Amazon Alexa: Ο καλύτερος βοηθός φωνής για το σπίτι σας;

0
122
ANDROIDPIT amazon echo echo dot 4
© NextPit

Τι είναι το Amazon Alexa, ρωτάτε; Λοιπόν, είναι ένας φωνητικός βοηθός που θα μετατρέψει το σπίτι σας σε ένα έξυπνο σπίτι ακρόασης. Η Alexa μπορεί να ελέγχει περισσότερα από τους λαμπτήρες, μπορεί να λέει αστεία και να σας λέει την πρόγνωση του καιρού. Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε μια ματιά στις δυνατότητες που προσφέρει η Alexa, συγκρίνοντάς το με μερικούς ανταγωνιστές και δίνοντάς σας τις σκέψεις μας σχετικά με αυτό.

  • Κριτική Amazon Echo: το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας
  • Apple HomePod, Google Home ή Amazon Echo;

Τι είναι η Alexa;

Alexa είναι το όνομα του φωνητικού βοηθού του οποίου η τεχνητή νοημοσύνη υφίσταται συνεχή ανάπτυξη στα μεγάλα κέντρα δεδομένων της Amazon και παίρνει τη μορφή του Amazon Echo ή του Echo Dot στο σπίτι σας. Και οι δύο κύλινδροι ακούνε την εντολή “Alexa”, μετά την οποία μπορείτε να εκδώσετε τις φωνητικές εντολές σας. Στη συνέχεια, το χρησιμοποιείτε για να ελέγξετε τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού σας, να ρωτήσετε για τον καιρό, να πραγματοποιήσετε φωνητικές κλήσεις ή να παίξετε ένα τραγούδι από τη βάση δεδομένων του Amazon, το Spotify ή να ξεκινήσετε το ραδιόφωνο.

  • Wεπενδύεις ​​σε ένα έξυπνο σπίτι; 4 λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε ότι είναι καλή ιδέα

Φυσικά, υπάρχει μια ατάκα και, μεταξύ άλλων, αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η Amazon διατηρεί κλειστό το οικοσύστημα των μέσων ενημέρωσης. Ακόμη και ορισμένες έξυπνες οικιακές συσκευές δεν μπορούν να ελεγχθούν από την Alexa ή μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Εάν χρησιμοποιείτε συσκευές Google Cast, η Alexa θα αρνηθεί να παραδώσει τη ροή Spotify μέσω του Google Cast. Ωστόσο, εάν συνδέσετε το Echo Dot χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο στερεοφωνικής υποδοχής, θα παίξει τη μουσική σας στο παλιό σας σύστημα Hi-Fi.

Alexa: η πύλη στον κόσμο της Amazon

Η εφαρμογή Alexa, η οποία είναι δωρεάν για εγκατάσταση, σας επιτρέπει να δείτε τι μπορούν να κάνουν οι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης. Συχνά περιέχουν προσφορές που συνδέονται με κάποιο τρόπο με το οικοσύστημα αγορών της Amazon. Αυτές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εντολές για την εφαρμογή Alexa…

  • Μουσική και βιβλία: Αναπαράγει τραγούδια, σταθμούς, σειρές, Kindle eBooks σε μορφή ηχητικού βιβλίου στη συσκευή σας Alexa. Εκτός από τις υπηρεσίες της Amazon, η Amazon ανέχεται μόνο το Spotify ή το TuneIn, ενώ τα βιβλία προέρχονται από το Audible.
  • Ακρόαση: Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε λίστες αγορών και υποχρεώσεων και συνδέστε τα με το Anydo ή το Todolist, το Google Keep ή το Wunderlist.
  • Χρονοδιακόπτης και ξυπνητήρι: Ορίστε μια υπενθύμιση για να βγάζετε τα noodles από τη σόμπα σε επτά λεπτά ή να ξυπνάτε στις εννιά το πρωί το Σάββατο.
  • Δεξιότητες: Βελτιώστε την Alexa με λειτουργίες που ελέγχονται με φωνή, όπως η λειτουργία και του Wunderlist (δείτε αυτές τις Δεξιότητες Amazon Alexa).
  • Έξυπνο σπίτι: Συνδέστε έξυπνες οικιακές συσκευές όπως το Philips Hue με την Alexa. Αυτό εν μέρει απαιτεί πρόσθετες δεξιότητες.
  • Ημερολόγιο: Μπορείτε να συνδέσετε την Alexa με τυπικούς λογαριασμούς ημερολογίου όπως η Google ή η Microsoft, διευκολύνοντας την ενσωμάτωση υπηρεσιών τρίτων και μειώνοντας τη μη αυτόματη μεταφορά δεδομένων.
AndroidPIT amazon echo 0694

