Πώς να διαγράψετε μια συλλογή στο TikTok

0
49

Το περιεχόμενο του TikTok είναι τόσο ογκώδες, που συχνά μπορεί να πλημμυρίσει τη ροή σας. Προσθέτοντας τα καλύτερα βίντεο στα αγαπημένα, είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά και η ομαδοποίησή τους σε Συλλογές. Με αυτήν τη δυνατότητα, η παρακολούθηση του περιεχομένου που αγαπάτε περισσότερο είναι παιχνιδάκι.

Πώς να διαγράψετε μια συλλογή στο TikTok

Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να διαγράψετε βίντεο για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό το άρθρο θα καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Συλλογές, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής τους.

Διαγραφή συλλογής TikTok

Οι συλλογές είναι δημοφιλείς στο TikTokers, αλλά η διαγραφή είναι χρήσιμη αν θέλετε κάποια παραγγελία. Για να διαγράψετε μια αγαπημένη συλλογή TikTok, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Ανοίξτε το TikTok και πατήστε το εικονίδιο “Προφίλ”.
 2. Αγγίξτε την καρτέλα αγαπημένα, ακολουθούμενη από «Βίντεο».
 3. Επιλέξτε τη συλλογή που σκοπεύετε να διαγράψετε.
 4. Βρείτε τις τρεις τελείες στη δεξιά γωνία και πατήστε.
 5. Μεταβείτε στην επιλογή “Διαγραφή συλλογής”.
 6. Επιβεβαιώστε τη διαγραφή πατώντας ξανά «Διαγραφή» στο αναδυόμενο παράθυρο.

Μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε μια Συλλογή εάν υπάρχουν πάρα πολλά αποθηκευμένα στοιχεία σε αυτήν. Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε μια νέα συλλογή. Τα αγαπημένα βίντεο αποθηκεύονται για κοινή χρήση με άλλους ή για μελλοντική αναφορά. Πρέπει να τα διαχειριστείτε και να προχωρήσετε εάν δεν σας βοηθούν πλέον. Αντί να διαγράψετε, μπορείτε να επιλέξετε να επεξεργαστείτε τη λίστα αναπαραγωγής.

Διαχείριση Αγαπημένων

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν θέλετε να διαγράψετε Συλλογές αλλά να διαχειριστείτε τα αγαπημένα σας. Αυτό γίνεται εύκολα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 1. Ανοίξτε το προφίλ σας στο TikTok.
 2. Πατήστε το εικονίδιο σελιδοδείκτη.
 3. Επιλέξτε «Δημιουργία συλλογής».
 4. Ονομάστε τη συλλογή και ξεκινήστε να προσθέτετε βίντεο.

Η προσθήκη αγαπημένων είναι επίσης απλή.

 1. Επιλέξτε το βίντεο.
 2. Πατήστε το εικονίδιο “Σελιδοδείκτης”.
 3. Στο αναδυόμενο μήνυμα θα εμφανιστεί αυτόματα “Προστέθηκε στα Αγαπημένα”

Μπορείτε να προσθέσετε το βίντεο σε μια υπάρχουσα συλλογή ή να δημιουργήσετε μια.

Προσθήκη πρόσθετων φακέλων σε συλλογές

Η προσθήκη περισσότερων φακέλων συλλογής στο TikTok σάς βοηθά να οργανώσετε τα πράγματα ακόμα καλύτερα.

 1. Πατήστε “Προφίλ”.
 2. Πατήστε την καρτέλα σελιδοδεικτών και επιλέξτε «Συλλογή».
 3. Πατήστε «Δημιουργία νέας συλλογής».
 4. Πληκτρολογήστε το όνομα φακέλου που προτιμάτε.
 5. Πατήστε «Επόμενο».
 6. Επιλέξτε τα βίντεο που θέλετε να προσθέσετε και πατήστε «Προσθήκη βίντεο».

Αυτό προσθέτει έναν νέο φάκελο συλλογής στο προφίλ σας και μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα βίντεο με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες Συλλογές για να σας βοηθήσουν να κατηγοριοποιήσετε και να οργανώσετε τα αγαπημένα σας βίντεο.

