Πώς να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Android υποστηρίζει ροή HD στο Netflix

0
120
Πώς να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Android υποστηρίζει ροή HD στο Netflix

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Netflix είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής και καλύτερη υπηρεσία ροής βίντεο εκεί έξω. Αν και το Netflix έχει μόνο premium προγράμματα, οι χρήστες δεν διστάζουν ποτέ να επενδύσουν στην πλατφόρμα. Με μια premium συνδρομή, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ατελείωτες ώρες περιεχομένου βίντεο δωρεάν.

Εάν είστε ενεργός χρήστης του Netflix, ίσως γνωρίζετε ότι το Netflix σας προσφέρει πολλά προγράμματα premium. Το βασικό σχέδιο του Netflix επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν περιεχόμενο βίντεο σε 480p, ενώ τα άλλα δύο σχέδια ξεκλειδώνουν την επιλογή HD και Ultra HD.

Ακόμα κι αν έχετε αγοράσει ένα πρόγραμμα υψηλής ποιότητας από το Netflix, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάνετε ροή βίντεο σε ποιότητα HD ή Ultra HD. Αυτό συμβαίνει επειδή πλατφόρμες ροής όπως το Netflix, το Amazon Prime, το Disney+ κ.λπ., χρησιμοποιούν τη Διαχείριση Ψηφιακών Δικαιωμάτων (DRM) για να αποτρέψουν την παράνομη ροή και διανομή του περιεχομένου τους.

Για να διασφαλιστεί ότι τα smartphone Android δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναδιανομή περιεχομένου βίντεο και την ασφάλεια τους από την πειρατεία, οι δημοφιλείς υπηρεσίες ροής χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Widevine DRM της Google. Το WideVine DRM της Google προσφέρει διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας – L1, L2 και L3.

Οι συσκευές Android υποστηρίζουν μόνο τα Widevine L1 και L3. Το Widevine L1 έχει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας και επιτρέπει τη ροή περιεχομένου βίντεο σε HD, Full HD, QHD, 4K και άνω σε οποιαδήποτε συσκευή. Από την άλλη πλευρά, το Widevine L3 είναι η χαμηλότερη υποστηριζόμενη επιλογή και μπορεί να αναπαράγει βίντεο μόνο σε 480p.

Για αυτόν τον λόγο, εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα πρόγραμμα Netflix ανώτερης βαθμίδας για να παρακολουθείτε περιεχόμενο σε HD ή Ultra HD, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει πιστοποίηση Widevine L1. Χωρίς αυτήν την πιστοποίηση, μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο μόνο σε ροή 480p.

Ελέγξτε εάν το τηλέφωνό σας Android υποστηρίζει ροή HD στο Netflix

Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τις δύο καλύτερες μεθόδους για να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει ροή HD στο Netflix ή σε άλλες πλατφόρμες OTT. Ας τσεκάρουμε.

Χρήση της εφαρμογής Android Info DRM

Το DRM info είναι μια εφαρμογή Android που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας μπορεί να εκτελεί βίντεο σε ποιότητα HD. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πληροφοριών DRM σε smartphone Android.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το Πληροφορίες DRM εφαρμογή στο Android smartphone σας.

κατεβάστε και εγκαταστήστε τις πληροφορίες DRM

2. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε την εφαρμογή και θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τη συσκευή σας Android.

3. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι το τέλος και βρείτε την ενότητα Widevine CDM. Πρέπει να σημειώσετε το Επίπεδο Ασφαλείας. Εάν εμφανίζει L1, σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ροή βίντεο σε ποιότητα HD ή Ultra HD.

σημειώστε το Επίπεδο Ασφαλείας

4. Εάν είναι L3, το τηλέφωνό σας μπορεί να μεταδίδει βίντεο μόνο σε χαμηλή ανάλυση, πιθανώς σε 480p ή 540p.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει ροή HD στο Netflix.

Ελέγξτε στην εφαρμογή Netflix

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Netflix για να ελέγξετε εάν ένα τηλέφωνο υποστηρίζει ροή HD στην πλατφόρμα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε την εφαρμογή Netflix στο Android σας και επιλέξτε το προφίλ σας.

επιλέξτε το προφίλ σας

2. Στη συνέχεια, πατήστε στην εικόνα προφίλ όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω.

εικόνα προφίλ

3. Στη σελίδα προφίλ, πατήστε στις Ρυθμίσεις εφαρμογής όπως φαίνεται παρακάτω.

Ρυθμίσεις εφαρμογής

4. Στη σελίδα Ρυθμίσεις εφαρμογής, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή Προδιαγραφές αναπαραγωγής κάτω από τα Διαγνωστικά.

Προδιαγραφές αναπαραγωγής

5. Τώρα, στη σελίδα Προδιαγραφές αναπαραγωγής, πρέπει να δείτε το Widevine. Θα εμφανίσει επίσης τη μέγιστη ανάλυση αναπαραγωγής.

Widevine

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Netflix για να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο βίντεο σε ποιότητα HD ή Full HD.

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Android υποστηρίζει ροή HD στο Netflix. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.