10 πράγματα που μπορεί να επιβραδύνουν το δίκτυό σας Wi-Fi

0
140

Να γιατί η σύνδεσή σας στο WiFi είναι αργή!

10 πράγματα που μπορεί να επιβραδύνουν το δίκτυό σας Wi-Fi
10 πράγματα που μπορεί να επιβραδύνουν το δίκτυό σας Wi-Fi

Βασικά, η τοποθέτηση του δρομολογητή και ο αριθμός των συσκευών που συνδέουμε είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την ταχύτητα του διαδικτύου. Επομένως, εάν η τοποθέτηση του δρομολογητή σας δεν είναι καλή και έχετε συνδέσει πολλές έξυπνες συσκευές σε αυτό το δίκτυο, τότε προφανώς δεν θα μπορείτε να απολαύσετε το internet υψηλής ταχύτητας.

Σήμερα, σε αυτήν την ανάρτηση θα σας δείξουμε απλώς τα πράγματα που μπορεί να επιβραδύνουν το δίκτυό σας Wi-Fi και μόλις μάθετε τα εμπόδια μεταξύ του Wi-Fi σας και του διαδικτύου, μπορείτε απλώς να βελτιώσετε αυτές τις καταστάσεις και παράγοντες για να απολαύσετε το ταχύτερη δυνατή ταχύτητα.

Πράγματα που μπορεί να επιβραδύνουν το δίκτυό σας Wi-Fi

Λοιπόν, τώρα χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο, ας ξεκινήσουμε και απλά εξερευνήστε ολόκληρη τη λίστα που αναφέραμε παρακάτω.

Ο διακομιστής DNS είναι αργός για τον ISP σας

Συνήθως, ο μέγιστος αριθμός χρηστών χρησιμοποιεί τον διακομιστή DNS που παρέχεται από τον ISP, αλλά μερικές φορές το προεπιλεγμένο DNS που παρέχεται από τον ISP σας μπορεί να είναι αργό και αναξιόπιστο.

Ως εκ τούτου, ως αποτέλεσμα, η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο μπορεί να καθυστερήσει. Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, συνιστάται να αλλάξετε το προεπιλεγμένο DNS που παρέχεται από τον ISP σας σε ένα αξιόπιστο. Μπορείτε να λάβετε υπόψη τους δημόσιους διακομιστές DNS όπως το Google DNS, το OpenDNS κ.λπ. που παρέχουν καλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα περιήγησης.

Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο καλύτερο δίκτυο

Οι πιο σύγχρονοι δρομολογητές, καθώς και οι κονσόλες, τα smartphone και οι υπολογιστές, μπορούν να συνδεθούν και στα δύο δίκτυα, φυσικά δίκτυα 2,4 GHz και δίκτυα 5 GHz.

Βασικά, τα δίκτυα 2,4 GHz είναι δίκτυα με πολύ μεγαλύτερη κάλυψη, αλλά με μικρότερη ταχύτητα. Ενώ τα δίκτυα 5 GHz έχουν χαμηλότερη κάλυψη, αλλά οι παρεμβολές είναι μικρότερες, ως εκ τούτου, μπορούν να μετακινούν μεγάλες ποσότητες δεδομένων προς δύο κατευθύνσεις και προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα κατά την αποστολή πληροφοριών μέσω πολλών καναλιών ταυτόχρονα.

Και όχι μόνο ότι ακόμη και οι τρέχοντες δρομολογητές είναι διπλής ζώνης και έχουν κεραίες 2,4 GHz και 5 GHz, η καθεμία με διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης και είναι καλύτερο να γνωρίζουμε ποιες συσκευές αξίζει να συνδεθούν με την καθεμία.

Ο ISP σας μπορεί να σας στραγγαλίζει

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου που επιβραδύνουν σκόπιμα το Διαδίκτυο εάν εντοπίσουν κάποιον βαρύ χρήστη ή σε περίπτωση χρήσης εφαρμογών κοινής χρήσης αρχείων.

Οπότε, βασικά, θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για την τυπική σας ταχύτητα Διαδικτύου και να την ελέγχετε τακτικά απλά για να την παρακολουθείτε για να ανιχνεύσετε σκόπιμο στραγγαλισμό.

Αργή σύνδεση και πάρα πολλοί χρήστες

Ένα από τα προβλήματα με τα δίκτυα 2,4 GHz είναι ότι κορεσθούν γρήγορα και με λίγους μόνο χρήστες και συνδεδεμένες συσκευές, αρχίζουν να επιβραδύνουν την ταχύτητα.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί χρήστες και συσκευές στο δίκτυο απλώς συμφορούν τα κανάλια και ο δρομολογητής δεν είναι σε θέση να διανείμει τα δεδομένα βέλτιστα.

Ωστόσο, εάν αυτό είναι το πρόβλημα, τότε αυτό μπορεί να λυθεί απλώς συνδέοντας διαφορετικές συσκευές σε διαφορετικά δίκτυα.

Κανάλια με μεγάλη συμφόρηση

Εάν το κανάλι WiFi σας έχει πολύ συμφόρηση, τότε το καλύτερο είναι να αρχίσετε να βλέπετε σε ποια κανάλια είναι συνδεδεμένες οι συσκευές που έχουμε και να τα αλλάζετε χειροκίνητα μέσω των επιλογών του δρομολογητή, των καναλιών κατά διαστήματα.

