Πώς να δείτε κριτικές στο Facebook Marketplace

0
64

Οι κριτικές είναι απαραίτητες για το Facebook Marketplace. Βοηθούν τους αγοραστές να εντοπίσουν ποιοτικές καταχωρίσεις και αξιόπιστους πωλητές. Παρέχουν επίσης πολύτιμα σχόλια εάν μόλις πουλήσατε ένα αντικείμενο και θέλετε να μάθετε τι σκέφτονται οι αγοραστές. Αλλά δυστυχώς, οι κριτικές μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να βρεθούν.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αποκαλύψετε πληροφορίες από τους αγοραστές για να λάβετε μια καλά ενημερωμένη απόφαση σχετικά με την αγορά σας ή εάν θέλετε να δείτε σχόλια. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να βλέπετε κριτικές στο Facebook Marketplace.

Πώς να δείτε κριτικές στο Facebook Marketplace

Οι καταχωρίσεις στο Facebook Marketplace περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για τον πωλητή μέσω του εμπορικού προφίλ τους. Εδώ θα βρείτε επίσης άλλες καταχωρίσεις και αξιολογήσεις.

Δείτε πώς μπορείτε να διαβάσετε κριτικές πωλητών όταν σκέφτεστε να κάνετε μια αγορά στο Facebook Marketplace:

  1. Εντοπίστε την επιλογή “Marketplace” από το κύριο αριστερό μενού. Θα πρέπει να έχει ένα εικονίδιο με μια μπλε σκηνή δίπλα του.
  2. Περιηγηθείτε στη σελίδα καταχωρίσεων και εντοπίστε τα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε.
  3. Στην καταχώριση, θα δείτε ένα όνομα πωλητή. Επιλέξτε το για να δείτε το εμπορικό προφίλ τους.

Μόλις κατευθυνθείτε στο εμπορικό προφίλ, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις κριτικές σχετικά με τον συγκεκριμένο πωλητή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις αξιολογήσεις και τυχόν σχόλια που μπορεί να υποδηλώνουν απάτη, αναξιοπιστία ή κατεστραμμένα προϊόντα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε πωλητή πριν κάνετε την τελική σας επιλογή.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Facebook Marketplace για να πουλήσετε αντικείμενα, δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τι έγραψαν οι αγοραστές για εσάς:

  1. Επιλέξτε την επιλογή “Marketplace” στο αριστερό μενού.
  2. Πατήστε την επιλογή «Αγορά».
  3. Επιλέξτε “Προφίλ εμπορίου”.

Είναι τόσο απλό. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες και τις αξιολογήσεις από το εμπορικό προφίλ σας για να δείτε εάν οι αγοραστές είχαν προβλήματα με τα στοιχεία ή την αλληλεπίδρασή σας.

Πώς να βαθμολογήσετε τους πωλητές στο Facebook Marketplace

Μετά την αγορά ενός αντικειμένου στο Facebook Marketplace, η υποβολή μιας κριτικής μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση άλλων πιθανών αγοραστών για την ποιότητα της υπηρεσίας, θετική ή αρνητική. Σημειώστε ότι μπορείτε να αφήσετε μια κριτική για έναν πωλητή μόνο στην εφαρμογή Facebook για iPhone ή Android. Δυστυχώς, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στον επιτραπέζιο υπολογιστή ή στο πρόγραμμα περιήγησης για κινητά.

Δείτε πώς μπορείτε να αφήσετε μια κριτική σε ένα προφίλ πωλητή από την καταχώριση:

  1. Εντοπίστε και επιλέξτε την καταχώριση.
  2. Κάντε κύλιση μέχρι να φτάσετε στις πληροφορίες πωλητή και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Έλεγχος πωλητή”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ελέγξετε έναν πωλητή μέσω των μηνυμάτων σας. Δείτε πώς να το κάνετε:

  1. Επιλέξτε το μενού από την επάνω δεξιά γωνία.
  2. Εντοπίστε και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Marketplace”. Για ορισμένους χρήστες, μπορεί να εμφανιστεί μόνο αφού πατήσετε “Δείτε περισσότερα”.
  3. Επιλέξτε την επιλογή «Προφίλ».
  4. Πατήστε “Εισερχόμενα”.
  5. Εισαγάγετε τη συνομιλία του εν λόγω πωλητή και επιλέξτε “Έλεγχος πωλητή”.

Πριν δημοσιεύσετε τελικά την κριτική πωλητή, βεβαιωθείτε ότι θέλετε να δημοσιεύσετε τα σχόλια. Δεν θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τις κριτικές στη συνέχεια. Ωστόσο, μπορείτε να το διαγράψετε εάν κρίνετε σκόπιμο. Οι πωλητές έχουν επίσης την επιλογή να απαντήσουν στις κριτικές σας, αν και δεν μπορείτε να απαντήσετε στην απάντησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός του πωλητή θα κάνει επίσης την κριτική σας αόρατη για άλλους πιθανούς αγοραστές.

Πώς να ζητήσετε κριτικές στο Facebook Marketplace

Μπορεί να θέλετε κάποια σχόλια εάν μόλις ολοκληρώσατε μια συναλλαγή με έναν αγοραστή. Μια καλή αναθεώρηση επιτρέπει στους άλλους πιθανούς αγοραστές να γνωρίζουν ότι είστε αξιόπιστοι και να παρέχουν οποιαδήποτε απαραίτητα σχόλια για να σας βοηθήσουν να ικανοποιήσετε τους πελάτες στο μέλλον.

