Το νέο Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung είναι το λεπτότερο αναδιπλούμενο μέχρι τώρα

0
5
© Samsung

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα το Galaxy Z Fold Special Edition για τη Νότια Κορέα. Είναι η πιο premium έκδοση της εταιρείας του Galaxy Z Fold 6 και η πιο λεπτή πλήρως αναδιπλούμενη συσκευή Galaxy μέχρι σήμερα, με ευρύτερες οθόνες και μεγαλύτερη κύρια κάμερα 200 MP.

Το Galaxy Z Fold Special Edition έχει το ίδιο σχήμα κουτιού σε πλαίσιο από αλουμίνιο θωράκισης με το Galaxy Z Fold 6 (αναθεώρηση), αλλά είναι σημαντικά πιο λεπτό και έχει μόνο 4,9 mm στο πλάι όταν ξεδιπλώνεται ή 10,6 mm όταν είναι κλειστό. Αυτό είναι μερικές γραμμές μαλλιών πιο λεπτές από το νέο Google Pixel 9 Pro Fold, αλλά εξακολουθεί να είναι πιο παχύ από το νέο Honor Magic V3.

Είναι επίσης ελαφρώς ψηλότερο και φαρδύτερο για να φιλοξενήσει τις ευρύτερες οθόνες μιας OLED 6,5 ιντσών στο μπροστινό μέρος που περιβάλλεται από ένα σχεδόν ανύπαρκτο πλαίσιο και ένα κύριο πάνελ OLED 8 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και μέγιστη φωτεινότητα 2.600 nits. Ωστόσο, το αναδιπλούμενο Galaxy Z Fold Special Edition χάνει την υποστήριξη του S Pen, κάτι που αποτελεί αντιστάθμισμα με τη χρήση πιο λεπτής κατασκευής και νέων οθονών.

Η πιο λεπτή σκόνη και αδιάβροχο αναδιπλούμενο Samsung

Παρά τις σπορ μεγαλύτερες οθόνες, η Samsung μείωσε το βάρος του Galaxy Z Fold Special Edition στα 236 γραμμάρια από 239 γραμμάρια. Η συσκευή εξακολουθεί να διαθέτει πιστοποίηση IP48 για αντοχή στη σκόνη και το νερό, γεγονός που την καθιστά πιο εντυπωσιακή δεδομένων των αναδιπλούμενων συσκευών από τον ανταγωνισμό από άλλες μάρκες που δεν διαθέτουν πλήρη προστασία εισόδου.

Αναδιπλούμενο smartphone Samsung Galaxy Z Fold Special edition

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung διαθέτει κύρια οθόνη Dynamic AMOLED 2X 8 ιντσών και εξώφυλλο AMOLED 2X 6,5 ιντσών. / © Samsung

Το πτυσσόμενο Z Fold Special Edition προσφέρεται μόνο σε ένα μόνο μαύρο χρώμα, αν και έχει μοναδική υφή με πινέλο στο πλαίσιο και γραμμές στο πίσω πλαίσιο. Η μονάδα τριπλής πίσω κάμερας έχει πλέον έναν αισθητήρα 200 MP με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και υποστηρίζεται από ένα οικείο υπερευρυγώνιο snapper 12 MP και έναν τηλεφακό 10 MP 3x. Η οθόνη του καλύμματος έχει μπροστινή όψη 10 MP, ενώ η κύρια εύκαμπτη οθόνη έχει το ίδιο μερικώς αόρατο UDC 4 MP.

Τροφοδοτώντας το Samsung Galaxy Z Fold Edition είναι ένα chipset Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy, που προσφέρει λίγους επιπλέον ίππους στη CPU και την GPU σε σύγκριση με την έκδοση vanilla του κορυφαίου SoC. Η διαμόρφωση μονής μνήμης αποτελείται από 512 GB αποθήκευσης και 16 GB RAM. Μια μπαταρία 4.400 mAh υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 25 watt, αλλά δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει εάν περιλαμβάνεται η ασύρματη φόρτιση.

Το Galaxy Z Fold Special Edition εκκινεί σε Android 14 με ένα δέρμα One UI 6. Όπως και με τα τρέχοντα πτυσσόμενα τηλέφωνα της Samsung, θα λάβετε μια σειρά από λειτουργίες AI μέσω του Galaxy AI, όπως το Live Interpreter, το Photo Assist και το Circle to Search, μεταξύ άλλων.

Τιμή και διαθεσιμότητα Samsung Galaxy Z Fold Special Edition

Ο ιστότοπος της Samsung στη Νότια Κορέα αναφέρει επί του παρόντος το Galaxy Z Fold Special Edition που θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία για 2.789.600 KRW (~2.040 $), αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσει η αποστολή. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το εάν η εταιρεία θα το κυκλοφορήσει στις παγκόσμιες αγορές, αν και πρόσφατα είδαμε διαρροές για την ίδια συσκευή που έχει πιστοποιηθεί στην Κίνα.

Θα προτιμούσατε να χάσετε την υποστήριξη S Pen σε αντάλλαγμα για ένα λεπτότερο αναδιπλούμενο σχέδιο; Μοιραστείτε τις απαντήσεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Πηγή:
Samsung KR