Πώς να απενεργοποιήσετε την κάμερα από την οθόνη κλειδώματος του iPhone στο iOS 17

0
22
Πώς να απενεργοποιήσετε την κάμερα από την οθόνη κλειδώματος του iPhone στο iOS 17

Η σάρωση προς τα αριστερά στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας ανοίγει την κάμερα. Αυτή η δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης είναι συνήθως εύχρηστη, αλλά μπορεί επίσης να είναι ενοχλητική ή ανεπιθύμητη. Για παράδειγμα, εφόσον η εφαρμογή Κάμερα ανοίγει χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν και να τραβήξει φωτογραφίες χωρίς άδεια. Επομένως, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε την κάμερα από την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας, ακολουθήστε αυτά τα εύχρηστα βήματα.

Πώς να αφαιρέσετε την πρόσβαση στην κάμερα από την οθόνη κλειδώματος του iPhone

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Χρόνος οθόνης.
  2. Εάν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Screen Time, θα δείτε μια σύνοψη της λειτουργίας. Τώρα, πατήστε Συνέχεια. Θα ερωτηθείτε εάν το iPhone ανήκει σε εσάς ή στα παιδιά σας. Επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή.

    Καταργήστε την πρόσβαση στην κάμερα από την οθόνη κλειδώματος του iPhone

  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω, επιλέξτε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου και ενεργοποιήστε το.
  4. Τώρα, στην ίδια οθόνη, πατήστε Επιτρεπόμενες εφαρμογές.
  5. Απενεργοποιήστε την κάμερα.

    Απενεργοποιήστε την κάμερα από την εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone

Αυτό είναι. Τώρα, όταν κλειδώνετε την οθόνη σας και σύρετε προς τα αριστερά, η εφαρμογή της κάμερας δεν θα ανοίγει πλέον.

Πριν μετά την κάμερα στην οθόνη κλειδώματος του iPhone

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε το Screen Time για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στην κάμερα από την οθόνη κλειδώματος του iPhone, η εφαρμογή κάμερας αφαιρείται επίσης από την αρχική οθόνη. Έτσι, δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε καθόλου την εφαρμογή. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλές άλλες εξαιρετικές εφαρμογές κάμερας που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Φυσικά, εάν θέλετε να επαναφέρετε την πρόσβαση στην προεπιλεγμένη κάμερα, απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και ενεργοποιήστε την εφαρμογή στην περιοχή Επιτρεπόμενες εφαρμογές.

Εάν το iPhone σας εκτελεί iOS 11 ή παλαιότερη έκδοση, μπορείτε να αποτρέψετε την πρόσβαση της κάμερας από την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας ενεργοποιώντας τους Περιορισμούς.

Αφού ρυθμίσετε τους Περιορισμούς, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας
  2. Πατήστε Γενικά → Περιορισμοί.
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Περιορισμοί που έχετε ορίσει κατά την ενεργοποίηση των Περιορισμών.
  4. Απενεργοποιήστε την επιλογή Κάμερα.

Αυτό είναι! Από εδώ και στο εξής, η Κάμερα δεν θα είναι προσβάσιμη από την οθόνη κλειδώματος και θα λείπει επίσης από το iPhone σας. Μπορείτε να το επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή επαναλαμβάνοντας τα παραπάνω βήματα και ενεργοποιώντας την επιλογή Κάμερα.

Απενεργοποιήστε το Κέντρο Ελέγχου, Siri, Κέντρο ειδοποιήσεων από την οθόνη κλειδώματος του iPhone

Το iOS σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε άλλες επιλογές κλειδώματος οθόνης, όπως Κέντρο Ελέγχου, Σήμερα Προβολή, Siri, Κέντρο ειδοποιήσεων κ.λπ.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Face ID & Passcode (ή Touch ID & Passcode σε παλαιότερες συσκευές).
  2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

    Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Touch ID & Passcode

  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Να επιτρέπεται η πρόσβαση όταν είναι κλειδωμένο.
  4. Εδώ, μπορείτε να απενεργοποιήσετε όποια χαρακτηριστικά θέλετε να αφαιρέσετε από την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας.

    Απενεργοποιήστε άλλες επιλογές από την οθόνη κλειδώματος iPhone χωρίς χρόνο οθόνης

Είναι εύκολο να αλλάξετε τις λειτουργίες αργότερα, αν θέλετε να τις επιστρέψετε. Επίσης, η κατάργηση αυτών των επιλογών από την οθόνη κλειδώματος δεν θα τις απενεργοποιήσει στην αρχική σας οθόνη. Έτσι, παραμένουν προσβάσιμα ως συνήθως όταν ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας.

Ανακεφαλαίωση!

Προτιμάτε να έχετε πρόσβαση στην κάμερα από την οθόνη κλειδώματος για να τραβήξετε φωτογραφίες σε μια στιγμή; Ή θα το αφαιρέσετε για να αποτρέψετε μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία χρήση; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

Μπορεί να θέλετε να ανατρέξετε και σε αυτές τις αναρτήσεις:

  • Πώς να προστατέψετε τις αναπάντητες κλήσεις από την οθόνη κλειδώματος του iPhone
  • Αναίρεση και επανάληψη πληκτρολόγησης σε iPad και iPhone
  • Είναι η κάμερα του iPhone σας ανάποδα; Πώς να διορθώσετε ανεστραμμένες εικόνες

Προφίλ συγγραφέα


Jibin

Ο Jibin Joseph είναι συντάκτης στο iGeeksBlog και έχει εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι ένας αδηφάγος αναγνώστης, με ενδιαφέροντα που κυμαίνονται από τη φιλοσοφία και την ιστορία μέχρι τη γεωπολιτική και την τεχνολογία. Όταν δεν διαβάζει ή δεν διορθώνει τη γραμματική, θα τον βρείτε να συμμετέχει σε συζητήσεις για το ποδόσφαιρο. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter και στο Instagram στο @4ibin.