Σκοτεινή λειτουργία της Apple: Το δοκιμάσαμε και τώρα είμαστε στο σκοτάδι

0
34
© Floral Deco / Adobe Stock

Η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο θέμα Dark Mode με το iOS 18. Το δοκιμάσαμε και, παρά τις ιδιορρυθμίες που συναντήσαμε, αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετά ευχάριστο στη χρήση. Ωστόσο, θα ήθελα να δω κάποιες βελτιώσεις στη σταθερή έκδοση της ενημέρωσης λογισμικού iPhone που αναμένεται αυτό το φθινόπωρο.

  • Διαβάστε επίσης: 28 εύχρηστα κόλπα iPhone για να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή

Τρέχω το νέο λογισμικό iPhone στην προσωπική μου συσκευή και είναι αρκετά σταθερό. Δεν έχω αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα μέχρι στιγμής. Ωστόσο, καθώς βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την εκτέλεση του στη συσκευή σας. Για όσους βιάζονται, εδώ είναι ο οδηγός μας για το πώς να εγκαταστήσετε το iOS 18 Developer Beta σε οποιοδήποτε iPhone.

Τούτου λεχθέντος, ένα από τα πρώτα πράγματα που ήθελα να δοκιμάσω ήταν σίγουρα τα νέα θέματα Dark Mode και νέα σχέδια εικονιδίων. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Android ήταν πάντα η ελευθερία εξατομίκευσης της αρχικής οθόνης και η ελεύθερη μετακίνηση εικονιδίων εφαρμογών. Είμαι ενθουσιασμένος που η Apple μας έδωσε επιτέλους αυτήν την επιλογή.

Στιγμιότυπα οθόνης των ειδήσεων Ρυθμίσεις Dark Mode στο iOS 18

Μετά από κάποια επεξεργασία, αποφάσισα ότι αυτή είναι η νέα προτιμώμενη διεπαφή χρήστη στο iPhone μου. Χρησιμοποιώ τη διαμόρφωση Tinted για το θέμα Dark Mode. / © nextpit

Πριν μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της νέας επιλογής προσαρμογής, ας δούμε πώς λειτουργούν τα θέματα Dark Mode στο iOS 18.

Πώς να αλλάξετε την εμφάνιση των εικονιδίων εφαρμογών σε Dark Mode στο iOS 18:

Όπως αναφέρθηκε, το iOS 18 εισάγει τη δυνατότητα προσαρμογής των εικονιδίων των εφαρμογών σας για καλύτερη ορατότητα και αισθητική στη Dark Mode. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε την εμφάνιση των εικονιδίων της εφαρμογής σας:

  • Στην αρχική οθόνη, πατήστε παρατεταμένα μια κενή περιοχή μέχρι να αρχίσουν να κινούνται τα εικονίδια.
  • Στην επάνω αριστερή γωνία, πατήστε το κουμπί Επεξεργασία για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές προσαρμογής.
  • Πατήστε Προσαρμογή στο μενού για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις εμφάνισης εικονιδίων.
  • Επιλέξτε το Θέμα:
    • Αυτόματα: Τα εικονίδια εναλλάσσονται μεταξύ φωτεινού και σκοτεινού με τη ρύθμιση συστήματος.
    • Σκούρο: Τα εικονίδια παραμένουν σε σκοτεινή λειτουργία.
    • Φως: Τα εικονίδια παραμένουν σε λειτουργία φωτισμού.
    • Tinted: Εφαρμόζει μια έγχρωμη επικάλυψη στα εικονίδια και την οθόνη.
  • Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο Sun στα αριστερά για να σύρετε και να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα ή να μειώσετε το φως.
  • Πατήστε το εικονίδιο του σταγονόμετρου για να ταιριάξετε τα χρώματα των εικονιδίων με την ταπετσαρία σας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Tinted, επιλέξτε χρώματα από την παλέτα για να αλλάξετε την εμφάνιση του εικονιδίου.
  • Πατήστε σε οποιαδήποτε κενή περιοχή της οθόνης για έξοδο και αποθήκευση των ρυθμίσεών σας.
Στιγμιότυπα οθόνης των ειδήσεων Ρυθμίσεις Dark Mode στο iOS 18

Με ένα παρατεταμένο πάτημα, μπορείτε να αλλάξετε το θέμα και την εμφάνιση του εικονιδίου του iPhone. Μπορείτε να κάνετε τη Dark Mode ακόμα πιο σκούρα χαμηλώνοντας τα φώτα, όπως στην τρίτη εικόνα από αριστερά προς τα δεξιά. / © nextpit

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να εξατομικεύσετε τα εικονίδια της εφαρμογής σας ώστε να ταιριάζουν με τη λειτουργία που προτιμάτε και να δημιουργήσετε μια πιο ελκυστική οπτικά εμπειρία αρχικής οθόνης στο iOS 18.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του νέου θέματος Dark Mode

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε εδώ είναι ότι η Apple ανέβασε τη Σκοτεινή λειτουργία σε ένα νέο επίπεδο σκοτεινώνοντας ακόμη και τα εικονίδια και τα γραφικά στοιχεία της εφαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές όπως το Notes και η νέα εφαρμογή Password θα υιοθετήσουν επίσης ένα σκοτεινό θέμα. Γιατί είναι σημαντικό; Λοιπόν, χρησιμοποιώ το Dark Mode από προεπιλογή από την κυκλοφορία του το 2019 και το έχω συνηθίσει. Τώρα, με αυτές τις αλλαγές, βιώνω κάποιες αρχικές παραξενιές με την πρώιμη ανάπτυξη του iOS 18.

