5 έξυπνες συσκευές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με το Arduino

0
172
5 έξυπνες συσκευές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με το Arduino

Όλοι γνωρίζουμε ότι η περιέργεια του ανθρώπου δεν έχει όρια και, μέσα σε αυτήν, η ρομποτική είναι μια από αυτές τις γοητεύσεις τόσο μοναδικές που μπορούν να κινητοποιήσουν χιλιάδες ανθρώπους για να δοκιμάσουν τα όριά τους. Ως εκ τούτου, σήμερα θα παρουσιάσω 5 έξυπνες συσκευές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με το Arduino.

5 έξυπνες συσκευές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με το Arduino

Η περιέργεια του ανθρώπου δεν έχει όρια και, μέσα σε αυτήν, η ρομποτική είναι μια από αυτές τις γοητεύσεις τόσο μοναδικές που μπορούν να κινητοποιήσουν χιλιάδες ανθρώπους για να δοκιμάσουν τα όριά τους και να αναπτύξουν οικιακές εφαρμογές. Σε αυτόν τον δρόμο προς την «ερασιτεχνική» ρομποτική, έχουν γίνει πολλά με την παραβίαση του ανοιχτού υλικού: απλά προγραμματιζόμενες πλακέτες που θα μπορούσαν να συνδεθούν με όλα τα είδη αισθητήρων για να εκτελέσουν τις πιο απροσδόκητες ενέργειες.

Μία από τις πιο δημοφιλείς και χρησιμοποιημένες πλακέτες στον κόσμο είναι το Arduino. Είναι μια πραγματικά απλή συσκευή (πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος με μικροελεγκτή, θύρες εισόδου και εξόδου και συνδέσεις USB, μέσω των οποίων τροφοδοτείται επίσης) που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη όλων των ειδών εφαρμογών. Στην πλακέτα μπορούν να συνδεθούν αισθητήρες θερμοκρασίας, φωτός, εγγύτητας, κίνησης, υπέρυθρων κ.λπ., καθώς και φώτα LED, ηχεία ή οθόνες.

Η χρήση του είναι ήδη συνηθισμένη σε σχολεία και σε εκστρατείες για την προώθηση του προγραμματισμού μεταξύ παιδιών και ατόμων χωρίς δεξιότητες υπολογιστή. Ωστόσο, όπως είπαμε στην αρχή του άρθρου, η φαντασία δεν έχει όρια και κάποιοι προγραμματιστές τόλμησαν με απίστευτα έργα. Θέλετε να τους γνωρίσετε;

1. Ένα σπιτικό «Roomba»

Ίσως η εμφάνισή του να μην είναι τόσο προσεκτική όσο το αρχικό Roomba ή ίσως να μην μπορεί να σκουπίσει με ηλεκτρική σκούπα κάτω από τα έπιπλα από το τεράστιο ύψος του, αλλά με έναν ανεμιστήρα Arduino, ο B. Aswinth Raj κατάφερε να φτιάξει το δικό του αυτόνομο ρομπότ καθαρισμού χάρη σε αυτό το ανοιχτό πλακέτα υλικού.

Για αυτό, αυτός ο άνθρωπος έχει συνδέσει μια πλάκα Arduino, μια χειροκίνητη ηλεκτρική σκούπα, μερικούς αισθητήρες για την ανίχνευση εμποδίων και αρκετούς σερβοκινητήρες (ηλεκτρικό κινητήρα που μπορεί να ελεγχθεί τόσο σε ταχύτητα όσο και σε θέση). Αυτός ο περίεργος συνδυασμός επιτρέπει στην ηλεκτρική σκούπα να κινείται ελεύθερα μέσα στο σπίτι, αποφεύγοντας τη σύγκρουση με αντικείμενα μέσα στο σπίτι και καθαρίζοντας το πάτωμά μας χωρίς να χρειάζεται να κουνήσουμε το δάχτυλό μας.

2. Ένα drone από κομμάτια Lego

Μπορείτε να φανταστείτε ένα drone φτιαγμένο, σχεδόν πλήρως, με κομμάτια Lego; Λοιπόν, υπάρχει και, επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να συναρμολογηθεί χάρη στο ότι βασίζεται, φυσικά, σε μια πλακέτα Arduino.

Η startup Flybrix εντάχθηκε στον κόσμο των παιδιών της τεχνολογίας Lego των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων για να προσφέρει διαφορετικά κιτ DIY («Do It Yourself») με τα οποία μπορείτε να κατασκευάσετε drones τεσσάρων, έξι ή οκτώ ελίκων, και όχι μόνο ότι μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα Η κάμερα GoPro επίσης. Όλες αυτές οι συσκευές μπορούν να ελεγχθούν από μια εφαρμογή για κινητά (iOS και Android) που συνδέεται με την πλακέτα Arduino.

3. Ένα ρομποτικό ψάρι

Σχεδιασμένο από τον Eric Dirgahayu, αυτό το περίεργο ρομπότ νερού κατασκευάζεται κυρίως με σωλήνες PVC και μια πλάκα Arduino Pro Mini, όλα τέλεια προστατευμένα από το νερό. Η συσκευή διαθέτει αρκετούς αισθητήρες (βάθος, κάμερα, pH μετρητή, κ.λπ.), οι οποίοι μπορούν να λαμβάνουν βασικές μετρήσεις σε μεγάλα ενυδρεία χωρίς να χρειάζεται να διακινδυνεύσετε ανθρώπινη ζωή, χωρίς να χρειάζεται να κλείσετε την εγκατάσταση στο Public και χωρίς να τρομάξει το πραγματικό ψάρι. από την έκρηξη ενός ξένου.

4. Ένα χλοοκοπτικό «χαμηλού κόστους».

Μετά το σπίτι «Roomba», βρίσκουμε το πιο οικονομικό, εύκολο στην κατασκευή και το πιο προγραμματιζόμενο χλοοκοπτικό όλων των εποχών. Ήταν ο μηχανικός Andreas Haeuser που έδωσε ζωή στο Ardumower, μια εφεύρεση που συνδυάζει την τρισδιάστατη εκτύπωση και μια πλάκα Arduino για να δημιουργήσει αυτό το συγκεκριμένο χλοοκοπτικό, τα σχέδια του οποίου πωλούνται για κάτι περισσότερο από 16 $ στο Διαδίκτυο.

5. Ένα πουκάμισο με φώτα για ποδηλάτες

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τους ποδηλάτες όταν ταξιδεύουν οδικώς είναι η χαμηλή ορατότητά τους, ειδικά τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά υπάρχει το Arduino, ενσωματωμένο στο LilyPad, για να κάνει επίκεντρο ένα περίεργο πουκάμισο στο οποίο τα φώτα δείχνουν τη θέση μας και τις στροφές που πρόκειται να πραγματοποιήσουμε μέσω αισθητήρων στα μανίκια του ενδύματος που στέλνει το σήμα στο Arduino και, αυτό , με τη σειρά του, ενεργοποιεί τα αντίστοιχα φώτα. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την άνεση οποιουδήποτε αθλητικού.