Πώς να φτιάξετε μια συλλογή στο Steam

0
4

Καθώς η βιβλιοθήκη σας στο Steam μεγαλώνει, η προσπάθεια πλοήγησης σε όλα τα παιχνίδια και τα mods σας γίνεται κουραστική, ειδικά επειδή η προεπιλεγμένη ρύθμιση απλώς εμφανίζει την πλήρη λίστα με αλφαβητική σειρά. Θέλετε περισσότερο έλεγχο. Και μπορείτε να αποκτήσετε αυτόν τον έλεγχο δημιουργώντας συλλογές από mods και παιχνίδια μέσα στο Steam, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε αυτό που θέλετε όταν το θέλετε.

Πώς να φτιάξετε μια συλλογή στο Steam

Έχετε τρεις επιλογές – συλλογές εργαστηρίου, τυπικές συλλογές και δυναμικές συλλογές. Αυτό το άρθρο δείχνει πώς να δημιουργήσετε κάθε τύπο συλλογής ώστε να γίνετε ο κύριος της βιβλιοθήκης Steam σας.

Πώς να δημιουργήσετε μια συλλογή εργαστηρίου στο Steam

Οι συλλογές του Steam Workshop είναι προσαρμοσμένες συλλογές mods που έχετε κατεβάσει από το επίσημο εργαστήριο Steam. Είναι ιδανικά για να παρακολουθείτε τα mods σας. Επιπλέον, πολλοί παίκτες χρησιμοποιούν συλλογές του Steam Workshop για να δημιουργήσουν τα δικά τους “mod pack” – συλλογές mods που χρησιμοποιούν και μοιράζονται με άλλους.

Το Steam διευκολύνει αυτήν την κοινή χρήση επιτρέποντας στα προγράμματα περιήγησης συλλογής Steam Workshop να κατεβάζουν συγκεκριμένα mod (ή ολόκληρες συλλογές) με ένα κλικ του ποντικιού. Αλλά για να μπορέσουν οι φίλοι σας να συμμετάσχουν στην κυριαρχία του mod σας, πρέπει να δημιουργήσετε τη συλλογή σας:

 1. Ανοίξτε το Steam και μεταβείτε στην “Κοινότητα”.
 2. Επιλέξτε “Workshop” από το μενού και χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε το παιχνίδι για το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε μια συλλογή από mods.
 3. Με επιλεγμένο το παιχνίδι, μεταβείτε στο “Browse” και κάντε κλικ στο “Collections”.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία συλλογής».

Το Steam ανοίγει μια οθόνη που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις βασικές ρυθμίσεις και περιγραφές για τη συλλογή του Workshop σας. Μπορείτε να εισαγάγετε έναν τίτλο και να περιγράψετε τι περιέχει η συλλογή και μπορείτε ακόμη και να ανεβάσετε μια εικόνα για να αντιπροσωπεύσετε τη συλλογή σας.

Αφού τα κάνετε όλα αυτά, μπορείτε να κάνετε τη συλλογή ορατή στους φίλους σας:

 1. Μεταβείτε στην ενότητα “Σε ποιες κατηγορίες ανήκει η συλλογή σας;” ενότητα και επιλέξτε «Περιεχόμενο διακομιστή».
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση και Συνέχεια”.
 3. Από την ενότητα “Επιλογή αντικειμένων για τοποθέτηση στη συλλογή σας”, επιλέξτε τα mods που θέλετε να προσθέσετε στη νέα σας συλλογή.
 4. Πατήστε ξανά “Αποθήκευση και Συνέχεια”.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί “Δημοσίευση” και ορίστε την “Αλλαγή ορατότητας” σε “Δημόσιο” για να κάνετε τη συλλογή σας διαθέσιμη στους φίλους σας.

Εάν θέλετε οι φίλοι σας να έχουν εύκολη πρόσβαση στη συλλογή του Εργαστηρίου Steam, δώστε τους το μοναδικό όνομα που της δώσατε κατά τη δημιουργία. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία αναζήτησης του Steam και το όνομα για να βρουν τα mods σας.

