Ξεκλειδώστε τις κρυφές χειρονομίες: Πατήστε δύο φορές για να κυριαρχήσετε στο Galaxy Watch

0
4
πώς να χρησιμοποιήσετε τα καθολικά χειρονομίες χειρονομιών samsung galaxy watch
© nextpit

Η ενημέρωση λογισμικού One UI Watch 5 πρόσθεσε μια σειρά από νέες δυνατότητες στα smartwatches Samsung Galaxy. Μεταξύ αυτών των προσθηκών είναι τα στοιχεία ελέγχου προσβασιμότητας που ονομάζονται Universal Gestures. Σε αυτόν τον οδηγό, το nextpit σας λέει πώς να το ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις διαφορετικές χειρονομίες.

Τι είναι οι καθολικές χειρονομίες και γιατί πρέπει να τις χρησιμοποιείτε;

Ενώ τα νέα Apple Watch Series 9 και Watch Ultra 2 φέρνουν τη νέα δυνατότητα Double Tap, τα έξυπνα ρολόγια της Samsung έχουν διαδεδομένα εδώ και καιρό τα στοιχεία ελέγχου χειρονομιών. Αυτά βελτιώνονται περαιτέρω στη νέα ενημέρωση λογισμικού One UI Watch 5 και ονομάζονται πλέον Universal Gestures μετά την ενημέρωση.

Όσον αφορά τις καθολικές χειρονομίες, παραμένουν κάτω από τις λειτουργίες προσβασιμότητας. Χρησιμοποιούν ενσωματωμένους αισθητήρες στο ρολόι για να ανιχνεύουν και να ερμηνεύουν διαφορετικές κινήσεις του καρπού, του χεριού και των δακτύλων, αντί να βασίζονται σε εισόδους αφής για έλεγχο. Κατά συνέπεια, οι χειρονομίες μπορεί να είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις όπου το άλλο σας χέρι είναι κατειλημμένο.

Μια εναλλακτική λύση για τον έλεγχο hands-free είναι ο φωνητικός έλεγχος, αλλά οι προβλεπόμενες λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν από τις Universal Gestures. Ανεξάρτητα από αυτό, η φωνητική εντολή θα ταιριάζει καλύτερα στην εισαγωγή ομιλίας σε κείμενο ή στην εκτέλεση μιας συγκεκριμένης εργασίας.

 • Μάθετε επίσης: Πώς να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Samsung Galaxy Watch

Πώς να ενεργοποιήσετε τις Universal Gestures στο Samsung Galaxy Watch

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι Universal Gestures μπορούν να ενεργοποιηθούν σε αυτά τα συμβατά smartwatches της Samsung και σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε με μια προσαρμοσμένη ενέργεια, όπως το κούνημα του καρπού σας ενώ το ρολόι σας είναι κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο.

Ο πρώτος τρόπος είναι απευθείας μέσω του έξυπνου ρολογιού Galaxy σας. Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα.

 1. Ξεκλειδώστε το Samsung Galaxy Watch.
 2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Προσβασιμότητα.
 3. Ψάξτε και επιλέξτε για αλληλεπίδραση και επιδεξιότητα.
 4. Πατήστε το Universal Gestures, το οποίο είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.
 5. Ενεργοποιήστε το για να το ενεργοποιήσετε.
Universal χειρονομίες χειρονομίας της Samsung

Τα χειριστήρια Samsung Universal Gestures μπορούν να ενεργοποιηθούν σε υποστηριζόμενα μοντέλα Galaxy Watch. / © nextpit

Εάν προτιμάτε να το ρυθμίσετε από smartphone Android ή Galaxy όπου έχει γίνει σύζευξη του smartwatch, η διαδικασία ενεργοποίησης είναι σχεδόν ίδια με τις ρυθμίσεις του smartwatch. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Galaxy Wearable στο τηλέφωνό σας.
 2. Πατήστε Ρυθμίσεις ρολογιού και επιλέξτε Προσβασιμότητα.
 3. Επιλέξτε Αλληλεπίδραση και επιδεξιότητα από το μενού.
 4. Τώρα επιλέξτε Universal Gestures και ενεργοποιήστε το.
Samsung Galaxy Watch Universal Controls Ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου

Οι χειρονομίες Samsung Universal στα ρολόγια Galaxy μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω ενός συνδεδεμένου smartphone Android. / © nextpit

Ποιες είναι οι διαφορετικές καθολικές χειρονομίες και πώς να τις χρησιμοποιήσετε;

Μόλις ενεργοποιήσετε τις Universal Gestures από το ρολόι Galaxy ή το smartphone σας, θα σας παρουσιαστεί μια επιλογή να μεταβείτε και να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιείτε. Κάθε φορά που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Universal Gestures, μπορείτε να εκτελέσετε την επιλεγμένη συντόμευση ενεργοποίησης, αλλά από προεπιλογή, αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί κουνώντας το χέρι σας.

Ουσιαστικά, αυτά τα χειριστήρια που βασίζονται στην κίνηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την κύλιση σε ένα μενού εφαρμογής ή μέσα σε μια εφαρμογή όπου είναι διαθέσιμα στοιχεία μενού. Επιπλέον, η τρέχουσα επιλογή υποδηλώνεται με μια επισήμανση που ονομάζεται ένδειξη εστίασης γύρω από το στοιχείο μενού, το εικονίδιο ή το εικονικό κουμπί, αν και έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε δρομέα.

Οι Universal Gestures της Samsung στο Galaxy Watch

Το Samsung Universal Gestures στα υποστηριζόμενα ρολόγια Galaxy διαθέτει τέσσερα κύρια χειριστήρια χειρονομιών και οι λειτουργίες τους μπορούν να προσαρμοστούν. / © nextpit

Ακολουθούν οι διάφορες χειρονομίες και οι προκαθορισμένες λειτουργίες τους.

 • Πλησιάστε ή πατήστε το ευρετήριο και τον αντίχειρά σας: Μετακίνηση στο επόμενο στοιχείο μενού ή εικονίδιο όταν βρίσκεστε σε προβολή μενού ή εφαρμογής που υποστηρίζεται.
 • Πιέστε δύο φορές ή πατήστε το ευρετήριο και τον αντίχειρά σας δύο φορές: Επιστροφή στο προηγούμενο στοιχείο ή εικονίδιο.
 • Σφίξιμο ή κλείσιμο του δείκτη του ρολογιού σας: Επιβεβαίωση ή επιλογή του επισημασμένου στοιχείου ή κουμπιού.
 • Διπλό σφίξιμο ή κλείσιμο του δείκτη του ρολογιού σας δύο φορές: Για να ανοίξετε τις συντομεύσεις “Μενού ενεργειών” στις Universal Gestures, μεταβείτε σε αυτές μέσω του τσιμπήματος.

Πώς να προσαρμόσετε το μενού Ενέργεια και τις Καθολικές χειρονομίες

Με το μενού Ενέργειες, έχετε πρόσθετες συντομεύσεις και στοιχεία ελέγχου, όπως πρόσβαση στον γρήγορο πίνακα, το συρτάρι εφαρμογών και τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για κύλιση σε οποιαδήποτε διαθέσιμη προβολή. Το πιο σημαντικό, οι συντομεύσεις με το μενού Ενέργεια είναι προσαρμόσιμες και εναλλάξιμες.

Στην περίπτωση των Universal Gestures, υπάρχουν επίσης επιλογές για την εκχώρηση διαφορετικής σκανδάλης ή λειτουργίας με κάθε κίνηση, παράλληλα με την αλλαγή του χρώματος του highlighter. Ακόμη και η ρύθμιση της ευαισθησίας και της ταχύτητας υποστηρίζονται με τη μέθοδο σάρωσης.

Ποια μοντέλα Samsung Galaxy Watch είναι συμβατά με τις Universal Gestures

Οι Universal Gestures είναι διαθέσιμες με την ενημέρωση One UI Watch 5, που σημαίνει ότι θα υποστηρίζει Galaxy Watch 6, Galaxy Watch 5 (αναθεώρηση) και Galaxy Watch 4. Όσο για το Galaxy Watch 6 2023 (κριτική), τρέχει ήδη σε One UI Watch 5 από το κουτί και δεν χρειάζεται ενημέρωση για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα.

 • Samsung Galaxy Watch 6
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic
 • Samsung Galaxy Watch 5
 • Samsung Galaxy Watch 5 Pro
 • Samsung Galaxy Watch 4
 • Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Η χρήση καθολικών χειρονομιών για έλεγχο μπορεί να απαιτεί εξοικείωση. Αλλά μόλις κατακτήσετε τις ενέργειες, θα μπορούσαν να είναι μια πολύ εύχρηστη και βολική εναλλακτική λύση στα χειριστήρια αφής. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιείτε και χειρονομίες στο smartwatch σας; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας ενέργειες ή συντομεύσεις που τους έχουν ανατεθεί; Θα θέλαμε να τους γνωρίσουμε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here