Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! Η Microsoft και η Google αποκαλύπτουν ένα άλλο ελάττωμα CPU που μοιάζει με Spectre

0
142
Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!  Η Microsoft και η Google αποκαλύπτουν ένα άλλο ελάττωμα CPU που μοιάζει με Spectre
Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! Η Microsoft και η Google αποκαλύπτουν ένα άλλο ελάττωμα CPU που μοιάζει με Spectre

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν απλοί για τον τεράστιο κατασκευαστή chip Intel. Υπάρχουν πολλά σοβαρά ελαττώματα που ανακαλύφθηκαν στους επεξεργαστές του που αργούν να επιλυθούν. Ωστόσο, τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, πρόσφατα, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft και η Google αποκάλυψαν ένα άλλο ελάττωμα που μοιάζει με Spectre στους επεξεργαστές Intel.

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! Η Microsoft και η Google αποκαλύπτουν ένα άλλο ελάττωμα CPU που μοιάζει με Spectre

Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν απλοί για τον γίγαντα κατασκευαστή chip Intel. Υπάρχουν πολλά σοβαρά ελαττώματα που ανακαλύφθηκαν στους επεξεργαστές του που αργούν να επιλυθούν. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να δημοσιοποιήσει αυτές τις αστοχίες και να τις επιλύσει, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν φαίνεται να ήταν αρκετή μέχρι στιγμής.

Μετά από όλα τα προβλήματα γύρω από όλες τις παραλλαγές του Spectre και του Meltdown, εμφανίστηκαν νέα ελαττώματα, που αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν μαζί από τον τεχνολογικό γίγαντα Google και τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft.

Ήταν αυτοί οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες, φυσικά, μιλάω για την Google και τη Microsoft που παρουσίασαν τα τελευταία ελαττώματα επεξεργαστή της Intel, τα οποία από όσα περιγράφονται, μοιάζουν πολύ με τα παλαιότερα γνωστά Meltdown και Spectre.

Η νέα αποτυχία του επεξεργαστή της Intel

Ονομάζεται Speculative Store Bypass (παραλλαγή 4), αυτή η νέα ευπάθεια μοιάζει πολύ με αυτό που εκμεταλλεύτηκε το Specter και επιτρέπει την κερδοσκοπική εκτέλεση, την οποία έχουν κατά νου οι πρόσφατοι επεξεργαστές.

Ένα νέο διάνυσμα σάρωσης σφαλμάτων

Αυτή τη φορά η εκμετάλλευση μπορεί να γίνει σε προγράμματα περιήγησης με Safari, Edge ή Chrome και γίνεται μέσω εκτέλεσης κώδικα, όπως η JavaScript.

Η Intel θα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διόρθωσης αυτής της αποτυχίας, η οποία ήταν γνωστή στα τέλη του περασμένου έτους, έχοντας στείλει κώδικα ενημέρωσης στους κατασκευαστές για ενσωμάτωση στον εξοπλισμό τους.

Η επιδιόρθωση θα φέρει απώλεια απόδοσης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτήν την ενημέρωση είναι ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει ακόμη και υποβάθμιση της απόδοσης, όπως ειπώθηκε ότι θα ήταν δυνατό σε προηγούμενα patches. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν υποβάθμιση της τάξης του 8%.

Η Intel προετοιμάζει ήδη τους επεξεργαστές της ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν αυτές οι αστοχίες και να προστατεύονται από νέα προβλήματα που αποκαλύπτονται. Αναμένεται ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αυτοί οι νέοι επεξεργαστές θα βγουν στην αγορά.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.