Τα τηλέφωνα Samsung αναμένουν κρίσιμη ενημέρωση για την αντιμετώπιση ευπάθειας ασφαλείας

0
16
© nextpit

Τα smartphone και τα tablet της Samsung είναι εξαιρετικά δημοφιλή παγκοσμίως, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε ευπάθεια ασφαλείας θα αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο σε παγκόσμια κλίμακα. Εάν είστε κάτοχος tablet ή smartphone Samsung, ίσως θελήσετε να αδράξετε την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ευπάθεια ασφαλείας με την τελευταία ενημέρωση της Samsung για τη συσκευή σας.

  • Διαβάστε επίσης: Android 15: Θα λάβει το smartphone σας την ενημέρωση;

Την περασμένη Παρασκευή, είδαμε από πρώτο χέρι πώς μια φαινομενικά ασήμαντη ενημέρωση θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες. Τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν, οι χειρουργικές επεμβάσεις έπρεπε να αναβληθούν, οι τηλεοπτικοί σταθμοί σταμάτησαν προσωρινά τις δραστηριότητές τους, όλα λόγω της ενημέρωσης λογισμικού μιας εταιρείας ασφαλείας από την CrowdStrike που δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε ενημερώσεις για το σύγχρονο λογισμικό από πολλές εταιρείες στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της Samsung.

Η Samsung θα κυκλοφορήσει ενημέρωση: Η επόμενη ενημέρωση κώδικα είναι ιδιαίτερα σημαντική

Οι Νοτιοκορεάτες ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι η ενημέρωση Αυγούστου για τις συσκευές Samsung Galaxy θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ενημερωμένη έκδοση κώδικα του Αυγούστου για smartphone και tablet αναμένεται να κλείσει μια ιδιαίτερα επικίνδυνη, τη λεγόμενη μηδενική ευπάθεια ασφαλείας. Ήδη έχει προκαλέσει σάλο στα smartphone Pixel της Google τις τελευταίες εβδομάδες. Λίγο αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν και άλλες συσκευές Android, εκτός από τις συσκευές Google.

  • Καλό να γνωρίζετε: Ποια smartphone Samsung Galaxy θα λάβουν Android 14;

Η Samsung ως ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες Android έχει φυσικά λόγους να λάβει άμεσα μέτρα. Η εταιρεία ηλεκτρονικών ανακοίνωσε στο Forbes ότι θέλει να εξαλείψει την ευπάθεια που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα smartphone και τα tablet Galaxy το συντομότερο δυνατό, κατά προτίμηση αυτόν τον Αύγουστο.

Ωστόσο, μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή πολλά εξαρτώνται επίσης από τη συσκευή και το χειριστή του δικτύου ως προς το πότε θα είναι πραγματικά διαθέσιμη η αντίστοιχη ενημέρωση κώδικα. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμη η ενημέρωση Αυγούστου, όλοι οι χρήστες θα πρέπει να την εγκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό.

Η Samsung προχωρά ταχύτερα από το αναμενόμενο με σημαντική ενημέρωση

Ο κίνδυνος της ευπάθειας ασφαλείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι εμφανής όταν δούμε τι συνέβη τον Ιούνιο. Μετά την αποκάλυψη της ευπάθειας ασφαλείας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε ότι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα smartphone Pixel τους μόνο αφού εφαρμόσουν μια ήδη διαθέσιμη ενημέρωση.

Διαφορετικά, οι συσκευές έπρεπε να απενεργοποιηθούν. Αρχικά, ανέφερε ότι η ανάπτυξη μιας κατάλληλης ενημέρωσης για άλλες συσκευές Android θα διαρκούσε περίπου τρεις μήνες. Ευτυχώς, όταν πρόκειται για τη Samsung, τα πράγματα κινούνται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Είστε κάτοχος συσκευής Samsung; Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σας στη Samsung περισσότερο όσον αφορά την αγορά μελλοντικών προϊόντων;