Πώς να δημιουργήσετε μια τυπική συλλογή παιχνιδιών στο Steam

Το Steam έχει μια προεπιλεγμένη κατηγορία για ολόκληρη τη συλλογή παιχνιδιών σας – “Χωρίς κατηγορία”.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η κατηγορία είναι απλώς μια λίστα με κάθε παιχνίδι στη βιβλιοθήκη σας, που συνήθως παρατίθεται με αλφαβητική σειρά. Είναι μια χαρά για όσους έχουν μια χούφτα παιχνίδια. Καθώς όμως η βιβλιοθήκη σας μεγαλώνει, μπορεί να θέλετε να χωρίσετε τα παιχνίδια σας σε ξεχωριστές κατηγορίες, όπως συλλογές για ολοκληρωμένα παιχνίδια, παιχνίδια που θέλετε να παίξετε και παιχνίδια που προτείνουν φίλοι.

Η λειτουργία “Δημιουργία συλλογής” του Steam σάς επιτρέπει να το κάνετε:

 1. Ανοίξτε το Steam και επιλέξτε ένα παιχνίδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας κατηγορίας.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι σας και επιλέξτε «Προσθήκη στο» και στη συνέχεια «Νέα Συλλογή…»
 3. Εισαγάγετε ένα όνομα για τη συλλογή σας στη γραμμή εντολών Steam.
 4. Επιλέξτε “Δημιουργία συλλογής” από το μήνυμα.

Voila – έχετε μια τυπική συλλογή. Θα πρέπει να το δείτε να εμφανίζεται στο αριστερό μενού στη βιβλιοθήκη Steam σας. Από εκεί, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε και να παίξετε από τη συλλογή σας Χωρίς κατηγορία στη νέα τυπική συλλογή σας και κάντε κλικ στο όνομα της συλλογής για να δείτε κάθε παιχνίδι που περιέχει.

Πώς να δημιουργήσετε μια δυναμική συλλογή

Εκεί όπου οι τυπικές συλλογές Steam σάς αναγκάζουν να μεταφέρετε και να αποθέσετε με μη αυτόματο τρόπο οποιοδήποτε παιχνίδι θέλετε να προσθέσετε σε αυτές, οι δυναμικές συλλογές φέρνουν τον αυτοματισμό στο μείγμα. Είναι ιδανικά για να χωρίσετε τη βιβλιοθήκη σας στο Steam σε πλοηγήσιμα κομμάτια χωρίς να ξοδεύετε ώρες σέρνοντας ένα ποντίκι πίσω και εμπρός.

Οι δυναμικές συλλογές προσφέρουν μια επιλογή από προ-δημιουργημένες κατηγορίες και χρησιμοποιούν τις ετικέτες που ισχύουν για τα παιχνίδια σας από τους προγραμματιστές τους για σκοπούς οργάνωσης. Κάντε τα εξής για να δημιουργήσετε μια δυναμική συλλογή:

 1. Βρείτε το εικονίδιο με τέσσερα τετράγωνα στο επάνω αριστερό μέρος της σελίδας Steam Library και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω του.
 2. Επιλέξτε “Οι Συλλογές σας” από το πλαίσιο που εμφανίζεται.
 3. Πατήστε το σύμβολο «+» πάνω από το «Δημιουργία νέας συλλογής» στο μενού «Οι συλλογές σας».
 4. Εισαγάγετε ένα όνομα για τη συλλογή σας στο πλαίσιο στο επάνω μέρος της οθόνης.
 5. Επιλέξτε «Δημιουργία δυναμικής συλλογής».

Από εδώ, έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε πώς θα οργανωθεί η συλλογή σας με βάση διάφορες επιλογές:

 • Play State
 • Είδος
 • Υποστήριξη υλικού
 • Χαρακτηριστικά
 • Παίκτες
 • Ετικέτες καταστήματος

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Πολλοί παίκτες” στην κατηγορία “Παίκτες” για να δημιουργήσετε μια δυναμική συλλογή όλων των παιχνιδιών σας για πολλούς παίκτες. Στη συνέχεια, μπορείτε να σκάψετε πιο βαθιά. Μπορεί να θέλετε μια συλλογή αθλητικών τίτλων για πολλούς παίκτες. Η επιλογή “Πολλοί παίκτες” από το “Παίκτες” και “Αθλητικά” από το “Είδος” σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό.

Εν ολίγοις – οι παράμετροι μπορούν να διασταυρωθούν. Επιλέξτε τις παραμέτρους που ισχύουν για τη συλλογή και θα δείτε παιχνίδια να εμφανίζονται στην οθόνη συλλογής με βάση τις επιλογές σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία συλλογής” και η συλλογή προστίθεται στη βιβλιοθήκη Steam σας.

Το υπέροχο με τις δυναμικές συλλογές είναι ότι το Steam προσθέτει αυτόματα παιχνίδια σε αυτές. Χρησιμοποιώντας την κατηγορία αθλημάτων για πολλούς παίκτες που αναφέρθηκε προηγουμένως, κάθε αθλητικό παιχνίδι που αγοράζετε και υποστηρίζει τουλάχιστον δύο παίκτες προστίθεται σε αυτήν την κατηγορία μόλις εισέλθει στη βιβλιοθήκη σας.

Πώς να διαγράψετε μια τυπική ή δυναμική συλλογή

Ίσως έχετε βαρεθεί μια συλλογή που έχετε ήδη δημιουργήσει ή θέλετε να αναδιοργανώσετε τα παιχνίδια σας χρησιμοποιώντας ένα νέο σύστημα αρχειοθέτησης. Η διαγραφή μιας συλλογής σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό, ελευθερώνοντας χώρο στη γραμμή πλοήγησης της Βιβλιοθήκης σας στη διαδικασία.

 1. Μεταβείτε στη βιβλιοθήκη Steam και κατευθυνθείτε στη λίστα παιχνιδιών και συλλογών στην αριστερή πλευρά.
 2. Κάντε κύλιση στην κατηγορία που θέλετε να διαγράψετε και κάντε δεξί κλικ.
 3. Επιλέξτε «Κατάργηση συλλογής».
 4. Κάντε κλικ στο “Κατάργηση” στην προτροπή που προκύπτει.

Η συλλογή εξαφανίζεται και έχετε λίγο περισσότερο χώρο στη γραμμή πλοήγησης της Βιβλιοθήκης Steam σας.

Πώς να αφαιρέσετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι από μια τυπική ή δυναμική συλλογή

Ίσως έχετε σύρει κατά λάθος ένα παιχνίδι στην τυπική συλλογή σας και θέλετε να το ξεφορτωθείτε. Ή, η δυναμική συλλογή σας βουλιάζει με παιχνίδια που δεν παίζετε πια και θέλετε να κόψετε το λίπος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε εύκολα να διαγράψετε ένα παιχνίδι από τη συλλογή σας με τα ακόλουθα βήματα:

 1. Ανοίξτε τη βιβλιοθήκη Steam και κάντε κλικ στο όνομα της συλλογής σας.
 2. Βρείτε το παιχνίδι που θέλετε να διαγράψετε, είτε στη γραμμή μενού στα αριστερά είτε χρησιμοποιώντας το banner του στο κύριο παράθυρο της Βιβλιοθήκης Steam.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι και επιλέξτε “Κατάργηση από”.
 4. Επιλέξτε το όνομα της συλλογής από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο.

Οργανώστε τα παιχνίδια και τα Mods σας στο Steam

Οι συλλογές εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς στο Steam.

Για παιχνίδια, μια συλλογή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε τίτλους με βάση τα κριτήρια που θα επιλέξετε. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία δημιουργίας συλλογής με δυναμικές συλλογές, ακόμη και να διαγράψετε παιχνίδια που δεν θέλετε σε μια συλλογή.

Από την πλευρά των mod, οι συλλογές του Steam Workshop σάς προσφέρουν έναν εύχρηστο τρόπο να συγκεντρώσετε όλα τα mods που χρησιμοποιείτε για ένα παιχνίδι σε ένα μέρος. Η δυνατότητα κοινής χρήσης είναι το κεράσι από πάνω, καθώς μπορείτε να κάνετε τη συλλογή σας διαθέσιμη σε φίλους και στο ευρύ κοινό.

Έχετε κάνει ποτέ συλλογή στο Steam; Χρησιμοποιήσατε κάποια από τις συμβουλές και τα κόλπα που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here