Τα παραδοσιακά βιογραφικά είναι σε εξέλιξη, οπότε τι ακολουθεί;

0
16
AdobeStock 79650663
© StockPhotoPro/Adobe Stock

Είναι μια δοκιμασμένη φόρμουλα: ένα βιογραφικό δύο σελίδων που δημιουργήθηκε στο Microsoft Word ή στο Google Sheets, το οποίο περιέχει ελάχιστη μορφοποίηση, μια ευανάγνωστη γραμματοσειρά, πολλά σημεία κουκκίδων και τέλος: δουλειά έγινε.

Ή μήπως είναι? Μια νέα αναφορά από την εφαρμογή γραφικού σχεδιασμού Canva αποκάλυψε ότι οι διευθυντές προσλήψεων, που παραδοσιακά πλημμυρίζονται από τεράστιες ποσότητες βιογραφικών απλού κειμένου, είναι πιο δεκτικοί σε εφαρμογές που περιέχουν ένα οπτικό στοιχείο.

Καμβάς Πρωτοχρονιά Νέα Δουλειά Η έκθεση, η οποία διερεύνησε άτομα που αναζητούσαν εργασία και διευθυντές προσλήψεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκαλύπτει ότι το 57% των διευθυντών προσλήψεων προτιμά βιογραφικά με οπτικά στοιχεία από τα παραδοσιακά έγγραφα word πλήρους κειμένου.

Επιπλέον, το 71% των διευθυντών προσλήψεων πιστεύει ότι τα λεγόμενα βιογραφικά «βασισμένα σε κείμενο» θα καταστούν παρωχημένα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Όσο καινούργια κι αν είναι η σκέψη, μάλλον δεν θα σας εκπλήξει. Άλλωστε, ένα μόνο εταιρικό άνοιγμα εργασίας μπορεί να λάβει κατά μέσο όρο 250 αιτήσεις, σύμφωνα με Γυάλινη πόρτα.

Εξαιτίας αυτού, πάνω από το 80% των βιογραφικών δεν περνούν από την αρχική εξέταση (συχνά διενεργείται από ένα κατώτερο μέλος της ομάδας) και μόνο ένας στους 10 θα φτάσει στον αρμόδιο διευθυντή προσλήψεων.

Η πλειονότητα των εργοδοτών, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων εταιρειών του Fortune 500, χρησιμοποιούν ένα σύστημα παρακολούθησης αιτούντων (ATS) για τη διαχείριση εφαρμογών, αλλά υπάρχουν πολλές ιστορίες εκεί έξω ότι το ATS δεν εξετάζει αποτελεσματικά τους αιτούντες. Ως αποτέλεσμα, οι ισχυροί υποψήφιοι μπορούν να εξαλειφθούν προτού καν φτάσουν στην πόρτα.

Επιστρέφοντας στην αναφορά του Canva, διαπίστωσε ότι τα άτομα που αναζητούν εργασία δεν είναι πλέον ικανοποιημένα με την αίσθηση ενός βιογραφικού πλήρους κειμένου και πιστεύουν ότι ο διαχωρισμός 75%/25% μεταξύ κειμένου και εικαστικών θα βελτιώσει τις πιθανότητές τους για πρόοδο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να τραβήξετε την προσοχή εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με την εξέταση εκατοντάδων εφαρμογών είναι μια δύσκολη μάχη. 24% των διευθυντών προσλήψεων ξοδέψτε όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα για να ελέγξετε ένα βιογραφικό.

Με άλλα λόγια, η προσθήκη κάποιου χρώματος και δημιουργικής αίσθησης φαίνεται να έχει νόημα.

Η Canva προτείνει εικόνες και γραφήματα που απεικονίζουν τις δεξιότητες και την εμπειρία σας, καθώς και “περιεχόμενο με δυνατότητα κλικ” – με άλλα λόγια, ένα συνδεδεμένο ψηφιακό χαρτοφυλάκιο.

Παραδοσιακά, το βασίλειο των αιτούντων για δημιουργικούς ή καλλιτεχνικούς ρόλους, όλο και περισσότερο, οι διευθυντές προσλήψεων επιθυμούν να δουν την προηγούμενη εργασία των υποψηφίων στην τεχνολογία, τη μηχανική, το μάρκετινγκ και πολλούς άλλους κλάδους.

