Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό για την εφαρμογή Notes σε iPhone, iPad και Mac

0
29
Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό για την εφαρμογή Notes σε iPhone, iPad και Mac

Η εφαρμογή Notes είναι ένα φανταστικό εργαλείο για τη διαχείριση των ιδεών και των σκέψεών σας. Ωστόσο, η γνώση του τρόπου αλλαγής του προεπιλεγμένου λογαριασμού στην εφαρμογή Notes της Apple είναι απαραίτητη για τη διαχείριση πολλών λογαριασμών και το συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ συσκευών. Αυτός ο οδηγός θα δείξει πώς ακριβώς να το κάνετε!

Γιατί πρέπει να ορίσετε έναν προεπιλεγμένο λογαριασμό για τα Apple Notes;

  • Απλοποιημένη πρόσβαση στις σημειώσεις σας: Ορίζοντας έναν προεπιλεγμένο λογαριασμό σημειώσεων, όλες οι νέες σημειώσεις θα αποθηκευτούν αυτόματα στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Κατά συνέπεια, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις σημειώσεις σας χωρίς κόπο από οποιαδήποτε συσκευή, απλά συνδέοντας τον επιθυμητό λογαριασμό.

  • Οργανώστε τις σημειώσεις σας: Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς για Apple Notes, μπορείτε να τους κατηγοριοποιήσετε με βάση τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκχωρήσετε έναν λογαριασμό για σημειώσεις που σχετίζονται με την εργασία, έναν άλλο για προσωπικές σημειώσεις και έναν τρίτο για κοινόχρηστες σημειώσεις. Αυτή η προσέγγιση διευκολύνει την αποτελεσματική οργάνωση των σημειώσεων και τη γρήγορη ανάκτηση.

  • Ασφάλεια δεδομένων: Ορίζοντας έναν προεπιλεγμένο λογαριασμό Notes, οι σημειώσεις σας θα αντιγραφούν και θα αποθηκευτούν σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες. Αυτή η αντιγραφή καθίσταται ανεκτίμητη σε περίπτωση ατυχημάτων που επηρεάζουν έναν από τους λογαριασμούς σας. Για παράδειγμα, εάν η συσκευή σας έχει τοποθετηθεί λάθος ή κλαπεί, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στις Σημειώσεις σας από άλλες συσκευές.

Ορίστε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό για Notes σε iPhone ή iPad

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Σημειώσεις.
  3. Επιλέξτε Προεπιλεγμένος λογαριασμός.
  4. Επιλέξτε την επιλογή που θέλετε από το iCloud, το Email ή το On My iPhone.

    Ορίστε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό για σημειώσεις σε iPhone ή iPad

Επιπλέον, εάν δεν βλέπετε την επιλογή Στο iPhone μου στην ενότητα Προεπιλεγμένος λογαριασμός, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις → Επιλέγοντας Σημειώσεις → Αναζητήστε τον λογαριασμό “Στο iPhone μου” και αλλάξτε το κουμπί δίπλα στο στη θέση on.

Ορισμός προεπιλεγμένου λογαριασμού για Notes σε Mac

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Σημειώσεις.
  2. Κάντε κλικ στις Σημειώσεις στη γραμμή μενού → Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.
    Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Cmd + (,) μαζί για γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Notes.

    Κάντε κλικ στις Σημειώσεις στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού

  3. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο κουμπί δίπλα στον Προεπιλεγμένο λογαριασμό.

    Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο κουμπί δίπλα στον Προεπιλεγμένο λογαριασμό

  4. Επιλέξτε μία από αυτές τις επιλογές: iCloud, Email ή Στο Mac μου.

    Επιλέξτε μια επιλογή από τη λίστα

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή On My Mac στο μενού Προεπιλεγμένος λογαριασμός, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ακολουθώντας τα εξής βήματα: Εκκινήστε την εφαρμογή Notes Settings → Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Enable the On My Mac account.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να έχω πολλούς προεπιλεγμένους λογαριασμούς Notes στο iPhone ή το iPad μου;

Όχι, μπορείτε να ορίσετε μόνο έναν λογαριασμό ως τον προεπιλεγμένο λογαριασμό Notes στο iPhone ή το iPad σας.

Μπορώ να συγχρονίσω τις Σημειώσεις μου σε όλες τις συσκευές μετά την αλλαγή του προεπιλεγμένου λογαριασμού;

Ναι, εφόσον έχετε ενεργοποιήσει το συγχρονισμό iCloud για τις σημειώσεις σας, μπορείτε να διατηρήσετε τις σημειώσεις σας συγχρονισμένες σε όλες τις συσκευές ακόμα και μετά την αλλαγή του προεπιλεγμένου λογαριασμού.

Τι συμβαίνει με τις υπάρχουσες σημειώσεις μου όταν αλλάζω τον προεπιλεγμένο λογαριασμό;

Όταν αλλάζετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή στο iPhone, το iPad ή το Mac σας, δεν έχει καμία επίδραση στις υπάρχουσες σημειώσεις σας, καθώς παραμένουν στους αντίστοιχους λογαριασμούς τους και συνεχίζουν να είναι προσβάσιμες.

Μπορώ να μετακινήσω σημειώσεις από έναν λογαριασμό σε άλλο;

Ναι, η εγγενής εφαρμογή Σημειώσεις στη συσκευή σας Apple σάς επιτρέπει να μετακινείτε σημειώσεις από έναν λογαριασμό σε άλλο.

Τυλίγοντας…

Συγχαρητήρια για την αλλαγή του προεπιλεγμένου λογαριασμού για την εφαρμογή Notes! Είναι ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος για να διαχειριστείτε τις σημειώσεις σας. Για περισσότερες τέτοιες συμβουλές, μπορείτε να ανατρέξετε στον πλήρη οδηγό μας για τις σημειώσεις της Apple.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να κλειδώσετε τις Σημειώσεις στο Mac σας
  • Πώς να καρφιτσώσετε μια σημείωση στην κορυφή της λίστας Σημειώσεων σε iPhone, iPad, Mac
  • 11 τρόποι για να διορθώσετε τα Apple Notes που δεν συγχρονίζονται μεταξύ iPhone και Mac

Προφίλ συγγραφέα


Μπασκάρ

Ο Bhaskar είναι μέλος της οικογένειας iGB και του αρέσει να πειραματίζεται με λέξεις και ρυθμούς. Έχει επίσης ταλέντο στην ανάπτυξη ιστού και εφαρμογών. Αν δεν γράφει, μπορεί να τον βρείτε στα έγχορδα ή να ασχολείται με τον αθλητισμό. Και μέχρι το βράδυ, τα αποσπάσματα του θα εμφανίζονται στις ροές σας στο Instagram.