Σημασία έχει η καθαριότητα: 5 ρομπότ άκρες αναρρόφησης για γυαλιστερά δάπεδα

0
87
Σημασία έχει η καθαριότητα: 5 ρομπότ άκρες αναρρόφησης για γυαλιστερά δάπεδα
© Nextpit

Έχετε αγοράσει μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ και δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα; Μην ανησυχείτε, θα σας δείξουμε πέντε συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη συνολική καθαριότητα χωρίς περαιτέρω κόστος. Εκτός από αυτές τις συμβουλές, μοιραζόμαστε επίσης ένα πραγματικό hack που απαιτεί λίγη προσπάθεια.

Οι σκούπες ρομπότ γίνονται όλο και καλύτερες όσον αφορά τη λειτουργικότητα και ταυτόχρονα το κόστος έχει μειωθεί. Ενώ τα premium μοντέλα όπως το Roborock Q7 Max+ συνήθως αφήνουν καθαρό δάπεδο χάρη στην υψηλή ισχύ αναρρόφησης και την προηγμένη τεχνολογία σφουγγαρίσματος, τα φθηνά μοντέλα τείνουν να αφήνουν πίσω τους τρίχες και ψίχουλα. Ακόμη και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πρέπει να ανταπεξέλθετε στην απώλεια ποιότητας στο κενό ρομπότ σας.

Γι’ αυτό εμείς στο NextPit έχουμε συγκεντρώσει πέντε συμβουλές για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα καθαρισμού της ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ σας. Επομένως, προτού ξεκινήσετε την αναζήτηση ενός νέου μοντέλου στη λίστα μας με τις καλύτερες σκούπες ρομπότ, θα πρέπει να δοκιμάσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Καθαρίστε και αφαιρέστε τα καλώδια—είναι απίθανο!

Ας ξεκινήσουμε με μια μάλλον προφανή συμβουλή: παρόλο που οι σκούπες ρομπότ μπορούν να καθαρίσουν το δάπεδό σας από τη σκόνη και τη βρωμιά, δεν μπορούν να μετακινήσουν τις χρησιμοποιημένες κάλτσες ή ακόμα και τις καρέκλες σας. Επομένως, θα πρέπει να κάνετε μια λεπτομερή περιήγηση στο διαμέρισμά σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού και να δείτε πού μπορεί να κολλήσει το ρομπότ.

Der Roborock Q7 Max während des Reinigungsvorgangs.

Θα πρέπει να αφαιρέσετε καλώδια και αντικείμενα πριν τον καθαρισμό. / © NextPit

Εάν μερικές φορές ξεχνάτε να το κάνετε αυτό: ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι πριν από την προγραμματισμένη διαδικασία καθαρισμού ή χρησιμοποιήστε τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες σε iOS και Android, με τις οποίες μπορείτε να σας στείλει μια υπενθύμιση λίγα λεπτά πριν αρχίσει να λειτουργεί η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής φωτισμός

Στο Διαδίκτυο, ανακάλυψα μια άλλη συμβουλή που φαίνεται περίεργη με την πρώτη ματιά: πολλές ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ βασίζονται σε οπτικούς αισθητήρες ή κάμερες για να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό τους. Για παράδειγμα, το Yeedi 2 Hybrid, το οποίο εξετάσαμε πέρυσι και κοστίζει λιγότερο από 350 $. Με καλύτερες συνθήκες φωτισμού, οι αισθητήρες και οι κάμερες μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα και η πιθανότητα το ρομπότ σας να χαθεί ή να χάσει σημεία μειώνεται.

Και πάλι, εδώ είναι μια συμβουλή για τους επαγγελματίες του έξυπνου σπιτιού: Μπορείτε επίσης να το αυτοματοποιήσετε. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα έξυπνα φώτα όπως η σειρά Philips Hue να ενεργοποιούνται ακριβώς πριν από τη διαδικασία καθαρισμού.