Μόνο το ένα τρίτο των αιτούντων περιλαμβάνει αυτήν τη στιγμή ένα, επομένως αυτό μπορεί να προσφέρει ένα πραγματικό σημείο διαφοράς, με ένα καλά σχεδιασμένο χαρτοφυλάκιο που ενισχύει τις πιθανότητές σας να σημειώσετε πρόοδο σε ένα ανταγωνιστικό τοπίο προσλήψεων.

Λοιπόν, ποιο πρέπει να επιλέξετε; Το Github είναι το πιο γνωστό διαδικτυακό αποθετήριο για την εμφάνιση και την επίδειξη τεχνολογικής ικανότητας. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν έναν δωρεάν ιστότοπο για να φιλοξενούν έργα και διαδραστικές επιδείξεις κώδικα και άλλα έργα.

Ή δοκιμάστε το CodePen. Ένας διαδικτυακός επεξεργαστής κώδικα και εργαλείο ανάπτυξης ιστού που επιτρέπει στους χρήστες να επιδεικνύουν πιο περίπλοκα παραδείγματα εργασίας HTML, CSS και Javascript.

Το Netlify είναι μια πλατφόρμα φιλική προς τους προγραμματιστές που παρέχει δωρεάν φιλοξενία στατικών ιστοσελίδων, με δυνατότητα ανάπτυξης απευθείας από ένα προφίλ Github.

Η Vercel ειδικεύεται στην ανάπτυξη ιστοσελίδων χωρίς διακομιστή και είναι ιδιαίτερα ισχυρή για χαρτοφυλάκια JavaScript. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους API και δυναμικές σελίδες.

Το Dribbble είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την επίδειξη δεξιοτήτων UX/UI. Μακέτες, πρωτότυπα και κινούμενα σχέδια μπορούν να εμφανίζονται ως παραδείγματα εργασιών σε εξέλιξη.

Τέλος, ο χρυσός κανόνας για κάθε βιογραφικό είναι να το διατηρείτε πάντα επίκαιρο. Κάποια στοιχεία το δείχνουν 77% των βιογραφικών υπερβαίνει το συνιστώμενο μήκος των 600 λέξεων.

Θέλετε να δοκιμάσετε το νέο σας βιογραφικό; Επισκέψου το Nextpit Job Board για να κάνετε το επόμενο βήμα στο επαγγελματικό σας ταξίδι.

Η Tata Technologies στο Σαν Φρανσίσκο ζητά α Μηχανικός συστήματος να συμβάλει στην ανάπτυξη συστήματος για αυτόνομα οχήματα. Αυτός ο ρόλος απαιτεί έναν ομαδικό παίκτη με κίνητρα και έμπρακτα, με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Εάν είστε πολυεπιστημονικός μηχανικός με την ικανότητα να αναπτύξετε δεξιότητες σε νέους τομείς, αυτός θα μπορούσε να είναι ο ρόλος για εσάς.

Το Netflix αναζητά α Μηχανικός Λογισμικού Λύσεων στο Λος Άντζελες, μία από τις πολλές θέσεις που επιτρέπουν στο στούντιο του γίγαντα ροής να συγχωνευθεί με την πλευρά της τεχνολογίας του προϊόντος. Σε αυτόν τον ρόλο, θα χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ποικιλία εσωτερικών εργαλείων και εργαλείων τρίτων για να επινοήσετε βραχυπρόθεσμες λύσεις αυτοματισμού που τελικά θα κλιμακωθούν σε ένα πολύπλοκο παγκόσμιο δίκτυο.

Η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία Blackstone επεκτείνεται από την πλευρά της τεχνολογίας και επιδιώκει ένα Συνεργάτης Μηχανικών Επιστήμης Δεδομένων, επικεντρώθηκε στο να βοηθήσει την εταιρεία να επιταχύνει την υιοθέτηση της επιστήμης δεδομένων σε όλα τα χαρτοφυλάκια. Θα παίξετε βασικό ρόλο στην εφαρμογή της αρχιτεκτονικής cloud, της υποδομής μηχανικής δεδομένων και της βέλτιστης πρακτικής μοντελοποίησης AI. Ως εκ τούτου, αναζητείται άτομο με υψηλά προσόντα και εμπειρία.

Δοκιμάστε το βιογραφικό σας: αναζητήστε τον επόμενο ρόλο σας στο nextpit Job Board. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Doug Whelan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here