Το Pixel μπορεί τώρα να αναγνωρίσει άγνωστους αριθμούς τηλεφώνου μέσω της δυνατότητας αναζήτησης

0
6
Google Pixel 8 Pro με αναζήτηση αντίστροφου αριθμού τηλεφώνου
© nextpit

Τα τηλέφωνα Pixel λαμβάνουν ένα νέο σύνολο λειτουργιών με την πιο πρόσφατη ενημέρωση πτώσης δυνατοτήτων Pixel Ιουνίου. Μια προσθήκη είναι το Lookup, το οποίο είναι ένα εργαλείο αναζήτησης αντίστροφων αριθμών τηλεφώνου που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό άγνωστων αριθμών τηλεφώνου ή αναγνώρισης καλούντος. Δείτε πώς λειτουργεί η δυνατότητα και με ποιες συσκευές είναι συμβατή.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να αποκρύψετε ή να αποκλείσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy

Ποια είναι η νέα δυνατότητα αναζήτησης του Pixel;

Ενώ η Google παρείχε ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με την Αναζήτηση, το όνομα υποδηλώνει ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε αντίστροφη αναζήτηση για τον αριθμό τηλεφώνου που σας κάλεσε, προσδιορίζοντας πιθανώς το πραγματικό αναγνωριστικό καλούντος με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού Αναζήτηση από το πρόγραμμα κλήσης.

Επιπλέον, η λειτουργία θα αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες, όπως διεύθυνση και κατηγορία, εάν πρόκειται για επιχείρηση ή εταιρεία. Ανακαλύφθηκε επίσης νωρίτερα ότι αν πατήσετε τη δυνατότητα Αναζήτησης θα προκύψουν αποτελέσματα Αναζήτησης Google σχετικά με τις πληροφορίες του καλούντος. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτή η δυνατότητα θα χρησιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη βάση δεδομένων αναγνώρισης κλήσεων της Google.

Η Google κάνει το ντεμπούτο της νέας λειτουργίας Pixel Lookup για την αντιστροφή της αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου σε άγνωστους αριθμούς

Το Pixel’s Lookup είναι συμβατό με τηλέφωνα Pixel που λειτουργούν με chipset Tensor, όπως το Pixel Fold και το Pixel 6 σε Pixel 8. / © Google

Όπως υπονοείται από τη συμβατότητα της δυνατότητας με τα μοντέλα Pixel Fold (αναθεώρηση) και Pixel 6 που είναι εξοπλισμένα με το νεότερο Tensor SoC, το Lookup μπορεί επίσης να αξιοποιήσει τις δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης σε αυτά τα κορυφαία chipset. Με τη βοήθεια AI, ο γίγαντας της αναζήτησης στο Διαδίκτυο θα μπορούσε να βελτιώσει την επαλήθευση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ουσιαστικά, το Lookup έχει την ίδια βασική λειτουργία με τις εφαρμογές τηλεφώνου τρίτων, όπως το Truecaller ID. Η τελευταία εφαρμογή ενσωματώνει μια δυνατότητα αντίστροφης αναζήτησης, αν και θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον αριθμό με μη αυτόματο τρόπο, σε αντίθεση με την έκδοση του Pixel, η οποία μπορεί να εκτελεστεί μέσω μερικών πατημάτων από το πρόγραμμα κλήσης.

Ταυτόχρονα, το Truecaller ID χρησιμοποιεί το δίκτυό του αντί να πραγματοποιεί μια διαδικτυακή αναζήτηση, η οποία διαφημίζεται ότι αποτελείται από περισσότερα από 400 εκατομμύρια άτομα.

Έρχεται το Lookup σε smartphone Android που δεν είναι Pixel;

Προς το παρόν, φαίνεται ότι η λειτουργία περιορίζεται σε μερικές χώρες κατά την κυκλοφορία. Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες Pixel (μέσω του Android Authority) που ενημέρωσαν στην πτώση της δυνατότητας Pixel Ιουνίου, είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτό σημαίνει ότι η διαθεσιμότητα θα εξαρτηθεί επίσης από τον πάροχο δικτύου.

Η Google δεν επιβεβαίωσε εάν σκοπεύει να ενσωματώσει τη δυνατότητα στο Android 15 ή σε μελλοντικές σημαντικές επαναλήψεις λειτουργικού συστήματος. Όπως και άλλες λειτουργίες Pixel, το Lookup θα μπορούσε να φτάσει σε τηλέφωνα που δεν είναι Pixel μέσω της εφαρμογής τηλεφώνου Android.

Πιστεύετε ότι η δυνατότητα αναζήτησης θα ήταν χρήσιμη; Πείτε μας τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here