Ορατότητα συλλογής TikTok

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για το απόρρητό τους στο TikTok. Ίσως αναρωτιέστε εάν άλλα άτομα μπορούν να δουν αυτά που έχετε αποθηκεύσει στον λογαριασμό σας. Ευτυχώς, η Συλλογή TikTok είναι ένα ιδιωτικό χαρακτηριστικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι ορατό μόνο σε εσάς, εκτός εάν δώσετε σε κάποιον πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Τα μη ομαδοποιημένα αγαπημένα είναι επίσης ιδιωτικά.

Καμία δυνατότητα στο TikTok δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημοσιοποίηση των αγαπημένων ή των Συλλογών σας, όπως συμβαίνει με τα βίντεο που σας αρέσουν. Οι ακόλουθοί σας δεν έχουν ούτε τρόπο πρόσβασης στις Συλλογές σας.

Αναδιοργάνωση Συλλογών

Μετά τη δημιουργία Συλλογών, μπορείτε να συνεχίσετε να αλλάζετε τίτλους, να προσθέτετε βίντεο και να τα διαγράφετε. Επιπλέον, τα βίντεο μπορούν να μετακινηθούν από τη μια συλλογή στην άλλη. Κάτι τέτοιο σας επιτρέπει να φέρετε κάποια τάξη στο TikTok μέσα στο χάος.

Η μετακίνηση ενός λογαριασμού TikTok από τη μια Συλλογή στην άλλη είναι απλή:

 1. Ανοίξτε τις “Συλλογές”.
 2. Πατήστε τη Συλλογή που περιέχει το βίντεο-στόχο σας.
 3. Επιλέξτε «Διαχείριση βίντεο».
 4. Επιλέξτε τα βίντεο που θέλετε να μετακινήσετε.
 5. Επιλέξτε το κουμπί «Μετακίνηση».
 6. Πατήστε τη Συλλογή προορισμού.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία εάν έχετε μία συλλογή στο λογαριασμό σας. Θα δείτε το κουμπί “Μετακίνηση”, αλλά θα είναι σκοτεινό και ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Αλλαγή του ονόματος μιας συλλογής

Οι συλλογές σάς βοηθούν να οργανώσετε καλύτερα τα αγαπημένα σας βίντεο. Για ευκολότερη πρόσβαση, μπορείτε να μετονομάσετε τις συλλογές σας:

 1. Βρείτε τη συλλογή στόχου.
 2. Κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο “Αλλαγή ονόματος”.
 4. Πληκτρολογήστε το προτιμώμενο όνομα.
 5. Επιλέξτε το κουμπί «Αποθήκευση».

Λόγος χρήσης Συλλογών στο TikTok

Το TikTok διαθέτει εκατομμύρια βίντεο κάθε μέρα. Για αυτόν τον λόγο, είναι δύσκολο να βρείτε ένα βίντεο που είδατε πριν από λίγες ημέρες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είστε συχνός TikToker. Για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα αγαπημένα σας βίντεο ανάλογα με το περιεχόμενο σε διαφορετικές συλλογές και να τους προσθέσετε κατάλληλα ετικέτες.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα βίντεο σε μία συλλογή, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε συχνά την εφαρμογή. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι συλλογές σας γεμίζουν και μπερδεύονται. Έχοντας παρόμοια βίντεο κάτω από την ίδια συλλογή, είναι εύκολο να τα βρείτε όταν αποφασίσετε να τα διαγράψετε.

Αντιμετώπιση ενός εξαφανισμένου σελιδοδείκτη ή ενός κουμπιού αγαπημένων

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κουμπί αγαπημένων ή σελιδοδεικτών εξαφανίζεται από το TikTok. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο:

 • Ενημερώστε την εφαρμογή. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του TikTok. Αυτό διορθώνει σφάλματα που μπορεί να προκαλούν τα προβλήματα.
 • Δοκιμάστε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των ρυθμίσεων στην εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το τηλέφωνό σας μπορεί να χρησιμοποιεί αποθηκευμένα δεδομένα για την εκτέλεση της εφαρμογής αντί για νεότερες εκδόσεις. Ακόμη και με μια ενημερωμένη εφαρμογή, τα παλιά δεδομένα μπορούν να σας σύρουν πίσω και να επιβραδύνουν τα πράγματα. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης θα πρέπει να λειτουργεί.
 • Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας εάν το κουμπί είναι ακόμα αόρατο.
 • Δοκιμάστε να διαγράψετε την εφαρμογή σας και να την εγκαταστήσετε ξανά εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί.