Ενώ στα πιο σύγχρονα router, αφού στα παλιά, και σε κάποια συγκεκριμένα σημερινά μοντέλα, τα κανάλια αναδιατάσσονται μόνο με επανεκκίνηση του δρομολογητή και είναι ένας από τους λόγους που το Wi-Fi μας αργεί.

Κατεστραμμένες συσκευές

Εάν υπάρχει μια συσκευή που έχει πρόβλημα λογισμικού που την κάνει να καταλαμβάνει αυτόματα περισσότερα κανάλια, τότε είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τη σύνδεση αυτής της συσκευής από τις επιλογές του δρομολογητή.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή που έχει αυτό το πρόβλημα, τότε κάθε φορά που θα προσπαθήσουμε να συνδεθούμε στο δίκτυο, όλες οι συσκευές θα αρχίσουν να έχουν χαμηλότερη ταχύτητα Διαδικτύου.

Για να επαναφέρετε τη σύνδεση στην κανονική της κατάσταση, απλά πρέπει να απενεργοποιήσετε τον επηρεασμένο φορητό υπολογιστή.

Παλιά καλώδια

Υπάρχουν πολλοί χρήστες που συνδέουν τον υπολογιστή τους απευθείας στο δρομολογητή τους ή έχουν καλωδίωση Ethernet σε όλο το σπίτι. Ωστόσο, εδώ το γεγονός είναι ότι αν έχετε την ίδια κατάσταση τότε αξίζει να ελέγξετε την καλωδίωση.

Καθώς η ηλεκτρική καλωδίωση μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, αλλά το καλώδιο δικτύου απαιτεί περιοδικούς ελέγχους και επανεγκατάσταση.

Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε μια τέτοια κατάσταση λόγω των παλιών καλωδίων, τότε απλά συνιστάται να αλλάξετε τα παλιά σας καλώδια το συντομότερο δυνατό για να διορθώσετε το πρόβλημα αργής σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή

Η επανεκκίνηση του δρομολογητή απλώς μας γλιτώνει από την αργή ταχύτητα του διαδικτύου. Μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά, αν το έχετε παρατηρήσει, τότε κάθε φορά που καλούμε την τεχνική υποστήριξη, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να προτείνουν να κάνουμε επανεκκίνηση του δρομολογητή μία φορά.

Όπως είπαμε, τα παλαιότερα μοντέλα δρομολογητών συμφορούνται πολύ εύκολα και τα κανάλια τους αναδιατάσσονται μόνο όταν γίνει επανεκκίνηση του δρομολογητή.

Τοποθέτηση του δρομολογητή

Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να κάνει το ίντερνετ αργό είναι η τοποθέτηση του δρομολογητή, καθώς όπως και η επανεκκίνηση, μπορεί να φαίνεται και λίγο αστείο, αλλά το γεγονός είναι ότι οι δρομολογητές στέλνουν δεδομένα προς όλες τις κατευθύνσεις και αν βρίσκονται σε γωνία, τότε , φυσικά, το σήμα δεν θα φτάσει, λόγω του οποίου μπορεί να παρατηρήσουμε μια αργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ως εκ τούτου, για να λειτουργήσει καλά, πρέπει να τοποθετήσουμε το δρομολογητή σε μια καθαρή περιοχή, έτσι ώστε τα σήματα που εκπέμπει να μπορούν να φτάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία στο σπίτι.

Υπάρχει επίσης ένας όρος γνωστός ως «νεκρή ζώνη WiFi». Οι νεκρές ζώνες WiFi είναι οι περιοχές όπου τα σήματα WiFi σας υποτίθεται ότι καλύπτονται από WiFi, αλλά δεν μπορούν. Μπορείτε εύκολα να βρείτε και να εξαλείψετε τα αδιέξοδα σημεία WiFi με αυτά τα απλά βήματα.

Επέκταση Wi-Fi

Πολλοί χρήστες που έχουν μεγάλα σπίτια απλώς πιστεύουν ότι μια επέκταση Wi-Fi θα βελτιώσει το πρόβλημα του σήματος και της ταχύτητας. Αν και το σήμα μπορεί να πάει πιο μακριά, το γεγονός είναι ότι η ταχύτητα μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Επομένως, πρέπει να παρακολουθείτε αυτές τις δύο καταστάσεις:

  • Αν είναι φθηνό extension και το router είναι παλιό, τότε σίγουρα θα υπάρξουν παρεμβολές και η ταχύτητα της σύνδεσης θα μειωθεί δραματικά.
  • Αν πρόκειται για επέκταση με ταχύτητα κάτω από τη μέγιστη που μπορεί να προσφέρει ο δρομολογητής, προφανώς δεν θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλο το εύρος ζώνης.

Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο είναι ότι, εάν θέλετε να αυξήσετε την κάλυψη του οικιακού Wi-Fi σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα δίκτυο πλέγματος.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, απλά μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτήν την κορυφαία λίστα με τους φίλους και την οικογένειά σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here