Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Instagram Collab στο iPhone

0
30

Είστε εκκολαπτόμενος influencer ή σας αρέσει να δημιουργείτε μοναδικό περιεχόμενο με φίλους στο Instagram; Αν ναι, προτείνω ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία Collab του Instagram. Έχει να κάνει με τη δημιουργία συναρπαστικών αναρτήσεων μαζί με τους συναδέλφους του Instagram. Εδώ, θα εξερευνήσω ποια είναι η λειτουργία Collab στο Instagram, τα οφέλη της και πώς να τη χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά.

Τι είναι μια ανάρτηση στο Instagram Collab;

Η λειτουργία Instagram Collab επιτρέπει σε δύο λογαριασμούς να μοιράζονται μια ανάρτηση ροής ή ένα Reel. Όταν ανεβάζετε μια ανάρτηση, πρέπει να προσθέσετε έναν άλλο λογαριασμό συνεργάτη. Σε αυτήν την περίπτωση, η κεφαλίδα της ανάρτησης θα περιλαμβάνει τα ονόματα και των δύο λογαριασμών και οι ακόλουθοι και των δύο μπορούν να δουν τη δημοσίευση.

Επομένως, και οι δύο συνεργάτες θα λάβουν τα εύσημα για τις προβολές, τα likes και τα σχόλια που λαμβάνουν οι αναρτήσεις της συνεργασίας. Επίσης, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε ο ένας με τις κοινότητες του άλλου. Επομένως, είναι μια φανταστική μέθοδος για μικρές εταιρείες, επωνυμίες και παρόχους περιεχομένου να προωθηθούν στο Instagram.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Collab στο Instagram στο iPhone

Πρέπει να έχετε ένα δημόσιο προφίλ για να προσθέσετε έναν συνεργάτη σε μια ανάρτηση στο Instagram. Γι’αυτό,

  1. Μεταβείτε στο προφίλ σας στο Instagram → Πατήστε το μενού χάμπουργκερ.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο → Απόρρητο λογαριασμού.

    πατήστε το μενού χάμπουργκερ, πατήστε ρυθμίσεις και απόρρητο, πατήστε το απόρρητο λογαριασμού στο instagram

  3. Απενεργοποίηση Ιδιωτικός λογαριασμός → Πατήστε Εναλλαγή σε δημόσιο.

    απενεργοποιήστε τον ιδιωτικό λογαριασμό, πατήστε αλλαγή σε δημόσιο στο instagram

Αυτό θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να δει τις αναρτήσεις σας και να ακολουθήσει τον λογαριασμό σας. Τώρα, ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Collab στο Instagram.

  1. Ανοίξτε το Instagram → Πατήστε το εικονίδιο προφίλ.
  2. Πατήστε το σύμβολο συν → Επιλέξτε οποιοδήποτε τύπο ανάρτησης.
    Εδώ, επέλεξα το Post.
  3. Επιλέξτε την εικόνα της ανάρτησης από τη συλλογή σας → Πατήστε Επόμενο.

    πατήστε το εικονίδιο προφίλ, πατήστε το σύμβολο συν, επιλέξτε ανάρτηση, επιλέξτε εικόνα, πατήστε επόμενο στο Instagram

  4. Επεξεργαστείτε την εικόνα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας ή παραλείψτε την → Πατήστε Επόμενο.
  5. Επιλέξτε Ετικέτα ατόμων → Πρόσκληση συνεργάτη.
  6. Πληκτρολογήστε το όνομα λογαριασμού → Επιλέξτε τον λογαριασμό από τη λίστα αναζήτησης.

    πατήστε Προσθήκη ετικετών σε άτομα, πατήστε πρόσκληση συνεργάτη, αναζητήστε τον λογαριασμό στο Instagram

  7. Τοποθετήστε την ετικέτα στην επιθυμητή θέση → Πατήστε Τέλος.
  8. Πατήστε Κοινή χρήση.

    πατήστε έγινε, πατήστε κοινή χρήση στο instagram

Η ανάρτηση θα κοινοποιηθεί στη ροή σας. Αλλά θυμηθείτε, ο λογαριασμός με ετικέτα πρέπει να αποδεχτεί το αίτημα συνεργασίας για να μοιραστεί τη δημοσίευση στη ροή του. Εάν διαγράψετε την ανάρτηση, θα αφαιρεθεί από τη ροή του συνεργάτη.

Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να προσκαλέσετε συνεργάτες στο Instagram μετά τη δημοσίευση. Επομένως, φροντίστε να προσθέσετε τον σωστό λογαριασμό ως συνεργάτης πριν ανεβάσετε την ανάρτηση.