Η Alexa είναι πάντα έτοιμη, ακούει τις εντολές σας. / © NextPit

Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές τις δεξιότητες;

Η Alexa δεν μπορεί να κάνει πολλά από μόνη της. Ο φωνητικός βοηθός μπορεί να σας πει την ώρα, αν θα βρέχει αύριο, μπορεί να παίξει ένα τραγούδι με το Amazon Music, να μεταδώσει μια ταινία στην τηλεόραση Fire Stick, να ξεκινήσει μια εφαρμογή και αυτές είναι σχεδόν οι βασικές λειτουργίες του. Τα υπόλοιπα έρχονται με τη μορφή δεξιοτήτων.

Οι ανταγωνιστές (δείτε παρακάτω) ανοίγουν τώρα τα συστήματά τους σε τρίτους παρόχους μέσω διεπαφών. Ως αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε εδώ και καιρό ως εφαρμογή στο smartphone και στον ιστότοπό σας μπορούν επίσης να ελεγχθούν χρησιμοποιώντας τον φωνητικό βοηθό. Επί του παρόντος, το λεξιλόγιο και τα σχόλια της διαδικτυακής υπηρεσίας περιορίζονται σε απλούς συνδυασμούς ερωτήσεων και απαντήσεων, αλλά, υπό το πρίσμα της παράλληλης ανάπτυξης των bots, ενδέχεται να γίνουν πιο περίπλοκα στο μέλλον.

Τι κάνει διαφορετικά η Alexa τώρα;

Η Amazon δίνει μεγάλη σημασία στην προστασία του απορρήτου σας. Έχετε την επιλογή να διαγράψετε εκφωνούμενες εντολές μετά. Όσοι γνωρίζουν την Google θα μπορούσαν να πουν: “Ο Βοηθός Google μπορεί να το κάνει και αυτό!” Αλλά αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια. Ενώ η Google πράγματι σάς επιτρέπει να αφαιρείτε εκφωνούμενες εντολές από τον λογαριασμό σας, δεν θα τις διαγράψει από τον διακομιστή της στη συνέχεια, σύμφωνα με σελίδα υποστήριξης.

Από την άλλη πλευρά, η Amazon προφανώς σας δίνει την επιλογή να το κάνετε. Σίγουρα, αυτό έχει το μειονέκτημα ότι η τεχνητή νοημοσύνη χάνει σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό με το οποίο θα βελτιώνεται συνεχώς. Η Amazon έχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά Σελίδα βοήθειας Alexa. Αλλά επειδή οι ηχογραφήσεις μπορούν επίσης να διατεθούν στις αρχές ασφαλείας, αυτή η επιλογή είναι κάτι περισσότερο από μια καλοπροαίρετη χειρονομία.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό των συσκευών Echo, και όχι της Alexa του φωνητικού βοηθού, είναι το κουμπί σίγασης. Πατώντας το διαγραμμένο μικρόφωνο στη συσκευή Echo, ο δακτύλιος της γίνεται συνεχώς κόκκινος, προφανώς διακόπτοντας την τροφοδοσία του μικροφώνου. Ωστόσο, πρέπει να πατήσετε μεμονωμένα το κουμπί σε κάθε ηχείο Echo, εάν θέλετε το έξυπνο σπίτι σας να γίνει μια ζώνη χωρίς Alexa.

AndroidPIT amazon echo 0657

Ένα κόκκινο δαχτυλίδι σημαίνει: Δεν ακούω. / © NextPit

Ποιες εναλλακτικές λύσεις για την Alexa είναι διαθέσιμες;

Η Amazon πήρε τον φωνητικό βοηθό Alexa στα σαλόνια πρώτα με τις συσκευές Echo Dot και Echo. Αρχικά, μπορούμε τουλάχιστον να λάβουμε τις λύσεις της Apple, της Google και της Microsoft χωρίς αποκλειστικό υλικό και – χάρη στις ενημερώσεις – είναι ενσωματωμένες σε συσκευές που πολλοί από εμάς κατέχουν ήδη ούτως ή άλλως.