Συλλογές και Φάκελοι

Στο TikTok, οι φάκελοι και οι συλλογές είναι το ίδιο πράγμα. Μπορείτε να τα βρείτε στην καρτέλα Συλλογές όταν πατήσετε το προφίλ σας. Οι συλλογές είναι ιδιωτικές. Μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά, εκτός εάν επιτρέψει σε κάποιον άλλο να χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας. Η κύρια πρόθεση είναι να βοηθήσουμε τους TikTokers να οργανώσουν τα αγαπημένα τους βίντεο με τον πιο προσιτό τρόπο.

Ωστόσο, οι συλλογές δεν είναι ίδιες με τα likes. Για παράδειγμα, όταν σας αρέσει ένα βίντεο στο TikTok, είναι δημόσιο, εκτός εάν αλλάξετε τις ρυθμίσεις για να το κάνετε ιδιωτικό.

Μπορείτε να δημιουργήσετε όσους φακέλους συλλογής θέλετε. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για να ταξινομήσετε όλα τα αγαπημένα σας βίντεο και να τα αφήσετε σε φακέλους με διαφορετικά ονόματα. Επιπλέον, βελτιώνει την εμπειρία χρήστη στην εφαρμογή.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε συλλογές κατά βούληση. Αυτή είναι η ομορφιά της χρήσης αυτών των χαρακτηριστικών. Μερικές φορές τα βίντεο που σας ενθουσίασαν στο παρελθόν μπορεί να μην είναι πια τόσο ενδιαφέροντα. Καταργήστε τα από τους φακέλους σας. Αυτό είναι εύκολο να επιτευχθεί. Ολόκληρες συλλογές μπορούν επίσης να διαγραφούν εάν απαιτείται.

Οργάνωση των βίντεό σας

Με πολλούς φακέλους στη θέση τους, η οργάνωση βίντεο γίνεται πιο εύκολη. Επιπλέον, μπορείτε να υιοθετήσετε ορισμένες στρατηγικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το TikTok.

Βίντεο που σας αρέσουν: Όταν σας αρέσει ένα βίντεο, εμφανίζεται αυτόματα κάτω από τα βίντεο που σας αρέσουν. Αυτό είναι προσβάσιμο κάτω από το εικονίδιο καρδιάς στο προφίλ σας. Είναι εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα βίντεο που σας αρέσει με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και χωρίς να το έχετε σε μια συλλογή.

Αποθήκευση βίντεο: Εάν έχετε αρκετό χώρο στη συσκευή σας, αποθηκεύστε τα και οργανώστε τα σε έναν φάκελο.

Αναδημοσίευση: Μόλις κατεβάσετε μια ανάρτηση, μπορείτε να τη ανεβάσετε σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα βίντεο όπου κοινοποιούνται.

Προσθήκη σελιδοδείκτη: Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετική οργανωτική στρατηγική για τη χρήση του TikTok χωρίς λογαριασμό. Η λειτουργία σελιδοδεικτών στο πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί να λειτουργήσει.

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί δεν μπορώ να φτιάξω μια συλλογή TikTok;

Οι συλλογές γίνονται χρησιμοποιώντας αγαπημένα βίντεο. Προσθέστε βίντεο στα αγαπημένα σας για να δημιουργήσετε μια συλλογή.

Είναι οι Συλλογές εντελώς ιδιωτικές;

Όχι, οι δημιουργοί με την πιο πρόσφατη έκδοση TikTok ειδοποιούνται εάν κάνετε “Αγαπημένη” τις αναρτήσεις τους.

Διατηρήστε το TikTok οργανωμένο χρησιμοποιώντας συλλογές

Η λειτουργία Συλλογές είναι δημοφιλής στους TikTokers και έχει γίνει πολύτιμο μέρος της εφαρμογής. Επιτρέπει στους χρήστες να οργανώσουν τα αγαπημένα τους βίντεο. Η προβολή περιεχομένου είναι πολύ πιο εύκολη με αυτόν τον τρόπο. Το να μάθετε πώς να οργανώνετε τα βίντεό σας μειώνει τη σύγχυση και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη σας.

Έχετε δημιουργήσει ποτέ συλλογή; Πόσο χρήσιμη σας φάνηκε αυτή η δυνατότητα; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here