Πώς να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε ένα αίτημα Instagram Collab στο iPhone

Εάν κάποιος σας προσθέσει ως συνεργάτη στις αναρτήσεις του, πρέπει πρώτα να το ελέγξετε και μετά να αποδεχτείτε το αίτημα Συνεργασίας. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθεί στη ροή σας και οι ακόλουθοί σας μπορούν να δουν τη δημοσίευση.

  1. Ανοίξτε το Instagram → Πατήστε το εικονίδιο του messenger.
  2. Το αίτημα Collab θα σταλεί ως DM από αυτόν τον λογαριασμό.
    Εάν δεν ακολουθήσετε τον συνεργάτη, θα βρίσκεται στα Αιτήματα.
  3. Πατήστε Προβολή αιτήματος → Αναθεώρηση → Αποδοχή.

    αγγίξτε το αίτημα προβολής, πατήστε κριτική, πατήστε αποδοχή στο Instagram

Αυτό είναι όλο! Θα προστεθείτε ως συνεργάτης και το όνομα του λογαριασμού σας θα εμφανίζεται στην κεφαλίδα της ανάρτησης.

Εάν δεν θέλετε να αποδεχτείτε το αίτημα συνεργασίας, πατήστε Απόρριψη στο αναδυόμενο παράθυρο Αναθεώρηση. Επίσης, μπορείτε να κρατήσετε το αίτημα δημοσίευσης συνεργασίας επιλέγοντας Όχι τώρα. Αργότερα μπορείτε να το αποδεχτείτε ή να το απορρίψετε.

Οφέλη από τη χρήση της λειτουργίας Instagram Collab

Οι αναρτήσεις Collab είναι μια γρήγορη και πρακτική προσέγγιση για την αύξηση της προσέγγισης κοινού για τις αναρτήσεις σας, η οποία μπορεί να έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Αυξήστε την ορατότητα: Μια ανάρτηση Collab σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τις εικόνες και τους κυλίνδρους με τους ακόλουθους του συν-συγγραφέα σας και το κοινό σας. Έτσι, αυξάνει τον αριθμό των ατόμων που βλέπουν τις αναρτήσεις σας.
  • Προσελκύστε περισσότερους ακολούθους: Εφόσον η ανάρτησή σας θα παρουσιαστεί σε περισσότερα άτομα, θα προσελκύσετε νέους ακόλουθους. Επίσης, περισσότερες επιχειρήσεις ή δημιουργοί περιεχομένου ενδέχεται να σας προσκαλέσουν να συνεργαστείτε.
  • Ενισχύστε την αφοσίωση: Περισσότερα άτομα θα αλληλεπιδράσουν και θα αλληλεπιδράσουν με τις αναρτήσεις σας στο Collab λόγω της αυξημένης προβολής. Έτσι, αυτές οι αναρτήσεις θα δημιουργήσουν περισσότερα likes, σχόλια και κοινοποιήσεις.
  • Αποτελεσματικό μάρκετινγκ: Η συνεργασία με έναν εξειδικευμένο παράγοντα επιρροής μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να προσεγγίσουν νέο κοινό που μπορεί να ενδιαφέρεται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Έτσι μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με πιθανούς θαυμαστές.
  • Όχι άλλο διπλότυπο περιεχόμενο: Στο Instagram, η κοινή δέσμευση αλλάζει το παιχνίδι. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο δημοσιεύοντας μία φορά αντί να δημοσιεύσετε την ίδια ανάρτηση σε πολλά προφίλ.
  • Αμοιβαίος έλεγχος: Η συνεργασία σάς επιτρέπει να έχετε κοινό έλεγχο στις αναρτήσεις σας στο Instagram. Μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήματα και σχόλια από μία τοποθεσία. Επίσης, παρακολουθήστε τις μετρήσεις για να δείτε πώς πάει η ανάρτησή σας στο Collab χωρίς να ρωτήσετε τον δημιουργό περιεχομένου.
  • Δημιουργική συνέργεια: Ο συνδυασμός των μοναδικών προοπτικών και στυλ σας μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικό περιεχόμενο. Οι συνεργασίες φέρνουν φρέσκες ιδέες, καινοτόμες ιδέες και ποικίλες προσεγγίσεις, αιχμαλωτίζοντας τους οπαδούς σας.

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης αναρτήσεων στο Instagram Collab

Τώρα που ξέρετε πώς να δημιουργείτε και να αποδέχεστε αιτήματα Collab, ας εξερευνήσουμε δημιουργικούς τρόπους για να μεγιστοποιήσετε τη λειτουργία Collab του Instagram.

