Πώς να παίξετε το Minecraft με φίλους

0
32

Το Minecraft είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια που μπορείτε να απολαύσετε μόνοι ή με πολλούς φίλους. Είτε έχετε αποφασίσει να εξερευνήσετε τους σπόρους, είτε να νικήσετε τον δράκο ender είτε να χτίσετε ένα κάστρο με τους φίλους σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε.

Πώς να παίξετε το Minecraft με φίλους

Η τεχνική που θα λειτουργήσει για εσάς εξαρτάται από τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, την έκδοση Minecraft και τη συσκευή στην οποία παίζετε. Ευτυχώς, σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνετε για να παίξετε Minecraft για πολλούς παίκτες σε διαφορετικές συσκευές.

Πώς να παίξετε το Minecraft με φίλους σε έναν διακόπτη

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Minecraft: Nintendo Switch Edition, μπορούσατε να συνδέσετε τον κόσμο του Minecraft μόνο με άλλους που είχαν φορτώσει το παιχνίδι στο Switch τους. Η ενημερωμένη έκδοση κώδικα “Better Together” έκανε την έκδοση Nintendo Switch του Minecraft συμβατή με άλλες συσκευές που βασίζονται στο Bedrock.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να παίξετε το Minecraft με φίλους στο Nintendo Switch:

 1. Εκκινήστε το Minecraft.
 2. Επιλέξτε ένα προφίλ χρήστη.
 3. Επιλέξτε να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης. Το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά κανόνα. Για να αποφύγει τη χρήση του, ο χρήστης μπορεί απλώς να το απενεργοποιήσει.
 4. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε Είσοδος Δωρεάν.
 5. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Google για να συνεχίσετε. Εάν έχετε ήδη έναν λογαριασμό Xbox ή Microsoft συνδεδεμένο με το Minecraft σε άλλη πλατφόρμα, χρησιμοποιήστε τον.
 6. Μεταβείτε σε αυτόν τον ιστότοπο της Microsoft χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε οποιαδήποτε συσκευή και πληκτρολογήστε τον κωδικό που λαμβάνετε μετά τη σύνδεση.
 7. Θα χρειαστεί να εντοπίσετε τον σωστό λογαριασμό Minecraft. Συνδεθείτε στον λογαριασμό Minecraft από τον οποίο σκοπεύετε να παίξετε.
 8. Όταν όλα τελειώσουν! εμφανίζεται μήνυμα, επιστρέψτε στον διακόπτη σας.

Από εδώ, χρειάζεται μόνο να συνδέσετε το διακόπτη σας.

 1. Από το μενού επιλογών του παιχνιδιού, επιλέξτε Let’s Play! Θα δείτε το προφίλ που έχετε εισαγάγει στο παρελθόν.
 2. Επιλέξτε τους φίλους με τους οποίους θέλετε να παίξετε.
 3. Αν έχετε φίλους online, ανεξάρτητα από το αν παίζουν σε Switch ή όχι, η λίστα θα τους εμφανίσει. Μπορείτε να δείτε όλα τα Βασίλεια στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε εδώ. Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε ένα παιχνίδι από τη λίστα.

Πώς να παίξετε το Minecraft με φίλους σε υπολογιστή

Εάν παίζετε Minecraft σε υπολογιστή, μπορείτε να εγγραφείτε σε δημόσιο διακομιστή, να δημιουργήσετε έναν ιδιωτικό διακομιστή ή να παίξετε multiplayer χρησιμοποιώντας μια σύνδεση LAN.

Πώς να εγγραφείτε σε δημόσιο διακομιστή

Η πλειοψηφία των παικτών που παίζουν Minecraft σε υπολογιστή συνδέονται χρησιμοποιώντας δημόσιους διακομιστές. Η συμμετοχή σε διακομιστές είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να τους εντοπίσετε επισκεπτόμενοι έναν από τους πολλούς ιστότοπους με λίστα διακομιστών. Δείτε πώς μπορείτε να εγγραφείτε σε έναν διακομιστή:

 1. Επισκεφτείτε έναν ιστότοπο με λίστα διακομιστών όπως αυτός που αναφέρθηκε παραπάνω και επιλέξτε τον διακομιστή που σας αρέσει.
 2. Σημειώστε τη διεύθυνση IP του διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.
 3. Στο πρόγραμμα εκκίνησης του Minecraft, αποκτήστε πρόσβαση στην οθόνη για πολλούς παίκτες. Για να προσθέσετε έναν διακομιστή ή να δημιουργήσετε μια άμεση σύνδεση, κάντε κλικ στην επιλογή Άμεση σύνδεση ή Προσθήκη διακομιστή.
 4. Αντιγράψτε τη διεύθυνση IP στο πεδίο Διεύθυνση διακομιστή.
 5. Εάν επιλέχθηκε Προσθήκη διακομιστή στο βήμα 3, ονομάστε το διακομιστή και επιλέξτε Τέλος, κάντε κλικ ή επιλέξτε τον διακομιστή και επιλέξτε Συμμετοχή διακομιστή.
 6. Εάν έχετε επιλέξει Άμεση σύνδεση, κάντε κλικ στο Join Server.

Πώς να παίξετε χρησιμοποιώντας σύνδεση LAN

Εάν μοιράζεστε μια τοπική διεύθυνση IP με το άτομο με το οποίο θέλετε να παίξετε, αυτό είναι σχετικά απλό. Δείτε πώς:

 1. Ξεκινήστε το Minecraft και επιλέξτε Multiplayer. Αυτό θα επιτρέψει στο Minecraft να ελέγχει αυτόματα το τοπικό δίκτυο για παιχνίδια.
 2. Εάν ένα άλλο άτομο έχει έναν ανοιχτό κόσμο LAN, θα εμφανιστεί στη λίστα των διακομιστών σας.
 3. Μπορείτε να εγγραφείτε στον διακομιστή επιλέγοντάς τον και κάνοντας κλικ στο Join Server.

