Είναι το Slow Productivity 2024 το μεγαλύτερο Work Hack;

0
19
© DragonImages/Adobe Stock

Συνεργάζεστε με έναν «απασχολημένο καυχησιάρη»; Ξέρεις τον τύπο: πάντα ξέφρενο, πάντα στο ύψος των ματιών τους, πάντα κάνουν τα περισσότερα. Και πάντα, πάντα λέγοντας σε ολόκληρο το γραφείο τα πάντα για αυτό.

Οι εργαζόμενοι ξέχασαν με ευγνωμοσύνη αυτούς τους συναδέλφους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η απομακρυσμένη εργασία είχε το εύχρηστο αποτέλεσμα της σίγασης. Αλλά με τις εντολές επιστροφής στο γραφείο τώρα σε πλήρη ισχύ, πολλοί υπάλληλοι δεν μπορούν παρά να αλληλεπιδράσουν με τον πολυάσχολο καυχησιάρη του γραφείου τους για άλλη μια φορά.

Ο καυχησιάρης μπορεί να μιλήσει εκτενώς στις συναντήσεις για το τι κάνουν, πώς το κάνουν και πόσο καιρό παίρνει. Όμως, ενώ όσοι βρίσκονται στην άκρη μπορεί να καταλήξουν να τα συντονίζουν, κάτι μεγαλύτερο μπορεί να παίζει.

Πρόσληψη 3 ρόλων λογισμικού τώρα

Πρόσφατο Pew Research Center Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 49% των εργαζομένων ενηλίκων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους συνολικά και το 38% δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι οι συνεισφορές τους στην εργασία δεν εκτιμώνται τόσο καλά.

Με τις ανησυχίες να αυξάνονται για τον τεράστιο αριθμό των θέσεων εργασίας που χάνονται στην παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογίας και τους φόβους για το κόστος ζωής. Δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται την ανάγκη να ενημερώσουν το ευρύτερο εργατικό δυναμικό πόσο πολύτιμοι είναι.

Είναι σίγουρα ενοχλητικό, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων εγκαταλείπει εντελώς την ιδέα της πολυάσχολης δραστηριότητας. Αντίθετα, κλίνουν προς την «αργή παραγωγικότητα».

Αυτή είναι μια άμεση απάντηση στην κουλτούρα της φασαρίας που είναι τόσο αγαπητή από τον πολυάσχολο καυχησιάρη. Οι εργαζόμενοι έχουν ρίξει μια ματιά στην ακραία ώθηση γύρω από την εργασία σκληρότερα για να προχωρήσουν, και το βρήκαν ανεπαρκές. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τρόπος εργασίας έρχεται συχνά σε βάρος της αυτοφροντίδας, για να μην αναφέρουμε την ψυχική και σωματική υγεία ενός ατόμου.

Κορυφαίο εμπόδιο στην παραγωγικότητα

Πολλοί εργαζόμενοι βρίσκουν ότι η προσπάθεια να ολοκληρώσουν την πραγματική τους δουλειά μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η Altassian, η οποία κατασκευάζει λογισμικό παραγωγικότητας και διαχείρισης έργων, όπως το Trello και το Jira, λέει ότι οι συναντήσεις είναι νούμερο ένα εμπόδιο στην παραγωγικότητα.

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία διαπίστωσε ότι οι συναντήσεις είναι αναποτελεσματικές στο 72% των περιπτώσεων. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους, και περιλαμβάνουν το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν πληροφορίες, με τις ίδιες φωνές να κυριαρχούν σε κάθε συνάντηση.

Οι συναντήσεις συχνά δεν έχουν καθορισμένο σκοπό ή ατζέντα και, τελικά, θα μπορούσαν να ήταν είτε ένα τηλεφώνημα είτε ένα email. Ως αποτέλεσμα, το 78% λέει ότι λόγω του επιπέδου των συναντήσεων που αναμένεται να παρακολουθήσουν, είναι δύσκολο να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Και με το 76% να συμφωνεί ότι αισθάνεται εξαντλημένο τις ημέρες που έχουν πολλές συναντήσεις και το 54% των εργαζομένων στη γνώση λένε ότι οι συναντήσεις υπαγορεύουν τη δομή της κάθε ημέρας αντί για την πραγματική τους «πραγματική εργασία», το αίσθημα αντιπαραγωγικότητας μπαίνει στη συνομιλία .

Αλλά η αργή παραγωγικότητα δεν είναι να μην κάνεις τίποτα. Αντίθετα, είναι «μια φιλοσοφία για την οργάνωση των προσπαθειών εργασίας γνώσης με βιώσιμο και ουσιαστικό τρόπο», σύμφωνα με τον Cal Newport, συγγραφέα του Slow Productivity: The Lost Art of Accomplishment Without Burnout, ενός κορυφαίου βιβλίου για το θέμα.

3 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για να κάνετε αίτηση τώρα

Ο Newport υποστηρίζει τη δουλειά όπου κάνουμε λιγότερα πράγματα, δουλεύουμε με φυσικό ρυθμό και έχουμε εμμονή στην ποιότητα. Για πολλούς ανθρώπους αυτό ακούγεται σαν μια ευπρόσδεκτη ιδέα, αλλά πώς μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη;

Η υπερφόρτωση της συνάντησης είναι μόνο μια πτυχή. Το να μάθεις να βάζεις προτεραιότητες είναι άλλο. Όταν οι εργαζόμενοι αποσύρονται από εργασία σε εργασία, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να επιτευχθεί οτιδήποτε, με αποτέλεσμα το 51% των ερωτηθέντων του Altassian να εργάζονται υπερωρίες τουλάχιστον μερικές ημέρες την εβδομάδα.

Ο καθορισμός προτεραιοτήτων μπορεί να βοηθήσει. Ξεκινήστε προσδιορίζοντας τις πιο σημαντικές εργασίες σας και ολοκληρώστε τις πρώτα. Κοιτάξτε τι δεν υπάρχει στην απευθείας τιμονιέρα σας και αναθέστε το αν μπορείτε. Αξιολογήστε επίσης τις προθεσμίες του έργου: με βάση προηγούμενες εργασίες, είναι αυτές ρεαλιστικές ή μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον χρόνο;

Και κοιτάξτε την εποχή του χρόνου: Το καλοκαίρι συχνά αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για παράταση των προθεσμιών, επειδή οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν άδεια, επομένως μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ξεπεράσουν τα πράγματα. Αν θέλετε να αγκαλιάσετε την αργή παραγωγικότητα, αυτή μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε.

Αναζητάτε την επόμενη ευκαιρία σας; Πηγαίνετε στο nextpit Job Board σήμερα. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από την Kirstie McDermott.