Το Telegram θα κοινοποιεί τώρα τις λεπτομέρειες των χρηστών σε νομικά αιτήματα

0
17

Η Telegram, η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα μοιράζεται πλέον τις διευθύνσεις IP και τους αριθμούς τηλεφώνου των χρηστών εάν λάβει νόμιμο νόμιμο αίτημα από τις αρχές, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στην πολιτική απορρήτου της.

«Εάν η Telegram λάβει έγκυρη εντολή από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές που επιβεβαιώνει ότι είστε ύποπτος σε υπόθεση εγκληματικών δραστηριοτήτων που παραβιάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Telegram, θα πραγματοποιήσουμε νομική ανάλυση του αιτήματος και ενδέχεται να αποκαλύψουμε τη διεύθυνση IP και το τηλέφωνό σας αριθμό στις αρμόδιες αρχές», Telegram έγραψε στην ενημερωμένη Πολιτική Απορρήτου τη Δευτέρα.

«Εάν κοινοποιηθούν δεδομένα, θα συμπεριλάβουμε τέτοια περιστατικά σε μια τριμηνιαία έκθεση διαφάνειας που δημοσιεύεται στη διεύθυνση: https://t.me/transparency

Αυτή η τελευταία αλλαγή που έγινε από την εταιρεία ακολουθεί τη σύλληψη του Pavel Durov, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Telegram, από τις αρχές στη Γαλλία τον περασμένο μήνα για την υποτιθέμενη αποτυχία του να συνεργαστεί με τις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας του για παράνομη δραστηριότητα όπως η διακίνηση ναρκωτικών και η διανομή υλικών παιδικής εκμετάλλευσης.

Σε ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram τη Δευτέραο Durov είπε ότι η εταιρεία κάνει τις αλλαγές για να αποτρέψει τους εγκληματίες από την κατάχρηση της Αναζήτησης Telegram. Πρόσθεσε ότι η Αναζήτηση Telegram προορίζεται για την εύρεση φίλων και την ανακάλυψη ειδήσεων, αλλά οι «κακοί ηθοποιοί» την εκμεταλλεύονται για να προωθήσουν παράνομα αγαθά.

Για να εφαρμόσει κάποια μετριοπάθεια στο περιεχόμενο, ο Durov είπε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί AI (τεχνητή νοημοσύνη) και μια ειδική ομάδα συντονιστών τις τελευταίες εβδομάδες για να αφαιρέσει το «προβληματικό περιεχόμενο» από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Telegram για να το κάνει πολύ πιο ασφαλές. Εάν οι χρήστες εξακολουθούν να συναντούν μη ασφαλές και παράνομο περιεχόμενο στην Αναζήτηση Telegram, ο Durov ζήτησε να το αναφέρουν στην ομάδα ώστε να καταργηθεί.

«Δεν θα αφήσουμε τους κακούς ηθοποιούς να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα της πλατφόρμας μας για σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες», πρόσθεσε ο Durov.

Προηγουμένως, η επιβολή του νόμου του Telegram ίσχυε μόνο για υπόπτους για τρομοκρατία. Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων είπε ότι θα αποκάλυπτε τη διεύθυνση IP και τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη στις αρμόδιες αρχές εάν λάβει δικαστική απόφαση που επιβεβαιώνει ότι ο χρήστης ήταν ύποπτος τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το πόσες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν στις αρχές επιβολής του νόμου ή πώς οι αλλαγές θα επηρεάσουν τη δημοτικότητα της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων. Παρά την ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου, η Telegram υποστηρίζει ότι δεν μοιράζεται μηνύματα χρήστη με τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, και διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά όπως εξαφάνιση μηνυμάτων και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών.