Όσο πιο καλά: Η Apple Intelligence θα μπορούσε να ενσωματώσει το Gemini

0
8
Όσο πιο καλά: Η Apple Intelligence θα μπορούσε να ενσωματώσει το Gemini
© nextpit

Εκτός από το ChatGPT, η Apple έχει λίγο-πολύ επιβεβαιωμένα σχέδια να ενσωματώσει περισσότερα chatbots με την Apple Intelligence, αν και παρέμειναν σχολαστικά σχετικά με το επόμενο μοντέλο AI που θα μπορούσε να προστεθεί. Τώρα, μια νέα αναφορά ανέδειξε το Gemini της Google ως το επόμενο στα σκαριά, με το μοντέλο να πιστεύεται ότι θα είναι πλήρως έτοιμο πριν από την κυκλοφορία του Apple Intelligence αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

  • Διαβάστε επίσης: Όλες οι λειτουργίες Apple Intelligence έρχονται σε iPhone και iPad

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο, ο Mark Gurman του Bloomberg επικαλέστηκε μια ανώνυμη πηγή που ανέφερε ότι η Apple είχε συνομιλίες με την Google και την υποστηριζόμενη από την Amazon Anthropic για την ενσωμάτωση ενός άλλου chatbot στο Apple AI. Ωστόσο, ο διαρρήκτης επανέλαβε ότι η Apple κλίνει περισσότερο προς το Gemini της Google σε σύγκριση με το Anthropic.

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ της Google και της Apple θα ανακοινωθεί αυτό το φθινόπωρο, όταν η τελευταία θα αποστείλει τελικά το Apple Intelligence σε υποστηριζόμενες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων της σειράς iPhone 15 Pro (αναθεώρηση), του επερχόμενου iPhone 16 και των iPad και φορητών υπολογιστών MacBook με chipset Apple M. Η Apple αναμένεται να φιλοξενήσει την επόμενη μεγάλη της εκδήλωση τον Σεπτέμβριο.

Πώς το Gemini της Google μπορεί να ενσωματωθεί στα iPhone

Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνεται το ChatGPT του OpenAI, η Apple πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί το Gemini της Google ως επιλογή chatbot όταν χειρίζεται περίπλοκα αιτήματα και εργασίες από χρήστες σε περιοχές όπου το Siri δεν μπορεί να εκτελέσει.

Υπήρχαν επίσης προηγούμενες αναφορές ότι το μοντέλο Gemini θα υποστήριζε περισσότερα από απλά ερωτήματα χρήστη μέσω συνομιλίας ή φωνητικής εισαγωγής. Για παράδειγμα, το μοντέλο AI θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μηχανή για την εκτέλεση εργασιών τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται σε σύννεφο, όπως η βελτίωση φωτογραφιών και βίντεο, παρόμοια με τον τρόπο που το εφάρμοσε η Google στο Pixel 8 Pro.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Google προσφέρει ήδη μια εφαρμογή Gemini για iPhone και iPad, αλλά λειτουργεί ως αυτόνομο chatbot και ως επιλογή για την Αναζήτηση Google σε αντίθεση με ένα πλήρες μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.

Με βάση αυτά που γνωρίζουμε, η χρήση του Gemini και του ChatGPT θεωρείται ως λύση επίδεσης, καθώς ο κατασκευαστής iPhone εξακολουθεί να αναπτύσσει το δικό του μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Ajax. Ωστόσο, οι αναφορές υποθέτουν ότι θα χρειαστούν μερικά ακόμη χρόνια πριν η Apple μπορέσει να κάνει τον Ajax τόσο ικανό όσο οι υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις τρίτων.

Παραμένει ασαφές ποια είναι τα σχέδια της Apple προς τα εμπρός και αν η εταιρεία θα προσφέρει άλλα chatbots στους χρήστες της. Ομοίως, ποιες είναι οι σκέψεις σας για τον τεχνολογικό γίγαντα του Κουπερτίνο που βασίζεται σε άλλες εταιρείες για την παροχή τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές του;

Πηγή:
Bloomberg