Χάσατε λογαριασμό στο Facebook ή στο Instagram; Ανακτήστε το ανεβάζοντας μια selfie

0
2
© nextpit

Είναι σύνηθες οι χρήστες να ξεχνούν τους κωδικούς πρόσβασής τους αυτές τις μέρες, ειδικά όταν διαχειρίζονται πολλούς λογαριασμούς και συσκευές. Εάν το έχετε ξαναζήσει αυτό, θα χαρείτε να μάθετε ότι το Meta θα διευκολύνει την ανάκτηση των χαμένων ή χακαρισμένων λογαριασμών σας στο Facebook και στο Instagram μέσω μιας βιντεοσέλφι.

Επί του παρόντος, μπορείτε να ανακτήσετε τον χαμένο λογαριασμό σας στο Facebook, το Messenger ή το Instagram μέσω ανάκτησης μέσω email ή τηλεφώνου, ερωτήσεων ασφαλείας ή πρόσθετων μεθόδων επαλήθευσης. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου χάκερ αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας και αλλάξουν τη σχετική διεύθυνση email και αριθμούς τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να κλειδωθείτε εντελώς. Ενώ η μη αυτόματη αναθεώρηση από το Meta είναι μια επιλογή, συνήθως διαρκεί πολύ και είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να αποσυνδεθείτε από το Facebook Messenger σε Android ή iPhone

Ένας πιο γρήγορος τρόπος για να ανακτήσετε τον χαμένο λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Instagram

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η Meta ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει μια νέα μέθοδο που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τους χρήστες να ανακτήσουν εύκολα τους λογαριασμούς τους στο Facebook ή στο Instagram, εάν κλειδωθούν έξω. Η Meta λέει ότι στους χρήστες που έχουν αποκλειστεί από τους λογαριασμούς τους θα δοθεί η επιλογή να ανεβάσουν μια selfie βίντεο, η οποία θα χρησιμοποιεί παρόμοια διαδικασία με τη ρύθμιση της σάρωσης προσώπου σε άλλες εφαρμογές και το FaceID του iPhone.

Η νέα ανάκτηση selfie βίντεο της Meta για την ανάκτηση χαμένου λογαριασμού Facebook ή Instagram ή κωδικού πρόσβασης

Η νέα ανάκτηση selfie βίντεο της Meta χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να δημιουργήσει δεδομένα προσώπου και να τα συγκρίνει με τις φωτογραφίες του προφίλ σας. / © Meta

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί. Μόλις υποβληθεί, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη μηχανική εκμάθηση για να δημιουργήσει δεδομένα προσώπου για αντιστοίχιση και επαλήθευση με τις φωτογραφίες προφίλ του χρήστη. Τα δεδομένα προσώπου που δημιουργούνται είναι κρυπτογραφημένα στον διακομιστή τους και δεν είναι ορατά σε άλλους χρήστες. Διαγράφεται επίσης μετά από μια εφάπαξ σύγκριση.

Ανίχνευση Celeb-Bait

Εκτός από τη νέα μέθοδο ανάκτησης, η Meta δοκιμάζει επίσης παρόμοια τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων για τον εντοπισμό απατών και πλαστοπροσωπιών χρησιμοποιώντας εικόνες διασημοτήτων ή δημοσίων προσώπων, γνωστών ως “celeb-bait”, για την προώθηση ανεπίσημων προωθήσεων ή διαφημίσεων.

Παρόμοια με τη βιντεοσέλφι, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό δεδομένων προσώπου σε αυτό το περιεχόμενο και τη σύγκριση με τους επίσημους λογαριασμούς διασημοτήτων στο Facebook και στο Instagram. Αυτό θα αποκλείσει αυτόματα αυτές τις διαφημίσεις ή προωθήσεις μόλις εντοπιστούν.

Η Meta δοκιμάζει ήδη τη δυνατότητα anti-celeb-bait με επιλεγμένους λογαριασμούς. Όσον αφορά τη δυνατότητα ανάκτησης βίντεο selfie, η εταιρεία δεν έχει αναφέρει πότε θα κυκλοφορήσει στο κοινό.

Πώς προστατεύεστε από διαδικτυακές απάτες και phishing; Μοιραστείτε τις προτάσεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Μετα