Το Base M3 MacBook Air της Apple λαμβάνει μια δραματική αύξηση της ταχύτητας αποθήκευσης

0
6
MacBook Air Nextpit Test 12
© nextpit

Η Apple ανανέωσε το MacBook Air αυτόν τον μήνα εξοπλίζοντας τη σειρά με ένα ταχύτερο chipset M3, υποστήριξη διπλής εξωτερικής οθόνης και Wi-Fi 6E. Ενώ οι αναβαθμίσεις φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένες όσον αφορά την απόδοση και τη συνδεσιμότητα όταν προβάλλονται σε χαρτί, υπάρχει μια αξιοσημείωτη βελτίωση που εισάγεται στο M3 MacBook Air (αναθεώρηση). Αναφερόμαστε στο βασικό μοντέλο που η Apple δεν ανέφερε.

  • Διαβάστε επίσης: Συγκρίνονται φορητοί υπολογιστές Apple MacBook

Το βασικό Apple M3 MacBook Air έχει μεγαλύτερη ταχύτητα αποθήκευσης

Καλά θα ήταν να θυμάται κανείς ότι το βασικό μοντέλο M2 MacBook Air (αναθεώρηση) της Apple με αποθηκευτικό χώρο 256 GB επικρίθηκε επειδή είχε χαμηλότερη ταχύτητα αποθήκευσης SSD από την παραλλαγή των 512 GB και το M1 MacBook Air. Πολλά σημεία αναφοράς έδειξαν ότι το M2 MacBook Air των 256 GB είχε ταχύτητα ανάγνωσης περίπου 1,6 GB/s, καθιστώντας το λιγότερο από το μισό της ταχύτητας δεδομένων της παραλλαγής των 512 GB στα 3,5 GB/s.

Το πρόβλημα απομονώθηκε κυρίως καθώς η Apple έκανε χρήση ενός τσιπ NAND στα 256 GB αντί να έχει δύο τσιπ 128 GB, παρόμοια με το M1 MacBook Air.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον YouTuber Max Tech, η ταχύτητα δεδομένων στο βασικό M3 MacBook Air είναι δραματικά μεγαλύτερη από το αντίστοιχο M2. Παράγει ταχύτητα δεδομένων 2,8 GB/s, η οποία είναι κοντά στην ταχύτητα των 3 GB/s στο M3 MacBook Air με αποθηκευτικό χώρο 512 GB. Είναι επίσης σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό του προκατόχου του.

Έχετε υποστήριξη διπλής οθόνης με το M3 MacBook Air!

Το M3 MacBook Air επιτρέπει επιτέλους δύο εξωτερικές οθόνες στον αέρα! / © nextpit

Περαιτέρω έλεγχος από την πηγή ανακάλυψε ότι η Apple εγκατέστησε δύο τσιπ SSD 128 GB στο M3 MacBook Air. Ένα teardown από το iFixIt επιβεβαίωσε επίσης τη ρύθμιση διπλού chip στο πιο πρόσφατο μηχάνημα MacBook Air.

Σε σύγκριση με το M3 MacBook Pro (ανασκόπηση), η ταχύτητα αποθήκευσης SSD στο M3 MacBook Air είναι σημαντικά πιο αργή, λόγω της επιλογής της Apple για ένα πιο προηγμένο τσιπ SSD στα μοντέλα Pro. Ανεξάρτητα από τη διαφορά, ωστόσο, η αύξηση της ταχύτητας στο βασικό M3 MacBook Air εξακολουθεί να είναι μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση.

Όσον αφορά τις άλλες προδιαγραφές και την τιμή, το M3 MacBook Air ξεκινά από 999 $ και διαθέτει CPU 8 πυρήνων, ενώ η GPU μπορεί να ρυθμιστεί για έως και 10 πυρήνες μαζί με τη μνήμη RAM από 8 GB μέχρι 24 GB. Προσφέρεται σε μεγέθη 13 ιντσών και 15 ιντσών με διαστήματα γκρι, μεσάνυχτα μαύρο, αστρικό φως και ασημί χρώματα για να διαλέξετε.

Πιστεύετε ότι αυτές οι διαφορές ταχύτητας SSD είναι αισθητές για τους περισσότερους τυπικούς χρήστες; Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας για αυτό. Ας συζητήσουμε στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here