Πώς να απενεργοποιήσετε το Safari στο iPhone; 3 τρόποι που εξηγούνται!

0
15
Πώς να απενεργοποιήσετε το Safari στο iPhone;  3 τρόποι που εξηγούνται!

Το Safari είναι το πρόγραμμα περιήγησης που συνοδεύει το iPhone σας — και όλες τις συσκευές Apple, για αυτό το θέμα. Αλλά τι γίνεται αν το Safari δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας; Τα καλά νέα είναι ότι η Apple όχι μόνο σας επιτρέπει να κατεβάσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης για το iPhone σας, αλλά σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ορίσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλογή. Είστε από αυτούς που έχουν αλλάξει και τώρα αναρωτιούνται πώς να απενεργοποιήσετε το Safari από το iPhone σας;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Safari είναι βαθιά ενσωματωμένο στο οικοσύστημα της Apple, κάνοντας την πλήρη αφαίρεσή του λίγο δύσκολη. Αλλά μην ανησυχείτε. υπάρχουν λύσεις για να αφαιρέσετε το Safari από το iPhone σας. Ας βουτήξουμε σε αυτά που πρέπει να ξέρετε.

Μπορείτε να διαγράψετε το Safari από το iPhone σας;

Η διαγραφή του Safari από το iPhone σας είναι σχεδόν αδύνατη εκτός και αν είστε μάγος τεχνολογίας. Είναι βαθιά ενσωματωμένο και δεν προορίζεται πραγματικά να αφαιρεθεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο πόσο στενά είναι ενσωματωμένο το Safari με το λειτουργικό σύστημα της Apple. Επιπλέον, η Apple χρησιμοποιεί μια δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται System Integrity Protection (SIP) για να διατηρεί ασφαλή τα βασικά μέρη του συστήματος — συμπεριλαμβανομένου του Safari.

Εάν δεν είστε ειδικός στην τεχνολογία, η αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρκετά σοβαρά προβλήματα, πιθανώς ακόμη και σε ένα iPhone που δεν λειτουργεί.

Αν και δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε το Safari, δεν έχετε καθόλου επιλογές. Δεν μπορείτε να το διαγράψετε, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να διαγράψετε τα δεδομένα του. Είναι σαν να βάζετε το Safari σε αδρανή κατάσταση — είναι ακόμα εκεί, αλλά δεν θα σας εμποδίσει.

3 τρόποι για να απενεργοποιήσετε το Safari από το iPhone

Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να «αφαιρέσετε» την ύπαρξη του Safari από το iPhone σας.

1. Απενεργοποιήστε το Safari από το iPhone σας χρησιμοποιώντας το Screen Time

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Safari, καθιστώντας το μη ανακαλυπτόμενο στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών και στην Αρχική οθόνη. Για να γινει αυτο:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Χρόνος οθόνης.
  2. Επιλέξτε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου.
    Εάν δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένο, ενεργοποιήστε τους Περιορισμούς περιεχομένου και απορρήτου.

    Ενεργοποιήστε τους περιορισμούς περιεχομένου και απορρήτου από τον χρόνο οθόνης

  3. Επιλέξτε Επιτρεπόμενες εφαρμογές και απενεργοποιήστε το Safari.

    Μεταβείτε στις Επιτρεπόμενες εφαρμογές και απενεργοποιήστε το Safari

Το Screen Time έχει πολλές άλλες χρήσεις εκτός από την απόκρυψη εφαρμογών στο iPhone σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε όρια επικοινωνίας για το παιδί σας και να περιορίσετε την ψηφιακή του έκθεση.

2. Αφαιρέστε το Safari από την Αρχική οθόνη του iPhone σας

Αν και δεν μπορείτε να καταργήσετε οριστικά το Safari από το iPhone σας, μπορείτε να το αφαιρέσετε από την Αρχική οθόνη και να το αφήσετε θαμμένο στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

Πατήστε παρατεταμένα οπουδήποτε στην Αρχική οθόνη σας, πατήστε το εικονίδιο Αφαίρεση (-) στην αριστερή πλευρά του Safari → Κατάργηση από την αρχική οθόνη.

Αφαιρέστε την εφαρμογή Safari από την Αρχική οθόνη

3. Αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του iPhone σας

Αντί να καταργήσετε το Safari, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να το αλλάξετε από Safari σε Chrome ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε κατεβάσει της επιλογής σας.

Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένο → Επιλέξτε Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης → Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε.

Αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας

Αυτό είναι; Αυτό το απλό βήμα διασφαλίζει ότι όταν ανοίγετε συνδέσμους ή περιηγείστε στον ιστό, το πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε αναλαμβάνει το προβάδισμα, ωθώντας το Safari στο παρασκήνιο.

Γιατί μπορεί να θέλετε να διαγράψετε το Safari από το iPhone σας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο θα ήθελε να διαγράψει το Safari από τα iPhone του και να μεταβεί σε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης:

  • Ένας οργανισμός καθορίζει τη χρήση διαφορετικού προγράμματος περιήγησης.
  • Άλλα προγράμματα περιήγησης προσφέρουν καλύτερο απόρρητο και ασφάλεια.
  • Η Apple έχει πιαστεί να συλλέγει τα ιστορικά περιήγησης ανθρώπων, ακόμη και όταν χρησιμοποιεί ιδιωτική περιήγηση.
  • Ενώ το Safari κλειστού κώδικα σημαίνει ότι είναι πιο ασφαλές και λιγότερο πιθανό να παραβιαστεί από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, εμποδίζει επίσης τους ανθρώπους να ελέγχουν για τρωτά σημεία.
  • Η Google πληρώνει την Apple για να εμφανίζει τον γίγαντα των μηχανών αναζήτησης ως την προτιμώμενη μηχανή αναζήτησης της Apple σε όλες τις συσκευές Apple. Δεδομένου ότι η Google είναι γνωστό ότι συλλέγει δεδομένα χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς, οι χρήστες μπορεί να προτιμούν ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί διαφορετική μηχανή αναζήτησης.

Αν ψάχνετε για διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, εδώ είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Safari για το iPhone σας.

Τυλίγοντας…

Αν και η Apple δεν σας διευκολύνει να απαλλαγείτε εντελώς από το Safari από το iPhone σας, υπάρχουν αρκετές λύσεις για να το κρατήσετε κρυφό και ανενεργό. Θέλετε να μάθετε – ποιος είναι ο λόγος που θέλετε να εγκαταλείψετε το Safari; Έχετε άλλο πρόγραμμα περιήγησης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας; Αφήστε ένα σχόλιο και ενημερώστε μας το πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας και γιατί το προτιμάτε από το Safari!

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να απενεργοποιήσετε ή να αποκλείσετε την ιδιωτική περιήγηση στο Safari σε iPhone και iPad
  • Safari εναντίον Chrome: Ποιο πρόγραμμα περιήγησης είναι καλύτερο για iPhone και Mac;
  • Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για Ιδιωτική περιήγηση στο Safari στο iPhone

Αναγνώστες σαν εσάς βοηθούν στην υποστήριξη του iGeeksBlog. Όταν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας συνδέσμους στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Διαβάστε τη δήλωση αποποίησης ευθύνης.