Το Πορτοφόλι Google τώρα αποθηκεύει κάρτες, εισιτήρια και αναγνωριστικό άδειας οδήγησης

0
338
© NextPit

Η Google ενημερώνει την υπηρεσία Πορτοφολιού της, η οποία έχει αντικαταστήσει το Google Pay από πέρυσι. Ο γίγαντας της αναζήτησης είπε ότι η εφαρμογή Πορτοφόλι μπορεί να αποθηκεύσει μια μεγάλη γκάμα καρτών και ταυτοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εισιτηρίων τρένου και αεροπορικών εισιτηρίων σε πολλές χώρες, μέχρι τις ασφαλιστικές κάρτες και τις προσωπικές ταυτότητες. Ακόμη και η προσθήκη άδειας οδήγησης υποστηρίζεται σε επιλεγμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Google σχεδίαζε να κάνει το Wallet μια υπηρεσία all-in-one για την αποθήκευση ταυτοτήτων και καρτών πέρα ​​από τις υπηρεσίες πληρωμών catering για smartphone και συσκευές που λειτουργούν με Android OS. Προφανώς, αρχίζουν να εκπληρώνουν κάποιες από αυτές τις υποσχέσεις. Για παράδειγμα, πρόσφατα επέκτεινε τις ανέπαφες πληρωμές για συσκευές Wear OS που επιτρέπουν στους χρήστες να πληρώνουν χρησιμοποιώντας το έξυπνο ρολόι τους, όπως το Pixel Watch (κριτική).

  • Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι καλύτερες κρυφές λειτουργίες του Samsung One UI που πρέπει να ενεργοποιήσετε

Προσθέστε πάσο στην εφαρμογή Πορτοφολιού Google μέσω φωτογραφιών

Στην πιο πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου, οι χρήστες μπορούν σύντομα να αρχίσουν να προσθέτουν περισσότερους τύπους πάσου με μερικούς τρόπους. Πρώτον, οι αποθηκευμένες φωτογραφίες των καρτών με γραμμωτούς κώδικες ή κωδικούς QR μπορούν να προστεθούν απευθείας στην εφαρμογή Πορτοφόλι μέσω της συλλογής. Παραδείγματα αυτών είναι οι συνδρομές στο γυμναστήριο και τα εισιτήρια στάθμευσης και συγκοινωνίας που μπορείτε να ψηφιοποιήσετε και να μην ανησυχείτε μήπως χάσετε φυσικά αντίγραφα.

Και όσοι χρησιμοποιούν το RCS (Rich Communication Services) της Google θα έχουν την επιλογή να αποθηκεύουν εισιτήρια εισόδου στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως εισιτήρια τρένου και κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εταιρειών. Θα επιβεβαιώσετε πρώτα με μη αυτόματο τρόπο ότι προσθέτετε ένα εισιτήριο ή ένα πάσο προτού φορτωθεί τελικά στην εφαρμογή. Παρόμοια με το πρώτο χαρακτηριστικό, δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει σε ορισμένες χώρες, όπως οι αεροπορικές εταιρείες του Βιετνάμ και η ισπανική εταιρεία τρένων Renfe. Ωστόσο, οι κάρτες Deutschlandticket είναι πλέον ζωντανές για τη Γερμανία, σύμφωνα με την Google.

Εφαρμογή Πορτοφολιού Google

Το Πορτοφόλι Google υποστηρίζει την προσθήκη περισσότερων δελτίων και εισιτηρίων μέσω φωτογραφιών και εφαρμογών μηνυμάτων, εκτός από προσωπικά αναγνωριστικά, όπως άδειες οδήγησης για επιλεγμένες πολιτείες των ΗΠΑ. / © Google, Επεξεργασία από NextPit

Υποστήριξη για την προσθήκη προσωπικών αναγνωριστικών στο Πορτοφόλι Google σε περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ

Όσον αφορά τις προσωπικές ταυτότητες, όσοι κατοικούν στο Μέριλαντ μπορούν να αρχίσουν να ενσωματώνουν τις ταυτότητες που έχουν εκδοθεί από το κράτος με την εφαρμογή Πορτοφόλι, συμπεριλαμβανομένων των αδειών οδήγησης, και αργότερα να το χρησιμοποιούν κατά τους ελέγχους ασφαλείας πριν από την επιβίβαση με την TSA σε επιλεγμένα αεροδρόμια. Η εταιρεία είπε ότι αυτό θα φτάσει επίσης σε κατοίκους της Αριζόνα, του Κολοράντο και της Τζόρτζια, αν και δεν είναι σαφές πότε.

Μια άλλη μορφή ταυτότητας που υποστηρίζει η εφαρμογή είναι οι κάρτες ασφάλισης υγείας. Είναι ήδη διαθέσιμο στις ΗΠΑ, ενώ οι χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να το κάνουν μέσω της εφαρμογής HRMC. Η Google συνεργάζεται επίσης με την Humana, έναν γνωστό πάροχο ασφάλισης στις ΗΠΑ, και σχεδιάζουν να εκδώσουν ψηφιακά αναγνωριστικά ασφάλισης υγείας στο μέλλον. Και δεδομένου ότι αυτού του είδους τα έγγραφα ταυτοποίησης φέρουν ευαίσθητες πληροφορίες, απαιτείται βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας κάθε φορά που ένας χρήστης έχει πρόσβαση σε αυτά.

Έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε το Πορτοφόλι Google; Ποιες λειτουργίες πιστεύετε ότι είναι πολύ χρήσιμες για εσάς; Ακούμε, πείτε μας τις καλύτερες απαντήσεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Google