Το WhatsApp μπορεί να επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλίας με χρήση κωδικού QR

0
18

Το WhatsApp, η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που ανήκει στην Meta, φέρεται να αναπτύσσει μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες Android να μεταφέρουν το ιστορικό συνομιλιών από τα παλιά τους τηλέφωνα χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR.

Το WhatsApp επιτρέπει τη μετεγκατάσταση συνομιλιών μεταξύ συσκευών iOS και Android

WABetaInfoμια γνωστή δημοσίευση tipster του WhatsApp, ανακάλυψε τη νέα δυνατότητα στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του WhatsApp για Android 2.24.13.6, η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play Store.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το παραπάνω χαρακτηριστικό φέρεται να δοκιμάστηκε αρχικά WhatsApp beta για Android 2.23.9.19 ενημέρωση τον Απρίλιο του 2023. Αν και αυτή η δυνατότητα είναι ακόμα υπό ανάπτυξη στο WhatsApp beta για Android, φαίνεται ότι το WhatsApp πειραματίζεται αυτήν τη στιγμή με μια άλλη ενότητα για να επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν γρήγορα το ιστορικό συνομιλιών τους από ένα παλιό τηλέφωνο χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR.

Αυτή η εναλλακτική δυνατότητα φαίνεται να είναι καθολική, σχεδιασμένη να μεταφέρει το ιστορικό συνομιλιών σε διαφορετικές πλατφόρμες χωρίς να εξαρτάται από συγκεκριμένες ενότητες ή μεθόδους.

“Αν και αυτό είναι καθαρά εικαστικό, αυτή η νέα ενότητα υποδηλώνει ότι το WhatsApp μπορεί να στοχεύει να βελτιώσει τη διαδικασία μετεγκατάστασης παγκοσμίως σε όλες τις συσκευές, καθώς δεν αναφέρει ότι το παλιό τηλέφωνο πρέπει να είναι συσκευή Android”, η WABetaInfo κανω ΑΝΑΦΟΡΑ είπε.

Επί του παρόντος, το WhatsApp επιτρέπει τη μετεγκατάσταση του ιστορικού συνομιλιών μεταξύ συσκευών iOS και Android. Ωστόσο, αυτό απαιτεί από τους χρήστες να πλοηγηθούν σε μια συγκεκριμένη ενότητα και να χρησιμοποιήσουν ένα φυσικό καλώδιο για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Επιπλέον, οι παλαιότερες εκδόσεις Android δεν υποστηρίζουν αυτήν τη δυνατότητα μετεγκατάστασης, περιορίζοντας αυτήν τη δυνατότητα σε χρήστες με νεότερα λειτουργικά συστήματα Android.

«Η επερχόμενη δυνατότητα μπορεί να στοχεύει στη δυνητική ενίσχυση αυτής της δυνατότητας καθιστώντας τη διαδικασία μετεγκατάστασης καθολική σε διαφορετικές πλατφόρμες. Ωστόσο, αναμένονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτής της καθολικής λειτουργίας και πιθανότατα θα αποκαλυφθούν πρόσθετες πληροφορίες καθώς προχωρά η ανάπτυξη στο μέλλον», πρόσθεσε η έκθεση.

Συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή αυτής της εναλλακτικής δυνατότητας δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Επί του παρόντος, οι λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή αυτής της εναλλακτικής δυνατότητας δεν είναι διαθέσιμες καθώς είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και θα είναι διαθέσιμες σε μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής.

Συνεχίστε να παρακολουθείτε αυτόν τον χώρο για περισσότερες ενημερώσεις, καθώς αυτή η ιστορία εξελίσσεται!