Η Siri ζει σε iPhone και Apple TV, ο Βοηθός στο Google Pixel και στα ρολόγια Android Wear 2, η Cortana σε όλες τις συσκευές Windows και στο Xbox One. Η αγορά θα δει σύντομα την κυκλοφορία των αυτόνομων ηχείων τύπου Echo για όλους τους άλλους βοηθούς. Αντίθετα, η Amazon δεν είχε υπάρχον υλικό για την Alexa στα σαλόνια και έπρεπε να παρουσιαστεί φθηνά είτε μέσω του Echo Dot είτε ως τηλεχειριστήριο φωνής Alexa για το Fire TV Stick.

AndroidPIT amazon fire tv stick 2618

Τα Fire TV Sticks ενεργοποιούνται με Alexa μέσω του τηλεχειριστηρίου Alexa Voice. / © NextPit

Ένα κοινό πράγμα που έχουν όλοι οι βοηθοί είναι ένα σύστημα εφαρμογών στο στυλ των δεξιοτήτων Alexa και όλοι ενσωματώθηκαν κατά κάποιο τρόπο στο Philips Hue. Όλα απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο για βασική λειτουργικότητα και διαθέτουν κάποιο είδος λειτουργίας σίγασης που περιμένει μια κλήση “Hey Siri”, “Okay Google”, “Hey Cortana” ή ακόμα και “Alexa” για να ξεκινήσει η συσκευή εγγραφής και να στείλει την εγγραφή στο σπίτι. Το ερώτημα είναι ποιο θα μάθαινε γρηγορότερα από αυτά που θα μιλήσετε μετά;

Θα πετύχει η Alexa;

Η Amazon είναι προφανώς πρωτοπόρος στον αγώνα για έξυπνους βοηθούς. Οι συσκευές Echo υφίστανται επίσης βελτιώσεις υλικού αυτή τη στιγμή, ενώ ακόμη περιμένουμε τους πρώτους ανταγωνιστές. Αλλά μια κριτική ματιά στο τρέχουσα λίστα δεξιοτήτων δείχνει ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει σε επίπεδο ποιότητας.

Η έλλειψη ποιότητας είναι εμφανής στην καθημερινή χρήση λόγω παρεξηγημένων εισόδων, δυσκίνητων φωνητικών εντολών και κυρίως λόγω ακατανόητων εμποδίων από την οπτική γωνία του χρήστη. Η Amazon δεν θέλει να χρησιμοποιούμε το Google Cast και δεν θέλει να εγγραφούμε στο Sky Online. Η ακρόαση Apple Music είναι ένα όχι και το ίδιο ισχύει για την πραγματοποίηση κλήσεων με Skype αντί για Alexa.

AndroidPIT philips hue 9248

Το Hue Bridge συνδέεται με την Alexa και με όλες τις εναλλακτικές. / © NextPit

Περίληψη

Η Alexa μπορεί να πετύχει μόνο εάν ως χρήστης μπορώ να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τις τρέχουσες συνήθειές μου με το νέο σύστημα. Εάν δεν μπορώ να το κάνω αυτό, ζητώ τουλάχιστον ο διακόπτης να μην προκαλεί επιπλέον προβλήματα σε εμένα και τις επαφές μου και η Alexa δεν μπορεί να προσφέρει ακόμα σε αυτό το μέτωπο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι περιορισμοί του συστήματος εξακολουθούν να είναι μεγαλύτεροι από την προστιθέμενη αξία, επομένως δεν θα είναι τίποτα ακόμα.

Η Google θα έχει πιθανώς καλύτερη ευκαιρία για να αποκτήσει την επιχείρησή μου, και το ίδιο πιθανότατα ισχύει και για την Apple και τους πελάτες της στο iCloud. Χρησιμοποιώ ήδη τις εφαρμογές και τους λογαριασμούς τους, ήδη συγχρονίζω τα δεδομένα μου με τις υπηρεσίες τους και θα μπορώ να βουτήξω στον κόσμο των βελτιστοποιημένων για τεχνητή νοημοσύνη βοηθών χωρίς προβλήματα στο δρόμο. Και όταν και οι δύο αυτοί πάροχοι παίζουν τα ατού τους, η Alexa μπορεί επίσης να ετοιμάσει τις βαλίτσες της και να πάει σπίτι της, αν και η υπόθεσή μου μπορεί επίσης να είναι λανθασμένη. Τι νομίζετε;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here