Άφιξη των εργαλείων μεταξύ συσκευών Android: Άμεσο σημείο πρόσβασης και μεταφορά κλήσεων

0
12
© nextpit

Η Google κυκλοφόρησε τώρα τις δύο πρώτες νέες δυνατότητες στις υπηρεσίες της μεταξύ συσκευών που ανακοινώθηκαν στο I/O 2024. Η μετάδοση κλήσεων και η κοινή χρήση Διαδικτύου στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη με πολλές συσκευές Android και θα υποστηρίζουν smartphone Pixel και μη Pixel και δισκία.

  • Μην το χάσετε: Πώς να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως επέκταση Wi-Fi

Κοινή χρήση Internet: Αυτόματη κοινή χρήση hotspot

Όπως περιγράφεται στη σελίδα υποστήριξης της Google (μέσω 9to5Google), η κοινή χρήση Διαδικτύου κοινοποιεί αυτόματα τη σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω hotspot από το ακουστικό σας σε άλλες προσωπικές συνδεδεμένες συσκευές Android. Υποστηρίζει επίσης Chromebook, με την προϋπόθεση ότι έχετε τον ίδιο λογαριασμό Google συνδεδεμένο σε αυτά.

Όπως σημείωσε η Google, η κοινή χρήση Διαδικτύου δεν είναι διαθέσιμη σε smartphone και tablet Samsung Galaxy. Αντίθετα, οι χρήστες του Galaxy μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματου hotspot.

Επιπλέον, οι λειτουργίες Bluetooth και Location Services απαιτείται να είναι ενεργοποιημένες στο κύριο smartphone σας και σε άλλες συσκευές Android για να ξεκινήσει η αυτόματη κοινή χρήση hotspot.

Μετάδοση κλήσεων: Μεταφέρετε τις κλήσεις σας σε άλλη συσκευή

Όσον αφορά τη μετάδοση κλήσεων, αξιοποιεί την απρόσκοπτη μεταφορά κλήσεων φωνής ή βίντεο μεταξύ κοντινών συσκευών που μοιράζονται τον ίδιο λογαριασμό Google. Για παράδειγμα, μπορείτε να απαντήσετε στην κλήση στο Pixel 8 (ανασκόπηση) και να μετακινήσετε την κλήση στο Pixel Tablet (αναθεώρηση) χωρίς να απορρίψετε ή να διακόψετε τη σύνδεση. Λειτουργεί επίσης με Chromebook μέσω του προγράμματος περιήγησης.

Προς το παρόν, η μετάδοση κλήσεων είναι συμβατή με το Google Meet μέσω της επωνυμίας Cast, αλλά η Google είπε ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων αργότερα.

Οι νέες δυνατότητες μεταξύ συσκευών της Google σε τηλέφωνα Pixel και Android

Η δυνατότητα μεταξύ συσκευών του Android προσθέτει κοινή χρήση Διαδικτύου και μετάδοση κλήσεων / © 9to5Google / επεξεργασία από nextpit

Η Samsung πιθανότατα θα εισαγάγει μια παρόμοια λειτουργία στην ενημέρωση One UI 7. Με βάση τα στιγμιότυπα οθόνης που διέρρευσαν, η έκδοση της Samsung θα είναι γνωστή ως Continuity notifications, όπου οι χρήστες Galaxy μπορούν να μεταφέρουν μια κλήση σε άλλη συσκευή Galaxy στέλνοντας πρώτα μια ειδοποίηση.

Πού μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα νέα εργαλεία μεταξύ συσκευών;

Εάν έχετε ενημερώσει το Pixel σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση τόσο στις λειτουργίες κοινής χρήσης διαδικτύου όσο και στη μετάδοση κλήσεων από τη νέα ενότητα Υπηρεσίες μεταξύ συσκευών στο Google στις ρυθμίσεις. Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε μια διασύνδεση προτού αλλάξετε μεμονωμένα κάθε συσκευή πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτές τις δύο νέες προσθήκες στο Android; Είναι χρήσιμες λειτουργίες που περιμένατε να δοκιμάσετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Μέσω: 9to5Google