Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κατάστασης ύπνου και της αδρανοποίησης;

0
57
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κατάστασης ύπνου και της αδρανοποίησης;

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κανείς δεν θέλει έναν αργό υπολογιστή ή υπολογιστή, και η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινάμε το σύστημα για πρώτη φορά αμέσως μετά τον τερματισμό λειτουργίας, συνήθως χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Ως εκ τούτου, σήμερα σε αυτό το εξαιρετικό άρθρο, θα σας δείξουμε τη διαφορά μεταξύ της κατάστασης αναστολής λειτουργίας και της αδρανοποίησης στα Windows.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κατάστασης ύπνου και της αδρανοποίησης;

Ποιος θέλει έναν αργό υπολογιστή; Φυσικά, είναι ξεκάθαρο σαν το νερό ότι κανείς δεν θέλει έναν αργό υπολογιστή ή υπολογιστή, και η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινάμε το σύστημα για πρώτη φορά αμέσως μετά τον τερματισμό λειτουργίας, συνήθως χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Όμως, το όλο σενάριο αλλάζει όταν το κάνουμε σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Ναι, όταν ξυπνάμε έναν υπολογιστή από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας, όλα συνεχίζονται ακριβώς από εκεί που τον αφήσαμε την τελευταία φορά και η λειτουργία εκκίνησης είναι επίσης άμεση, σε αντίθεση με την επιβράδυνση που αντιμετωπίζουμε όταν ανοίγουμε τον υπολογιστή μας αμέσως μετά τον τερματισμό.

Ωστόσο, το πιο συναρπαστικό γεγονός είναι ότι τόσο η κατάσταση αναστολής λειτουργίας όσο και η αδρανοποίηση στα Windows του τεχνολογικού γίγαντα της Microsoft και σε άλλα λειτουργικά συστήματα είναι πολύ πιο κατάλληλες, βολικές και πρακτικές από την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του υπολογιστή κάθε φορά που τον χρησιμοποιούμε σταματάμε τη χρήση του.

Και το κοινό γεγονός σχετικά με τη λειτουργία ύπνου και τη λειτουργία αδρανοποίησης είναι ότι και οι δύο έχουν το ίδιο κίνητρο, να διατηρήσουν την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος ενεργή και προφανώς να εξοικονομήσουν ενέργεια. Πολλοί από εσάς πιστεύετε ότι τίποτα δεν μπορεί να εξοικονομήσει τόση ενέργεια όση μπορεί το κλείσιμο, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι η ιδέα σας να σκέφτεστε τώρα μπορεί να γίνει λανθασμένη.

Λειτουργία ύπνου έναντι αδρανοποίησης στα Windows

Βασικά στο πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft φυσικά μιλάω για τα Windows. Ο υπολογιστής μπαίνει αυτόματα στη λειτουργία ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας όταν ενεργοποιήσουμε τη γνωστή κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Ωστόσο, η κατάσταση αναστολής λειτουργίας διατηρεί μόνο τη μνήμη RAM ενεργοποιημένη. όπως και στη μνήμη RAM, η τρέχουσα κατάσταση δραστηριότητας του συστήματος παραμένει αποθηκευμένη, έτσι ώστε όταν ενεργοποιήσετε ή ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας, θα ανακτήσετε την τελευταία σας κατάσταση ή απλά θα επαναφέρει το σύστημά σας από την προηγούμενη δραστηριότητα στην οποία μπορείτε να βρείτε όλα τα παράθυρα και τις ενεργές εφαρμογές που είχατε ανοιχτές. Ενώ αν έχετε φορητό υπολογιστή με καλή αυτονομία μπαταρίας, αναμφίβολα μπορεί να διαρκέσει έως και περισσότερο από μια μέρα σαν αυτή χωρίς να ξεμείνει από ρεύμα.

Όταν βάζουμε έναν υπολογιστή σε κατάσταση αδρανοποίησης, απλώς απενεργοποιεί τον υπολογιστή, οδηγώντας σε μηδενική κατανάλωση ενέργειας, σε αντίθεση με την κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Αλλά, όταν χρησιμοποιούμε την επιλογή αδρανοποίησης, κάνει σχεδόν το ίδιο πράγμα που κάνει η κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι αντί να αποθηκεύεται η τρέχουσα κατάσταση του υπολογιστή στη μνήμη RAM, αυτή η λειτουργία, φυσικά, αδρανοποιεί, διατηρεί την τρέχουσα κατάσταση του υπολογιστή σας στον σκληρό σας δίσκο (HDD ή SSD). Ως εκ τούτου, η συνολική κατανάλωση ενέργειας θα είναι μηδενική.

Αυτό που καταναλώνει η κατάσταση αδρανοποίησης είναι ο χώρος στο δίσκο και η κατάσταση αδρανοποίησης των Windows μπορεί να καταλάβει μερικά GB ελευθερίας. όχι μόνο αυτό, όπως έχουμε ήδη υποδείξει νωρίτερα ότι όταν ξυπνάτε τον υπολογιστή σας από την κατάσταση αδρανοποίησης, η διαδικασία είναι συνήθως λίγο πιο αργή από ό,τι όταν τον ξυπνάτε από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Ωστόσο, για κάποιο λόγο, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft αποφάσισε να αφαιρέσει την επιλογή αδρανοποίησης από το μενού έναρξης των Windows 10 όπως στα Windows 10 από προεπιλογή. δεν έχουμε την επιλογή αδρανοποίησης, καθώς μπορούμε να βρούμε μόνο τρεις δυνατότητες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft αφαίρεσε την επιλογή στα Windows 10, καθώς η λειτουργία αδρανοποίησης εξακολουθεί να υπάρχει, και εάν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, απλά πρέπει να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα από τον πίνακα ελέγχου του υπολογιστή σας Windows 10 .

Ποια είναι η καλύτερη λειτουργία, “Sleep Mode ή Hibernate”;

Αυτή η κατάσταση εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ανάγκες σας, καθώς η κατάσταση αναστολής λειτουργίας είναι αυτό που κάνουν αυτόματα οι περισσότεροι υπολογιστές όταν σταματήσουμε να τους χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, και στους φορητούς υπολογιστές, συμβαίνει όταν κλείνουμε την οθόνη ή το πτερύγιο. Όπως είπαμε προηγουμένως ότι διατηρεί την τελευταία κατάσταση του υπολογιστή, έτσι ώστε μόνο με ένα μόνο πάτημα ενός κουμπιού, μπορούμε να ξυπνήσουμε το σύστημα ή να σηκώσουμε το πτερύγιο στην περίπτωση ενός φορητού υπολογιστή, αλλά να έχετε υπόψη σας ένα πράγμα που θα απλώς συνεχίστε να καταναλώνετε λίγη ενέργεια ανεξάρτητα από το πόσο ονομαστική είναι.

Ωστόσο, εάν έχετε φορητό υπολογιστή, σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε ή να προτιμάτε πάντα το ‘Hibernate’, καθώς δεν θα καταναλώσει την ισχύ της μπαταρίας σας. Ωστόσο, εάν έχετε λίγο αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να επιλέξετε να μεταβείτε στη λειτουργία αναστολής λειτουργίας αντί για την Αδρανοποίηση. όπως σας είπαμε νωρίτερα, το αρχείο αδρανοποίησης μπορεί να καταλάβει πολύ χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας.