Αναζωογονώντας το ρομποτικό σας χορτοκοπτικό μετά τον χειμώνα: Αποφύγετε αυτά τα λάθη

0
24
Αναζωογονώντας το ρομποτικό σας χορτοκοπτικό μετά τον χειμώνα: Αποφύγετε αυτά τα λάθη
© tink.de

Έχετε βγάλει το ρομποτικό χλοοκοπτικό σας (σύγκριση) από το γκαράζ, αλλά δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε πριν το στείλετε για να κόψει το γκαζόν; Από τον έλεγχο των καλωδίων ορίων, τον καθαρισμό των λεπίδων ή ακόμα και κάτι τόσο βασικό όπως η ενημέρωση του λογισμικού, εξηγούμε κάθε βήμα σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε κατά την εαρινή επιθεώρηση του έξυπνου χλοοκοπτικού σας και ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε.

Πώς να συντηρήσετε το ρομπότ χλοοκοπτικό σας πριν την άνοιξη

Ελέγξτε τις συνδέσεις του ρομπότ χλοοκοπτικού για διάβρωση

Κατά τη διάρκεια της αδρανούς χειμερινής περιόδου, οι συνδέσεις του ρομποτικού χλοοκοπτικού σας ή του σταθμού φόρτισης ενδέχεται να έχουν υποστεί διάβρωση. Ελέγξτε τα σημεία επαφής με τα οποία το ρομποτικό χλοοκοπτικό προσαρμόζεται στη βάση φόρτισης και αφαιρέστε τυχόν σκουριά. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή συρμάτινη βούρτσα για τον καθαρισμό της σκουριάς.

  • Επίσης ενδιαφέρον: κριτική Gardena Sileno City
Το ρομποτικό χλοοκοπτικό σας δεν θα σκουριάσει εάν οι επαφές φόρτισης είναι σκουριασμένες.

Εδώ βρίσκεται το Sileno City 600 στο σταθμό φόρτισής του. Εάν οι επαφές είναι διαβρωμένες, το ρομποτικό χλοοκοπτικό δεν θα φορτίσει. / © nextpit

Ελέγξτε τις λεπίδες του ρομποτικού χλοοκοπτικού

Εάν δεν συντηρήσατε τις λεπίδες στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, πρέπει να το κάνετε πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το ρομποτικό χλοοκοπτικό. Οι κοφτερές λεπίδες είναι απαραίτητες για το ρομποτικό χλοοκοπτικό σας για να κόβει καθαρά. Άλλωστε το γρασίδι πρέπει να κοπεί και όχι να μαδηθεί. Αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα χόρτου και άλλες βρωμιές από το εργαλείο κοπής του ρομπότ χλοοκοπτικού σας.

Απαιτείται προσοχή κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Είναι καλύτερο να ελέγξετε εκ των προτέρων τις οδηγίες λειτουργίας για να μάθετε εάν μπορείτε να καθαρίσετε το ρομποτικό χλοοκοπτικό με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου ή ένα καθαριστικό υψηλής πίεσης. Εάν η πίεση του νερού είναι πολύ υψηλή, τα ηλεκτρονικά μέσα στο ρομπότ ενδέχεται να καταστραφούν.

Η Gardena Sileno City όπως φαίνεται από το κάτω μέρος.

Μοιάζει με δουλειά: Στην κάτω πλευρά του Gardena Sileno City 600 υπάρχει ένας δίσκος στον οποίο έχουν στερεωθεί χαλαρά τρεις λεπίδες. Εάν ο δίσκος περιστρέφεται κατά τη λειτουργία, οι λεπίδες ευθυγραμμίζονται. / © nextpit

Ελέγξτε τους κινητήριους τροχούς

Το επόμενο στοιχείο στη λίστα είναι να ελέγξετε τους κινητήριους τροχούς. Παρόμοια με τα αυτοκίνητα, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο προφίλ των τροχών. Εάν οι τροχοί είναι πολύ φθαρμένοι ή ελαττωματικοί, πρέπει να τους αντικαταστήσετε. Τέλος, μπορείτε να λαδώσετε τους άξονες του ρομπότ χλοοκοπτικού για να μπορεί να κινείται πιο ομαλά και να συνεχίζει να ανεβαίνει πλαγιές στον κήπο σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Σχετικά: Ανασκόπηση EcoFlow Blade
Πόσο μαζικοί πρέπει να είναι οι τροχοί του ρομπότ χλοοκοπτικού;  EcoFLow Blade: Ναι.

Πόσο μαζικοί πρέπει να είναι οι τροχοί του ρομπότ χλοοκοπτικού; EcoFLow Blade: Ναι. / © nextpit

Προετοιμασία του γκαζόν και του κήπου για το ρομπότ χλοοκοπτικό

Προετοιμασία του γκαζόν για το ρομπότ χλοοκοπτικό

Προτού το έξυπνο ρομπότ χλοοκοπτικό σας μπορέσει να λειτουργήσει, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες εργασίες μόνοι σας. Πρώτα από όλα, τακτοποιήστε το γκαζόν. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει αφαιρώντας τα φύλλα και καθαρίζοντας το γρασίδι από υπολείμματα όπως μπαστούνια, κουκουνάρια και άλλα φύλλα. Αυτό θα προστατεύσει τις λεπίδες του ρομπότ χλοοκοπτικού. Εάν κάνετε το λάθος να αφήσετε απλώς το ρομπότ να τρέξει, μπορείτε να παραγγείλετε νέες λεπίδες αμέσως.

Έπειτα, θα πρέπει να αερίσετε το έδαφος με ένα πιρούνι ή ένα σαρωτή για να χαλαρώσει το συμπαγές έδαφος και να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον πλούσιο σε οξυγόνο που οδηγεί σε υγιή ανάπτυξη των ριζών. Εάν βρείτε γυμνές ή αποσπασματικές περιοχές στο γρασίδι σας, θα πρέπει να τις λιπάνετε στις αρχές της άνοιξης και να το φυτέψετε ξανά εάν χρειάζεται.

Πότε πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί το ρομποτικό χλοοκοπτικό;

Είναι γενικά σημαντικό να κόβετε το γκαζόν μόνο όταν το γρασίδι αναπτύσσεται ενεργά. Θα πρέπει να κόψετε το γκαζόν για πρώτη φορά όταν το γρασίδι έχει ύψος πέντε έως επτά εκατοστά (2 έως 2,75 ίντσες). Εάν κόψετε το γρασίδι σας πολύ νωρίς, μπορεί να καταστρέψετε τις λεπίδες του γρασιδιού και το γρασίδι δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί ξανά σωστά.

  • Δεν πρέπει να χάσετε αυτό: κριτική Ecovacs Goat G1

Ελέγξτε τα καλώδια ορίων

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι χλοοκοπτικών ρομπότ—αυτές με και χωρίς καλώδιο οριοθέτησης. Τα ρομπότ με ένα καλώδιο οριοθέτησης βασίζονται σε αυτό για να βρουν τον δρόμο τους γύρω από τον κήπο και δεν θα κουρέψουν άλλα φυτά εκτός του καθορισμένου ορίου. Προτού βάλετε το ρομπότ σας σε λειτουργία, θα πρέπει να ελέγξετε το καλώδιο οριοθέτησης και να βεβαιωθείτε ότι οι εικονικοί τοίχοι είναι ακόμα στη θέση τους.

Ελέγξτε επίσης τις επαφές σύνδεσης μεταξύ του καλωδίου ορίου και του σταθμού για διάβρωση. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κοντύνετε και να μονώσετε ξανά το σύρμα έτσι ώστε η επαφή να λειτουργεί ομαλά. Θα σας βοηθούσε επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν γάντζοι έξω από το έδαφος όπου θα μπορούσατε να πιαστείτε εσείς ή το ρομπότ χλοοκοπτικό.

Ενημερώστε το λογισμικό και ελέγξτε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, θα πρέπει να κοιτάξετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Ελέγξτε εάν υπάρχουν νέες διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού. Αφού το κάνετε αυτό, θα πρέπει να περάσετε από τις ρυθμίσεις σας από την προηγούμενη σεζόν. Οι χρόνοι κοπής και ανάπαυσης που ορίσατε πέρυσι είναι οι βέλτιστοι; Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τη μετάβαση μεταξύ θερινής και χειμερινής ώρας.

Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας έχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ανά πάσα στιγμή.

Για να έχετε πάντα πρόσβαση στις πιο πρόσφατες λειτουργίες της εφαρμογής υποστήριξης, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις λογισμικού. / © nextpit

Σας βοήθησαν αυτές οι συμβουλές για να επαναφέρετε το ρομποτικό χλοοκοπτικό σας; Τι άλλο κάνετε για να ετοιμάσετε το ρομποτικό χλοοκοπτικό σας για την άνοιξη; Είστε ευπρόσδεκτοι να μας δώσετε τα σχόλιά σας στα σχόλια.