Δείτε πώς μπορείτε να ζητήσετε κριτικές από αγοραστές από την καταχώρισή σας:

  1. Επιλέξτε το μενού με τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Εντοπίστε και επιλέξτε την επιλογή “Marketplace”.
  3. Επιλέξτε την επιλογή προφίλ και, στη συνέχεια, την επιλογή “Οι καταχωρίσεις σας” στην ενότητα “Πώληση”.
  4. Θα κατευθυνθείτε σε όλες τις καταχωρίσεις σας. Βρείτε αυτό για το οποίο θέλετε να ζητήσετε έλεγχο.
  5. Επιλέξτε «Ζητήστε κριτικές».
  6. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια λίστα αγοραστών. Επιλέξτε «Αποστολή αιτήματος» κάτω από το όνομα του αγοραστή που επιλέξατε.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε αξιολόγηση ή αξιολόγηση από αγοραστές απευθείας από το εμπορικό προφίλ σας:

  1. Επιλέξτε τα μενού των τριών γραμμών και, στη συνέχεια, την επιλογή αγοράς.
  2. Επιλέξτε την επιλογή προφίλ και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Προφίλ εμπορίου”.
  3. Εντοπίστε και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Αίτημα αξιολογήσεων”.
  4. Μπορείτε να επιλέξετε έναν αγοραστή από τη λίστα πριν επιλέξετε την επιλογή «Αποστολή αιτήματος».

Λάβετε υπόψη ότι μέχρι να λάβετε τουλάχιστον τέσσερις αξιολογήσεις, δεν θα δημοσιοποιηθούν. Μόλις γίνουν ορατά, άλλοι χρήστες μπορούν να τα διαβάσουν στο εμπορικό προφίλ σας.

Πώς να απαντήσετε σε κριτικές στο Facebook Marketplace

Το Facebook επιτρέπει στους πωλητές να απαντούν σε κριτικές για καταχωρίσεις και συναλλαγές. Αυτές οι απαντήσεις είναι ορατές και δίνουν σε έναν πωλητή την ευκαιρία να εξηγήσει τον εαυτό του, να ζητήσει συγγνώμη για τη δυσμενή εξυπηρέτηση ή να ευχαριστήσει τους αγοραστές για την επιχείρησή τους.

Δείτε πώς μπορείτε να απαντήσετε στις κριτικές αγοραστών μέσω των ειδοποιήσεών σας:

  1. Από την εφαρμογή Facebook, εισαγάγετε τις ειδοποιήσεις σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Επιλέξτε την ειδοποίηση που υποδεικνύει ότι λάβατε νέα κριτική.
  2. Επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου «Γράψτε μια απάντηση…».
  3. Πληκτρολογήστε την απάντησή σας πριν επιλέξετε το μπλε βέλος για να τη δημοσιεύσετε.

Δείτε πώς μπορείτε να απαντήσετε σε κριτικές από το εμπορικό προφίλ σας:

  1. Στην εφαρμογή Facebook, επιλέξτε το μενού με τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Επιλέξτε την επιλογή «Marketplace» και, στη συνέχεια, το προφίλ.
  3. Επιλέξτε το εμπορικό προφίλ πριν εντοπίσετε κριτικές πωλητών.
  4. Δίπλα στην κριτική που επιθυμείτε, επιλέξτε “Περισσότερα” και μετά “Απάντηση”.
  5. Πληκτρολογήστε την απάντηση που θέλετε και επιλέξτε το μπλε βέλος.

Μόλις δημοσιεύσετε την απάντησή σας, ο αγοραστής δεν θα μπορεί πλέον να απαντήσει και η απάντησή σας θα είναι ορατή σε όλους τους χρήστες.

FAQS

Οι αρνητικές κριτικές και βαθμολογίες θα επηρεάσουν τις καταχωρίσεις μου;

Χρειάζονται τέσσερις βαθμολογίες στο εμπορικό προφίλ ή την καταχώρισή σας πριν οι καταχωρίσεις γίνουν δημόσιες. Μόλις οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτές τις κριτικές, ενδέχεται να επιλέξουν να μην αγοράσουν το προϊόν σας εάν οι αξιολογήσεις σας είναι χαμηλές και οι πελάτες είναι δυσαρεστημένοι.

Πώς προσδιορίζεται η βαθμολογία πωλητή μου;

Μπορείτε να έχετε πολλές αξιολογήσεις στις καταχωρίσεις σας, αλλά η συνολική σας βαθμολογία είναι η μέση βαθμολογία που λαμβάνετε από τους αγοραστές.

Μπορώ να διαγράψω τις αξιολογήσεις πωλητών μου στο Facebook Marketplace;

Δεν μπορείτε να διαγράψετε ή να επεξεργαστείτε μια κριτική που σας άφησε κάποιος στο Facebook Marketplace. Τούτου λεχθέντος, ο πελάτης μπορεί να το διαγράψει αν θέλει. Εναλλακτικά, οι πωλητές μπορούν να απαντήσουν στην αξιολόγηση εάν είναι απαραίτητο.

Αξιολογήστε και αξιολογήστε στο Facebook Marketplace

Είτε είστε αγοραστής είτε πωλητής στο Facebook Marketplace, οι αξιολογήσεις και οι κριτικές μπορεί να είναι πολύτιμες για την προώθηση των καταχωρίσεών σας και την ενημέρωση των άλλων σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στο εμπορικό προφίλ ενός πωλητή ή στην καταχώριση όπου θέλετε να υποβάλετε μια κριτική. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά από την επιλογή marketplace.

Βρήκατε εύκολο να δείτε τις κριτικές του Facebook Marketplace σε καταχωρίσεις; Τι θα λέγατε για την αξιολόγηση και τον έλεγχο του πωλητή του προϊόντος που αγοράσατε; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.