Το iOS 18 θα επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Face ID: Αναφορά

0
12

Η Apple φέρεται να εισαγάγει μια νέα δυνατότητα ασφαλείας στο επερχόμενο iOS 18 της που θα επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν μεμονωμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Face ID.

Το iOS 18 φέρεται να επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Face ID

Νέα αναφορά από MacRumors, επικαλούμενος πολλές πηγές εξοικειωμένες με την ανάπτυξη, υποδηλώνει ότι αυτή η νέα λειτουργία θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλειδώνουν τις ενσωματωμένες εφαρμογές iPhone όπως Mail, Messages, Phone, Notes, Photos και Settings, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιώντας το Face ID. Αυτό όχι μόνο προσθέτει ένα νέο επίπεδο απορρήτου και ασφάλειας, αλλά επίσης καθησυχάζει τους χρήστες ότι τα προσωπικά τους στοιχεία προστατεύονται καλά.

Για να ξεκλειδώσετε μια κλειδωμένη εφαρμογή, οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας Face ID, ο οποίος αναμένεται επίσης να λειτουργεί με το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης ενός iPhone.

Εξακολουθεί να προσδιορίζεται εάν η νέα λειτουργικότητα θα λειτουργεί με εφαρμογές τρίτων που έχουν ληφθεί από το App Store.

Η Apple επιτρέπει ήδη στους χρήστες να ασφαλίζουν συγκεκριμένο περιεχόμενο πίσω από το Face ID, το Touch ID ή έναν κωδικό πρόσβασης. Για παράδειγμα, σημειώσεις στην εφαρμογή Σημειώσεις και φωτογραφίες στα άλμπουμ “Πρόσφατα διαγραμμένα” και “Κρυμμένα” στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Η νέα δυνατότητα ασφαλείας στο iOS 18 θα επεκτείνει περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα επιτρέποντας στους χρήστες να κλειδώνουν ολόκληρες εφαρμογές, ακόμα κι αν το ίδιο το iPhone είναι ξεκλείδωτο.

Οι χρήστες iPhone καταφεύγουν στο Screen Time ή στις Συντομεύσεις για να κλειδώνουν τις ενσωματωμένες εφαρμογές, αλλά με τη νέα λειτουργία, αυτές οι μέθοδοι δεν θα είναι πλέον απαραίτητες στο iOS 18, απλοποιώντας έτσι τη διαδικασία και καθιστώντας το πιο βολικό για τους χρήστες.

Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει επίσημα τα επόμενα σημαντικά λειτουργικά της συστήματα, όπως το iOS 18, το iPadOS 18, το watchOS 11 και το macOS 15, στο Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 10 Ιουνίου, στο χώρο της εταιρείας. HQ, Apple Park, που βρίσκεται στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι μόλις γίνει η ανακοίνωση στην κεντρική ομιλία, η πρώτη έκδοση beta του iOS 18 θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple. Η τελική κυκλοφορία του iOS 18 για το ευρύ κοινό αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2024.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις, καθώς αυτή είναι μια εξελισσόμενη ιστορία!