5 τρόποι για να μάθετε αν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage

0
53
Πώς να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage

Είμαι αποκλεισμένος στο iMessage; Μια ερώτηση που σου έρχεται στο μυαλό όταν ο φίλος ή ο γνωστός σου αργεί να απαντήσει…

Φυσικά, είναι πιθανό ο παραλήπτης να είναι απασχολημένος ή να αντιμετωπίζει προβλήματα δικτύου. Αλλά πώς θα μπορούσατε να ξέρετε σίγουρα;

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να ανακαλύψετε την αλήθεια, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ή αμυχές για να γνωρίζετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage. Ας εξερευνήσουμε αυτά τα κόλπα ένα προς ένα.

1. Ελέγξτε το χρώμα φυσαλίδων iMessage στο iPhone

Ακόμα κι αν είστε αποκλεισμένοι στο iMessage, το μήνυμα θα φαίνεται να αποστέλλεται ως συνήθως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε εάν είστε αποκλεισμένοι ή όχι.

Η Apple χρησιμοποιεί μια μπλε φυσαλίδα κειμένου για να υποδηλώσει το iMessage και μια πράσινη φυσαλίδα για SMS. Όταν τα iMessages δεν μπορούν να περάσουν και η ρύθμιση αποστολής ως SMS είναι ενεργοποιημένη, το iPhone στέλνει ξανά το μήνυμα μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι, αν το ιστορικό συνομιλιών σας εμφανίσει ξαφνικά πράσινες φυσαλίδες κειμένου και ένα “Αποστολή ως μήνυμα κειμένου” κάτω από το μήνυμα αντί για μπλε, είναι μια υπόδειξη.

Ελέγξτε το iMessage Bubble Color στο iPhone

Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί λόγω προβλημάτων δικτύου στο άλλο άκρο, ωστόσο. Ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα για περισσότερη σαφήνεια.

2. Ελέγξτε την κατάσταση παράδοσης iMessage

Είτε χρησιμοποιείτε iPhone, iPad ή MacBook, το iMessage εμφανίζει ειδοποιήσεις απόδειξης ανάγνωσης ή παραδοθείσες ειδοποιήσεις για πρόσφατα σταλμένα μηνύματα—εάν το έχουν ενεργοποιήσει για την επαφή σας, δηλαδή. Αλλά αν δεν μπορείτε να δείτε τέτοια κατάσταση, εδώ είναι η δεύτερη πιθανή προειδοποίηση.

Ελέγξτε την κατάσταση παράδοσης iMessage στο iPhone

Και πάλι, αυτό μπορεί επίσης να συμβεί όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε του δέκτη. Όταν απενεργοποιούν τη λειτουργία DND, λαμβάνουν την ειδοποίηση παράδοσης. Επομένως, εάν η κατάσταση δεν ενημερωθεί στο τέλος σας ακόμη και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να είστε στη λίστα αποκλεισμένων.

3. Καλέστε ή με FaceTime το άτομο που σας απέκλεισε

Εάν κάποιος σας αποκλείσει, δεν μπορείτε να του στείλετε ένα iMessage, να καλέσετε ή να του κάνετε FaceTime. Το επόμενο βήμα για να ελέγξετε εάν ο αριθμός σας είναι αποκλεισμένος είναι να πραγματοποιήσετε μια κλήση.

Είναι ενδιαφέρον ότι όταν καλείτε τον αποκλεισμό, το τηλέφωνο χτυπά μόνο μία φορά και στη συνέχεια εκτρέπεται στον αυτόματο τηλεφωνητή ή διακόπτεται. Όσο για το FaceTime, φαίνεται ότι ο δέκτης απέρριψε αμέσως την κλήση.

Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί λόγω προβλημάτων δικτύου και λειτουργίας DND. Για να μάθετε την πραγματική κατάσταση, ίσως χρειαστεί να καλέσετε ξανά το άτομο μετά από λίγο.

Εάν είστε αποκλεισμένοι, το ίδιο θα συμβαίνει κάθε φορά που προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση.

4. Απενεργοποιήστε το Caller ID στο iPhone και καλέστε τον αποκλεισμό

Οι απελπισμένοι καιροί απαιτούν απεγνωσμένα μέτρα! Είτε καλέστε το άτομο από έναν εναλλακτικό αριθμό είτε απενεργοποιήστε το αναγνωριστικό καλούντος και στείλτε μια κλήση από τον ίδιο.

Για να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση κλήσης:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις → Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Τηλέφωνο.
  2. Πατήστε Show My Caller ID και απενεργοποιήστε το για να το απενεργοποιήσετε.Πώς να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση κλήσης στο iPhone

Εάν το άτομο ανταποκριθεί σε αυτή την κλήση, το ατυχές αποτέλεσμα είναι αρκετά σαφές.

Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες, επομένως ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο.

5. Διπλός έλεγχος με μηνύματα WhatsApp

Το πιο αναιδές κόλπο από όλα αυτά. Συνήθως, όταν κάποιος σας μπλοκάρει από μια πλατφόρμα, κάνει το ίδιο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή πλατφόρμες επικοινωνίας.

Στείλτε ένα μήνυμα WhatsApp και χρησιμοποιήστε αυτά τα κόλπα για να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί. Η μέθοδος προσφέρει μια win-win λύση. Είτε θα ανακαλύψετε ότι είστε αποκλεισμένοι είτε θα μπορούσατε να ρωτήσετε απευθείας τον φίλο γιατί δεν σας απαντά στο iMessage.

Το να μπλοκάρεις κάποιον μπορεί πραγματικά να βλάψει, αλλά είναι σοφό να αφήνεις τους άλλους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Έτσι, θα σας συμβουλεύσω να μάθετε εάν είστε αποκλεισμένοι από κάποιον στο iMessage ή όχι και στη συνέχεια να σεβαστείτε το απόρρητό του.

Ελπίζω να απαντήσαμε στην ερώτησή σας “πώς ξέρετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage;” Όπως και για οποιαδήποτε άλλα ερωτήματα που σχετίζονται με το iPhone, μπορείτε να σχολιάσετε παρακάτω για βοήθεια αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε:

  • Ρυθμίστε μια προσαρμοσμένη απάντηση μηνυμάτων για εισερχόμενες κλήσεις στο iPhone
  • Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Photos Memories στο iPhone
  • Πώς να αποκλείσετε καμία κλήση αναγνώρισης κλήσης στο iPhone (5 καλύτεροι τρόποι)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here