Το Siri με Generative AI Features θα μπορούσε να φτάσει στα iPhone το 2025

0
16
© Apple / Στιγμιότυπο οθόνης: nextpit

Εκτός από τη σουίτα χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που συνοδεύει το Apple Intelligence, η Apple παρουσίασε επίσης μια αναβαθμισμένη έκδοση του Siri που υποτίθεται ότι θα φτάσει αργότερα μέσα στο έτος. Όπως αποδεικνύεται, δεν θα έφταναν όλες οι νέες δυνατότητες του βοηθού στο iPhone φέτος με βάση μια νέα φήμη.

  • Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Apple Intelligence

Ένα πιο έξυπνο Siri δεν θα είναι έτοιμο για άλλη μια χρονιά

Ο Mark Gurman του Bloomberg επικαλέστηκε μια ανώνυμη πηγή μέσω του ενημερωτικού δελτίου του Power On. Στην αναφορά, ανέφερε ότι η πλειονότητα των νέων χαρακτηριστικών του Siri πρόκειται να φτάσουν πρώτα στο iOS 18.4 Beta, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε προγραμματιστές και δοκιμαστές τον Ιανουάριο του 2025.

Εν τω μεταξύ, μόνο κάποια στιγμή την άνοιξη του 2025 θα αποσταλούν σε δημόσιους χρήστες μέσω της οριστικής έκδοσης του εν λόγω υλικολογισμικού. Διευκρινίστηκε ότι αυτές οι κύριες λειτουργίες του Siri θα καθυστερήσουν, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για ευαισθητοποίηση στην οθόνη και λήψη ενεργειών εντός και μεταξύ εφαρμογών πρώτου και τρίτου κατασκευαστή στο iPhone.

Ανακοινώσεις WWDC 2024 για τις δυνατότητες του iOS 18

Η εντύπωσή μου είναι ότι το Siri έχει γίνει ένα χρήσιμο και διαισθητικό στοιχείο χρήσης των gadget της Apple. / © Apple

Ουσιαστικά, αυτές οι λειτουργίες δίνουν στο Siri ευρύτερη πρόσβαση σε περιεχόμενο σε διαφορετικές εφαρμογές, χρησιμοποιώντας αυτές κατά την εκτέλεση ενεργειών που ζητούνται από τους χρήστες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από τον βοηθό να παίξει το τραγούδι που προτείνει η επαφή σας στο iMessage ή να δώσει εντολή στη Siri να στείλει συγκεκριμένες φωτογραφίες σε έναν παραλήπτη χωρίς να σηκώσει το δάχτυλό σας.

Τι είναι πιθανό να έρθει στο Siri φέτος

Ο Gurman πρόσθεσε ότι ορισμένες βελτιώσεις είναι ακόμα στα σκαριά για κυκλοφορία φέτος, οι οποίες καλύπτουν το επανασχεδιασμένο animation όταν χρησιμοποιείται το Siri καθώς και την ενσωμάτωση του ChatGPT με τον βοηθό της Apple. Αυτές οι δύο αλλαγές είναι πιθανότατα μέρος της ενημέρωσης iOS 18, η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη αυτό το φθινόπωρο.

Τώρα, παραμένει ασαφές ποιες από αυτές τις επερχόμενες αναβαθμίσεις του Siri θα επηρεαστούν από το σχέδιο της Apple να περιορίσει τη διαθεσιμότητα επιλεγμένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης σε μη ευρωπαϊκές χώρες. Η Apple ανέφερε ότι δεν θα κυκλοφορήσει το Apple Intelligence, το νέο iPhone Mirroring και το ενημερωμένο εργαλείο ScreenPlay στην Ευρώπη λόγω του κανονισμού του μπλοκ για τις ψηφιακές αγορές.

Με αυτές τις εξελίξεις, η ανάπτυξη της Apple Intelligence από την Apple διαμορφώνεται ως εκτεταμένη και αποσπασματική, ειδικά αν προσθέσετε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι συμβατή μόνο με το iPhone 15 Pro (αναθεώρηση) και τη νέα σειρά iPhone 16.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα σχέδια της Apple; Πιστεύετε ότι αυτό κάνει το Apple Intelligence λιγότερο συναρπαστικό καθώς η κυκλοφορία του καθυστερεί; Ας ακούσουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή:
Bloomberg