Πώς να χρησιμοποιήσετε τη χειρονομία με διπλό πάτημα στο Apple Watch Series 9 και Ultra 2

0
27
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη χειρονομία με διπλό πάτημα στο Apple Watch Series 9 και Ultra 2

Το Apple Watch έχει ήδη εξαιρετικές δυνατότητες και σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε διαφορετικά. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση του άλλου χεριού σας για τον έλεγχο του Apple Watch, αλλά τι γίνεται αν ασχολείται με κάτι άλλο; Η Apple εισήγαγε τη δυνατότητα Double tap με το Apple Watch Series 9 και Ultra 2 για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Η χειρονομία με διπλό πάτημα σάς επιτρέπει να εκτελείτε τις περισσότερες από τις καθημερινές ενέργειες σε αυτά χωρίς να αγγίζετε την οθόνη. Για να ενεργοποιήσετε ένα διπλό πάτημα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε γρήγορα τον δείκτη και τον αντίχειρα δύο φορές. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το εύχρηστο χαρακτηριστικό (κυριολεκτικά), συνεχίστε να διαβάζετε.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τη χειρονομία με διπλό πάτημα στο Apple Watch Series 9 και στο Watch Ultra 2

Το διπλό πάτημα λειτουργεί ως κύριο κουμπί για τις περισσότερες από τις εφαρμογές της Apple Watch Series 9 και Ultra 2.

  • Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Διπλό πάτημα για να σταματήσετε ένα χρονόμετρο στην εφαρμογή Timer, να παίξετε/παύση μουσικής στην εφαρμογή Music, να λάβετε/τερματίσετε κλήσεις, να αναβάλετε ένα ξυπνητήρι και πολλά άλλα.
  • Επίσης, το διπλό πάτημα από την πρόσοψη ρολογιού θα εκκινήσει τις Έξυπνες στοίβες και μπορείτε να συνεχίσετε να πατάτε δύο φορές για να κάνετε κύλιση στις Έξυπνες στοίβες.
Ενεργοποιήστε τη χειρονομία με διπλό πάτημα με το Apple Watch Series 9

Η χειρονομία με διπλό πάτημα βασίζεται στον Neural Engine στο chipset S9, το οποίο χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο και τον οπτικό αισθητήρα καρδιάς με έναν νέο αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης. Ο αλγόριθμος ανιχνεύει μικροσκοπικές κινήσεις του καρπού και αλλαγές στη ροή του αίματος κάθε φορά που ενεργοποιείτε τη χειρονομία Διπλό πάτημα για καλύτερη ακρίβεια και λιγότερες τυχαίες σκανδάλες.

Αυτή η δυνατότητα είναι παρούσα μόνο στα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 και θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2023 με μια ενημέρωση λογισμικού για το watchOS 10.

Η χειρονομία με διπλό πάτημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε για μικρές ενέργειες όταν τα χέρια σας είναι απασχολημένα με άλλα πράγματα. Εκτός από τη νέα χειρονομία Double tap, η Apple εισήγαγε επίσης διάφορες νέες δυνατότητες στα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να χρησιμοποιήσετε το κουμπί δράσης σε iPhone 15 Pro και Pro Max
  • Κατεβάστε ταπετσαρίες iPhone 15 και 15 Pro σε 4k (Δωρεάν)

Προφίλ συγγραφέα


Sajid

Ο Sajid είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών και Επικοινωνιών που του αρέσει να γράφει για την τεχνολογία. Ενδιαφέρεται κυρίως να γράψει για Android, iOS, Mac και Windows. Θα τον βρείτε να βλέπει Anime ή Marvel όταν δεν γράφει.