Το OpenAI ανακοινώνει την SearchGPT, μια μηχανή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη

0
14

Το OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, ο προγραμματιστής πίσω από το ChatGPT, ανακοίνωσε το πρωτότυπο της μηχανής αναζήτησης SearchGPT που υποστηρίζεται από AI. Η μηχανή αναζήτησης στοχεύει να προσφέρει γρήγορες και έγκαιρες απαντήσεις στο διαδίκτυο με σαφείς και σχετικές πηγές.

Το OpenAl εισέρχεται στην αγορά αναζήτησης που κυριαρχείται από την Google με το SearchGPT

«Δοκιμάζουμε το SearchGPT, ένα πρωτότυπο νέων λειτουργιών αναζήτησης που έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζουν την ισχύ των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης με πληροφορίες από τον Ιστό για να σας δίνουμε γρήγορες και έγκαιρες απαντήσεις με σαφείς και σχετικές πηγές», OpenAI έγραψε σε επίσημη ανάρτηση ιστολογίου την Πέμπτη.

«Η λήψη απαντήσεων στον Ιστό μπορεί να απαιτήσει πολλή προσπάθεια, συχνά απαιτώντας πολλές προσπάθειες για να ληφθούν σχετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι ενισχύοντας τις δυνατότητες συνομιλίας των μοντέλων μας με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τον Ιστό, η εύρεση αυτού που ψάχνετε μπορεί να είναι πιο γρήγορη και ευκολότερη».

Με την υποστήριξη της αρχιτεκτονικής GPT-4 του OpenAI, το SearchGPT θα χρησιμοποιεί μια μορφή συνομιλίας για να απαντά γρήγορα και άμεσα στις ερωτήσεις των χρηστών παρέχοντας συνοπτικές, ενημερωμένες πληροφορίες από τον ιστό με σαφείς συνδέσμους προς σχετικές πηγές ως απάντηση.

Καθώς η συνομιλία εξελίσσεται, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να κάνουν ερωτήσεις παρακολούθησης στο SearchGPT, παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο θα συνομιλούσατε με ένα άτομο, με το κοινόχρηστο πλαίσιο για κάθε ερώτημα να βελτιώνει τις απαντήσεις του, εξηγεί η ανάρτηση ιστολογίου.

Το OpenAI πρόσθεσε επίσης ότι έχει συνεργαστεί με εκδότες και θα τους δώσει πρόσβαση σε εργαλεία για τη διαχείριση του τρόπου εμφάνισης των απαντήσεών τους στα αποτελέσματα SearchGPT, ώστε να έχουν περισσότερες επιλογές. Επί του παρόντος, το OpenAI συνεργάζεται με διάφορους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των The Atlantic και News Corp., για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων αποτελεσμάτων αναζήτησης.

«Το SearchGPT έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να συνδέονται με εκδότες κάνοντας ευδιάκριτες αναφορές και συνδέσμους σε αυτούς στις αναζητήσεις. Οι απαντήσεις έχουν σαφή, ενσωματωμένη, επώνυμη απόδοση και συνδέσμους, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν από πού προέρχονται οι πληροφορίες και να μπορούν γρήγορα να εμπλακούν με ακόμη περισσότερα αποτελέσματα σε μια πλαϊνή γραμμή με συνδέσμους πηγής», πρόσθεσε το OpenAI.

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης πίσω από το ChatGPT λέει επίσης ότι το μοντέλο SearchGPT της είναι ξεχωριστό από τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία εκπαιδεύει τα βασικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης του OpenAI και ότι ακόμη κι αν οι εκδότες εξαιρεθούν από τη γενετική εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης, οι ιστότοποί τους θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα SearchGPT.

«Η αναζήτηση τεχνητής νοημοσύνης θα γίνει ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι πλοηγούνται στο Διαδίκτυο και είναι ζωτικής σημασίας, αυτές τις πρώτες μέρες, η τεχνολογία να είναι κατασκευασμένη με τρόπο που να εκτιμά, να σέβεται και να προστατεύει τη δημοσιογραφία και τους εκδότες. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το OpenAI στη διαδικασία και να δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο για τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τον Ατλαντικό», δήλωσε ο Nicholas Thompson, Διευθύνων Σύμβουλος του The Atlantic, στην ανάρτηση ιστολογίου OpenAI.

Επί του παρόντος, το OpenAI έχει διαθέσει το μοντέλο SearchGPT σε μια μικρή ομάδα χρηστών και εκδοτών. Σκοπεύει να λάβει τα σχόλιά τους για το προσωρινό πρωτότυπο και ελπίζει να ενσωματώσει τις καλύτερες λειτουργίες SearchGPT απευθείας στο ChatGPT στο εγγύς μέλλον. Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το πρωτότυπο της μηχανής αναζήτησης μπορούν να εγγραφούν στη λίστα αναμονής του OpenAI εδώ.