Ανάλογα με την προσέγγιση που θα επιλέξετε, το παιχνίδι σας θα διαφέρει λίγο. Οι δημόσιοι διακομιστές λειτουργούν από διαχειριστές και έχουν τους κανόνες τους σχετικά με το παιχνίδι και το PvP. Για παράδειγμα, πολλοί διακομιστές είναι μόνο για μίνι παιχνίδια Minecraft, όπως Hunger Games, Minecraft Skyblock ή προκλήσεις PvP.

Αν φτιάξεις Realm, μπορείς να παίξεις επιβίωση με τους φίλους σου όπως θέλεις και με τους δικούς σου κανόνες. Μόνο τα άτομα που προσθέτετε μπορούν να εγγραφούν στον κόσμο σας και να τον τροποποιήσουν. Εάν παίζετε μέσω LAN, θα μπορείτε να παίξετε το Minecraft σαν να έχετε έναν ιδιωτικό διακομιστή. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τα άλλα άτομα πρέπει να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο.

Πώς να παίξετε το Minecraft με φίλους σε ένα iPhone

Το Minecraft Pocket Edition για iPhone και Android σάς δίνει επίσης την επιλογή να παίξετε με φίλους. Η μόνη προϋπόθεση είναι τα τηλέφωνά σας να είναι κοντά το ένα στο άλλο. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS και επιλέγοντας Wi-Fi από τη λίστα επιλογών.
 2. Ανοίξτε το Minecraft: Pocket Edition. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις στην κάτω αριστερή γωνία.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το Local Server Multiplayer είναι επιλεγμένο.
 4. Φτιάξτε έναν νέο κόσμο ή φορτώστε έναν υπάρχοντα. Δεν έχει σημασία αν είναι δημιουργικό ή επιβίωση, λίγο ή άπειρο, σπορά ή τυχαία.
 5. Εάν πατήσετε Αναπαραγωγή στις συσκευές των άλλων παικτών και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα, θα δείτε έναν απομακρυσμένο διακομιστή να εμφανίζεται στην παγκόσμια λίστα. Η πινακίδα Wi-Fi θα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του μπλε χρώματος.
 6. Θα μπορείτε να συμμετάσχετε στη διασκέδαση αν το πατήσετε.

Πώς να παίξετε το Minecraft με φίλους σε ένα Android

Η εφαρμογή Minecraft είναι η ίδια τόσο για iOS όσο και για Android. Ως εκ τούτου, τα βήματα για να παίξετε multiplayer είναι πολύ παρόμοια.

 1. Συνδέστε τις συσκευές στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας Android και επιλέγοντας Wi-Fi.
 2. Ανοίξτε την έκδοση τσέπης του Minecraft. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις που μπορεί να βρείτε στην κάτω αριστερή γωνία.
 3. Επιλέξτε Local Server Multiplayer.
 4. Ένας νέος πλανήτης μπορεί είτε να δημιουργηθεί είτε να φορτωθεί στο παιχνίδι
 5. Αφού πατήσετε το Play στις συσκευές του άλλου, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να δείτε έναν διακομιστή να εμφανίζεται στη λίστα World. Στην οθόνη θα εμφανιστεί το σύμβολο για το Wi-Fi στα δεξιά του μπλε φόντου.
 6. Πατήστε το διακομιστή για να συνδεθείτε.

Πώς να παίξετε το Minecraft με φίλους σε ένα Xbox

Οι φίλοι Mineplex μπορούν εύκολα να εντοπιστούν χρησιμοποιώντας ένα προφίλ Xbox. Όταν είστε και οι δύο συνδεδεμένοι, επιλέξτε το όνομα χρήστη τους από το μενού παύσης του Minecraft. Αυτό θα σας επιτρέψει να τους προσκαλέσετε στο παιχνίδι σας. Εάν εγγραφούν οι φίλοι σας, θα ειδοποιηθείτε.

Εάν δεν έχετε οικοδεσπότη, μπορείτε να εγγραφείτε στο Realms. Ωστόσο, οι παίκτες στις κονσόλες θα μπορούν να συμμετέχουν στο παιχνίδι μόνο εάν τους έχει προσκαλέσει κάποιος φίλος.

Μόλις εγγραφείτε στο Realm για πρώτη φορά, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της σελίδας Φίλοι όποτε το επιλέξετε. Όσο το βασίλειο είναι ενεργό, τα Βασίλεια στα οποία έχετε εγγραφεί θα εμφανίζονται στην ενότητα “Συνδεδεμένα βασίλεια”.

Κάντε ένα Minecraft Party

Είτε θέλετε να φιλοξενήσετε ένα παιχνίδι είτε να γίνετε μέλος του κόσμου ενός φίλου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό. Λάβετε υπόψη ότι ο αριθμός των παικτών μπορεί να είναι περιορισμένος, με το Realms να επιτρέπει μόνο 11 παίκτες τη φορά. Από την άλλη πλευρά, οι δημόσιοι διακομιστές μπορεί να είναι τεράστιοι, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων ατόμων. Οι οικοδεσπότες θέτουν τα όρια για τους δημόσιους διακομιστές. Έτσι, αν πιστεύετε ότι ένας δημόσιος διακομιστής είναι γεμάτος, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα εκτός από το να αλλάξετε τον διακομιστή.

Έχετε παίξει ποτέ Minecraft multiplayer; Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο βέλτιστος αριθμός παικτών για έναν κόσμο Minecraft; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here