Μην καθαρίζετε μόνο τον κάδο σκόνης

Ως χρήστης ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ, πιθανότατα καθαρίζετε τον κάδο σκόνης τακτικά. Εάν όχι, θα πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε για μοντέλα χωρίς σταθμό αναρρόφησης όπως το Roborock S7 Pro Ultra! Εκτός από το δοχείο σκόνης, θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε το περίβλημα της ίδιας της ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πρόσθετοι αισθητήρες που χρησιμοποιεί το ρομπότ για να προσανατολιστεί στο σπίτι σας.

Yeedi Vac 2

Οι βούρτσες ή τα μαντηλάκια καθαρισμού πρέπει επίσης να καθαρίζονται. / © NextPit

Για παράδειγμα, οι αισθητήρες πτώσης στο κάτω μέρος θα πρέπει να εμποδίζουν το ρομπότ σας να πέσει κάτω από τις σκάλες. Θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε τακτικά τους αισθητήρες που βρίσκονται στο επάνω μέρος από τη σκόνη. Υπάρχει επίσης η ανάγκη να αφαιρέσετε τα λεπτά σωματίδια σκόνης χρησιμοποιώντας βούρτσες καθαρισμού, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνονται με ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες. Φυσικά, η βούρτσα καθαρισμού ή ο υαλοκαθαριστήρας πρέπει επίσης να είναι πεντακάθαρη και να ξεπλένεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Εξοικειωθείτε με την εφαρμογή και ορίστε ζώνες καθαρισμού

Σίγουρα γνωρίζετε ότι η ηλεκτρική σας σκούπα ρομπότ συνοδεύεται από μια εφαρμογή για ρύθμιση και έλεγχο. Αλλά σίγουρα θα βρείτε εδώ λειτουργίες που δεν ήξερες ότι υπήρχαν μέχρι τώρα. Τα περισσότερα μοντέλα Roborock, για παράδειγμα, σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ορίσετε ζώνες καθαρισμού, στις οποίες η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ αυξάνει την ισχύ αναρρόφησης ή σταματά τον καθαρισμό με τον υαλοκαθαριστήρα.

Επομένως, εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο διαμέρισμα που απλώς δεν θα καθαρίσει, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ώστε να λαμβάνει πρόσθετη προσοχή καθαρισμού στο μέλλον. Ρίξτε μια ματιά στις κριτικές μας για τις σκούπες ρομπότ ή περιηγηθείτε στην ίδια την εφαρμογή για να δείτε εάν υπάρχουν λειτουργίες που δεν γνωρίζετε ακόμα.

Επανατοποθετήστε μόνοι σας το πανί καθαρισμού

Μια έξυπνη συμβουλή από το Διαδίκτυο που θα πρέπει να λειτουργεί με πολλές ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ: για ένα μικρό χρηματικό ποσό, μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε εκ των υστέρων ένα πανί καθαρισμού σε μοντέλα που δεν διαθέτουν λειτουργία σκουπίσματος. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κατάλληλο πανί από μικροΐνες και βοήθεια από κάποιο velcro. Το τελευταίο είναι άμεσα διαθέσιμο σε καταστήματα υλικού και στο διαδίκτυο με αυτοκόλλητες ταινίες, και αυτό ακριβώς χρειάζεστε.

Τώρα κολλήστε την “μαλακή” πλευρά του velcro στην ηλεκτρική σκούπα ρομπότ για να αποφύγετε σημάδια γρατσουνιάς ή τσακίσματα στα χαλιά όταν καθαρίζει χωρίς πανί καθαρισμού. Η γρατσουνισμένη πλευρά στη συνέχεια κολλάται ή ράβεται στο πανί καθαρισμού, το οποίο μπορεί να χρειαστεί να κόψετε σε μέγεθος ανάλογα με το μοντέλο. Βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτονται αισθητήρες για να απολαύσετε τη βέλτιστη απόδοση.

Γνωρίζετε ήδη τις συμβουλές μας και μπορέσατε να βελτιώσετε την καθαριστική ισχύ της ηλεκτρικής σας σκούπας; Ποιες είναι οι συμβουλές σας για καλύτερο καθάρισμα; Ενημερώστε μας στα σχόλια!