτά περισσότερο από ό,τι στο iOS 17.

Ο Geekerwan το αποδίδει στην καλύτερη βελτιστοποίηση του iOS 18 των πυρήνων απόδοσης και απόδοσης της CPU, καθώς και στη διαχείριση ταχύτητας ρολογιού για διαφορετικές εργασίες. Η Apple είχε επισημάνει αυτές τις βελτιώσεις στη διαχείριση ενέργειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης WWDC.

Ωστόσο, μένει να δούμε πώς αυτά τα αποτελέσματα θα μεταφραστούν σε πραγματική χρήση και δεν είναι σαφές εάν άλλα μοντέλα iPhone επωφελούνται παρόμοια.

Δοκιμή διάρκειας ζωής μπαταρίας Apple iPhone 15 Pro μετά την ενημέρωση του iOS 18

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max έχουν μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας μετά την ενημέρωση του iOS 18 / © YouTube/u/Geekerwan

Το νέο iPhone 16 έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Στις ίδιες δοκιμές, το πιο πρόσφατο iPhone 16 Pro Max διαθέτει διάρκεια ζωής μπαταρίας 10 ώρες και 23 λεπτά, ακολουθούμενο από το iPhone 16 Plus στις 10 ώρες. Τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro είχαν επίσης καλή απόδοση, με 8 ώρες 14 λεπτά και 8 ώρες 28 λεπτά, αντίστοιχα. Αυτά τα στοιχεία είναι μια σημαντική βελτίωση, ειδικά για το μικρότερο μοντέλο Pro.

Όλα τα μοντέλα iPhone 16, εκτός από το Plus, έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, επομένως αναμένονται καλύτερα νούμερα.

Εάν έχετε ενημερώσει στο iOS 18, έχετε παρατηρήσει βελτιώσεις στην μπαταρία; Μοιραστείτε την εμπειρία σας στα σχόλια παρακάτω.

Μέσω: 9 έως 5 Mac
Πηγή:
Geekerwan