  • Συνεργασίες Influencer: Περίπου το 49% των πελατών εμπιστεύεται τις συμβουλές των influencers. Επομένως, συνεργαστείτε με εξειδικευμένους δημιουργούς περιεχομένου για να ελέγξετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την έκθεση και την αξιοπιστία της επωνυμίας σας.
  • Παρασκήνια: Συνεργαστείτε με συναδέλφους και μέλη της ομάδας για να δώσετε μια ματιά στις εργασιακές διαδικασίες, τις εκδηλώσεις ή τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Βοηθά το κοινό σας να συνδεθεί μαζί σας πιο βαθιά.
  • Συνεδρίες Q&A: Συνεργαστείτε με έναν ειδικό του κλάδου ή έναν συνάδελφο δημιουργό για τη διεξαγωγή μιας συνεργατικής συνεδρίας Q&A. Απαντήστε σε ερωτήσεις από το κοινό σας κοινό για να παρέχετε πολύτιμες πληροφορίες.
  • Συνεργασίες αφήγησης: Συνεργαστείτε με άλλους δημιουργούς για να πείτε συναρπαστικές ιστορίες μέσω των αναρτήσεών σας στο Collab. Έτσι, και οι δύο δημιουργοί επωφελούνται από τις συνδυασμένες εμφανίσεις αναρτήσεων.
  • Δώρα: Τα δώρα είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με άλλες επιχειρήσεις, δημιουργούς και οπαδούς. Επιπλέον, μπορείτε να προσκαλέσετε τους ακόλουθούς σας ως συνεργάτες να επιδείξουν τα δώρα τους.
  • Προώθηση άλλων λογαριασμών: Μπορείτε να τους προωθήσετε σε διάφορα είδη κοινού εάν έχετε πολλά προφίλ. Έτσι, μπορείτε γρήγορα να επιστήσετε την προσοχή στους άλλους λογαριασμούς σας χωρίς υπερβολική προώθηση.
  • Αξιοποιήστε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες: Οι αναρτήσεις Collab είναι χρήσιμες για να συμπεριλάβετε το κοινό σας στο περιεχόμενο Instagram για την επιχείρησή σας. Μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε κριτικές πελατών ή αναρτήσεις εκτίμησης από τους ακόλουθούς σας.

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί δεν μπορώ να προσκαλέσω έναν συνεργάτη στο Instagram;

Πρέπει να αλλάξετε τον ιδιωτικό σας λογαριασμό Instagram σε δημόσιο λογαριασμό για να αποκτήσετε τη λειτουργία Collab. Επίσης, δεν μπορείτε να προσκαλέσετε κανέναν λογαριασμό που έχει περιορίσει την επιλογή προσθήκης ετικετών.

Γιατί δεν μπορώ να δω τη λειτουργία Collab στο Instagram;

Με δημόσιο λογαριασμό, εάν δεν μπορείτε να δείτε τη λειτουργία Collab, ενημερώστε την εφαρμογή Instagram και δοκιμάστε ξανά. Επιπλέον, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και απόρρητο → Πατήστε Ετικέτες και αναφορές → Επιλέξτε Να επιτρέπονται ετικέτες από όλους και Να επιτρέπονται οι αναφορές από όλους.

Πόσους followers χρειάζεστε για να συνεργαστείτε;

Δεν υπάρχουν κριτήρια για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Collab στο Instagram.

Μεγιστοποιήστε την προσέγγισή σας στο Insta με αναρτήσεις Collab!

Η λειτουργία Collab του Instagram επιτρέπει σε δημιουργούς περιεχομένου και επιχειρήσεις να συνεργάζονται και να δημιουργούν ελκυστικές αναρτήσεις. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία αποτελεσματικά, μπορείτε να επεκτείνετε την προσέγγιση χρηστών, να ενισχύσετε την αφοσίωση και να αξιοποιήσετε νέα είδη κοινού. Τι πιστεύετε για αυτό το πιθανό χαρακτηριστικό; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω.

Εξερευνήστε περισσότερα…

  • Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Instagram Threads στο iPhone: Απόλυτος οδηγός
  • Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε κανάλια εκπομπής στο Instagram στο iPhone
  • Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε το Instagram στο iPhone σαν επαγγελματίας

Προφίλ συγγραφέα


Άβα

Συγγραφέας περιεχομένου
στο

iGeeksBlog

Η Ava είναι μια ενθουσιώδης συγγραφέας τεχνολογίας καταναλωτών που προέρχεται από τεχνικό υπόβαθρο. Της αρέσει να εξερευνά και να ερευνά νέα προϊόντα και αξεσουάρ Apple και βοηθά τους αναγνώστες να αποκωδικοποιούν εύκολα την τεχνολογία. Μαζί με τις σπουδές, το πλάνο της για το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει και anime παρακολούθησης.