Το Galaxy Tab S10+ της Samsung ενδέχεται να μην λειτουργεί με το ταχύτερο διαθέσιμο τσιπ

0
6
nextpit Samsung Galaxy Tab S9 Gaming
© nextpit

Η σειρά Galaxy Tab S9 της Samsung που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο ήταν εξοπλισμένη με το SoC Snapdragon 8 Gen 2, καθιστώντας λογικό να περιμένουμε το Galaxy Tab S10 να διαθέτει το chipset Snapdragon 8 Gen 3. Ωστόσο, φαίνεται ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα μπορούσε απροσδόκητα να χρησιμοποιήσει το τσιπ της MediaTek σε ένα από τα επερχόμενα μοντέλα tablet Android.

  • Μην χάσετε αυτό: Τα καλύτερα Samsung Galaxy Tablets που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα

Πρώιμες λεπτομέρειες Samsung Galaxy Tab S10+

Όπως κοινοποιήθηκε από τον Ice Universe στο X που διέρρευσε, ένα tablet Samsung Galaxy με τον αριθμό μοντέλου SM-X828U πιστεύεται ότι είναι η αμερικανική έκδοση του Galaxy Tab S10+, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο αποθετήριο του Geekbench.

Με την πρώτη ματιά, μοιάζει με μια συνηθισμένη λίστα, αλλά κατά τον έλεγχο της μητρικής πλακέτας, ονομάστηκε «gts10p», η οποία είναι η κωδική ονομασία για το κορυφαίο chipset Dimensity 9300+ της MediaTek. Αυτή η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι η Samsung θα μεταβεί στο chipset Dimensity στο Galaxy Tab S10+ και πιθανώς και στο Galaxy Tab S10.

Samsung Galaxy Tab S10 Plus

Μια λίστα Geekbench αποκαλύπτει ότι το Samsung Galaxy Tab S10+ τροφοδοτείται από MediaTek Dimensity 9300+ αντί για Snapdragon 8 Gen 3 SoC. / © Geekbench/Ice Universe στο X

Παρόλα αυτά, αποτελεί έκπληξη, καθώς η παραλλαγή της καταχώρισης προορίζεται για τις ΗΠΑ και η εταιρεία έχει λανσάρει συσκευές στη χώρα που τρέχουν αποκλειστικά σε κορυφαία chipset της Qualcomm όπως το Galaxy S24 trio (αναθεώρηση).

Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε από αυτό είναι πώς η Samsung θα μπορούσε να διακρίνει το Galaxy Tab S10 από το Galaxy Tab S10 Ultra μέσω του τσιπ. Επιπλέον, η επιλογή ενός πυριτίου που κατασκευάζεται από την MediaTek θα μπορούσε να τους προσφέρει μεγαλύτερο περιθώριο, επειδή είναι πιο πιθανό να πληρώσουν λιγότερα σε σύγκριση με τα τσιπ Snapdragon.

Βαθμολογίες αναφοράς Dimensity 9300+

Ανεξάρτητα από την επιλογή chipset, το Dimensity 9300+ SoC που κατασκευάζεται με τη διαδικασία των 4 nm διαθέτει συγκρίσιμες επιδόσεις με το SoC Snapdragon 8 Gen 3. Αυτό εντοπίστηκε επίσης σε βαθμολογίες αναφοράς που απεικονίζουν 2.141 πόντους ενός πυρήνα και 6.952 πόντους πολλαπλών πυρήνων. Αντίθετα, ο Snapdragon 8 Gen 3 έχει κατά μέσο όρο 2.200 και 7.100 πόντους στο Galaxy S24 Ultra, αντίστοιχα.

Επιπλέον, το Galaxy Tab S10+ έχει διαμορφωθεί με 12 GB στο σημείο αναφοράς, επομένως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν υψηλότερες βαθμολογίες εάν συνδυαστεί με 16 GB μνήμης RAM ή περισσότερο.

Με βάση τις διαθέσιμες λεπτομέρειες, η Samsung δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα τη σειρά Galaxy Tab S10. Το πιο πιθανό είναι ότι θα λειτουργήσουν με μεγαλύτερο κύκλο κενού από το Galaxy Tab S9 και μετά. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να δούμε αυτά τα tablet επόμενης γενιάς να κάνουν το ντεμπούτο τους στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2025 το νωρίτερο.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την πιθανότητα το Galaxy Tab S10 να λειτουργεί σε chipset της MediaTek; Πιστεύετε ότι τα tablet θα είναι ελαφρώς φθηνότερα; Χτυπήστε μας με τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here