  • Επίσης ενδιαφέρον: 10 λειτουργίες που μου άρεσαν στη νέα ενημέρωση λογισμικού Apple Watch

Επιπλέον, μπορούμε πλέον να προσαρμόσουμε τα χρώματα και την αντίθεση των εικονιδίων εφαρμογών. Επιπλέον, η δυνατότητα να μετακινούνται ελεύθερα τα εικονίδια εφαρμογών εισάγει σημαντικές αλλαγές. Ως πλάσματα της συνήθειας, πολλοί άνθρωποι μπορεί αρχικά να αισθάνονται συγκλονισμένοι από αυτές τις νέες δυνατότητες. Ωστόσο, με λίγη αφοσίωση και δημιουργικότητα, μπορείτε να ανακαλύψετε μερικές πραγματικά ελκυστικές νέες διατάξεις για το iPhone σας.

Στιγμιότυπα οθόνης των ειδήσεων Ρυθμίσεις Dark Mode στο iOS 18

Από αριστερά προς τα δεξιά, οι ρυθμίσεις αποτελούνται από Dark Mode με πιο σκοτεινή προβολή, Light Mode, Dark Mode με πιο σκοτεινή προβολή και Tinted Mode με πιο σκοτεινή προβολή. / © nextpit

Επιπλέον, δεδομένου ότι αυτή η δυνατότητα είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, πολλοί προγραμματιστές δεν έχουν βελτιστοποιήσει ακόμη τα εικονίδια των εφαρμογών τους για τα νέα θέματα. Ενώ βρίσκεστε σε Dark Mode, όλες οι εφαρμογές της Apple θα εμφανίζονται πιο σκούρες από προεπιλογή. Ωστόσο, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, οι εφαρμογές από άλλους προγραμματιστές, όπως η Google, θα διατηρήσουν το λευκό τους φόντο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί μέχρι την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές για τη Dark Mode στο iOS 18:

  • Πειραματιστείτε με διαφορετικές λειτουργίες για να δείτε ποια ταιριάζει καλύτερα στην καθημερινή σας χρήση και στις αισθητικές προτιμήσεις σας.
  • Χρησιμοποιήστε το σταγονόμετρο για να εξασφαλίσετε μια αρμονική εμφάνιση μεταξύ της ταπετσαρίας και των εικονιδίων σας.
  • Προσαρμόστε τα επίπεδα φωτεινότητας χρησιμοποιώντας το εικονίδιο του ήλιου για ισορροπία που μειώνει την καταπόνηση των ματιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αφού πειραματίστηκε με αυτήν τη νέα δυνατότητα, ελπίζω η Apple να εισάγει προκαθορισμένα στυλ, παρόμοια με αυτά που έχουμε για τις επιλογές Κλείδωμα οθόνης και ταπετσαρίας. Το πλεονέκτημα είναι ότι η Apple τα παρέχει σε μορφή έτοιμη προς χρήση, η οποία μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί. Ωστόσο, με τη δυνατότητα μετακίνησης εικονιδίων τώρα, ορισμένες ρυθμίσεις μπορεί να μην ταιριάζουν καλά με την εικόνα φόντου.

Για παράδειγμα, η παρακάτω ρύθμιση είναι προς τιμήν του μήνα γενεθλίων του ανιψιού μου. Το δημιούργησα για να τον θυμάμαι και να δοκιμάσω τη λειτουργία φιμέ στο iPhone μου. Αλλά όταν αλλάζω στην ταπετσαρία που φαίνεται στην πρώτη εικόνα αυτού του σεμιναρίου, οι θέσεις των εικονιδίων της εφαρμογής δεν ευθυγραμμίζονται σωστά. Θα είναι υπέροχο εάν η σταθερή έκδοση περιλαμβάνει την επιλογή χρήσης προκαθορισμένων στυλ για μια απρόσκοπτη εμπειρία.

Στιγμιότυπα οθόνης των ειδήσεων Ρυθμίσεις Dark Mode στο iOS 18

Η εναλλαγή από μια ολόκληρη διάταξη σε άλλη θα είναι πολύ πιο εύκολη με προκαθορισμένα σχέδια. / © nextpit

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι η Apple θα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει το νέο θέμα της Dark Mode και τις δυνατότητες προσαρμογής της αρχικής οθόνης. Ωστόσο, παρά κάποιους αρχικούς λόξυγκας, βρίσκω τον εαυτό μου να απολαμβάνω τη Dark Mode πολύ περισσότερο τώρα – παρόλο που δεν μου άρεσε αρχικά. Με περαιτέρω βελτίωση, αυτές οι νέες επιλογές θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικές προσθήκες στην εμπειρία iOS.