Πώς να υποβαθμίσετε το iOS 17 beta σε iOS 16 χωρίς απώλεια δεδομένων

0
48

Η Apple αποκάλυψε τη συναρπαστική νέα έκδοση beta του iOS 17 και έχουμε ήδη μια ανάρτηση για το πώς να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε. Επειδή όμως βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο beta, τα νέα χαρακτηριστικά συνοδεύονται από αμέτρητα σφάλματα και δυσλειτουργίες.

Εάν αυτά τα σφάλματα σας ενοχλούν λίγο υπερβολικά, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε υποβάθμιση από το iOS 17 beta σε μια σταθερή ενημέρωση iOS 16.

Σημείωση: Τα ίδια βήματα ισχύουν για την υποβάθμιση του iPadOS 17 Developer Beta σε σταθερό iPadOS 16.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε υποβάθμιση του iOS 17

  • Χρειάζεστε Mac ή υπολογιστή για υποβάθμιση από iOS 17 beta σε iOS 16.
  • Για να κάνετε λήψη του αρχείου IPSW, χρειάζεστε μια γρήγορη, σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.
  • Δεν μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας του iOS 17 στο iOS 16. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας τυχόν νέων εγγράφων, εικόνων, αρχείων κ.λπ. που δημιουργήσατε ενώ χρησιμοποιείτε το iOS 17 σε υπηρεσίες όπως το iCloud Drive, το Google Photos και το One Drive. Αργότερα, μπορείτε να τα κατεβάσετε ξανά στο iOS 16.
  • Εάν έχετε αρχειοθετημένο αντίγραφο ασφαλείας του iOS 16, μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα του τηλεφώνου σας προτού εγκαταστήσετε το iOS 17 beta.
  • Εάν δεν έχετε αντίγραφα ασφαλείας του iOS 16, θα πρέπει να ρυθμίσετε το iPhone σας ως νέο μετά την υποβάθμιση.

Πώς να κάνετε υποβάθμιση από iOS 17 beta σε iOS 16

  1. Κατεβάστε την εικόνα επαναφοράς συσκευής στον υπολογιστή σας.
    Αυτός ο σύνδεσμος δείχνει πώς και από πού να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο αρχείο iOS IPSW του iPhone σας.
    Το μέγεθος αρχείου IPSW θα είναι περίπου 5,5 GB. Περιμένετε να γίνει λήψη.

    Κατεβάστε την εικόνα επαναφοράς συσκευής στον υπολογιστή σας

  2. Απενεργοποίηση Find My iPhone: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις iPhone → πατήστε το όνομά σας → Find My → Find My iPhone → απενεργοποιήστε το Find My iPhone. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής και πατήστε Απενεργοποίηση.

    turn-off-find-my-iphone

  3. Συνδέστε το iPhone του iOS 17 στον υπολογιστή: Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο καλώδιο για να συνδέσετε το iPhone σε υπολογιστή Mac ή Windows. Ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα “Ξεκλείδωμα iPhone για χρήση αξεσουάρ”, χρησιμοποιήστε το Touch ID/Face ID/κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή.

  4. Άνοιγμα Finder ή iTunes: Σε Mac που εκτελεί macOS Ventura ή Monterey, ανοίξτε το Finder. Ανοίξτε το iTunes σε Mac με macOS Mojave ή παλαιότερο ή υπολογιστή με Windows.

  5. Εντοπίστε το iPhone σας: Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή του Finder, θα το δείτε στην περιοχή Τοποθεσίες. Στο iTunes, κάντε κλικ στο μικροσκοπικό εικονίδιο iPhone. Εάν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στο Trust στο Finder. Τώρα πατήστε Trust στο iPhone και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης.

  6. Τοποθετήστε τη συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης: Τα βήματα διαφέρουν ανάλογα με τα μοντέλα iPhone. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για λεπτομερή βήματα για την είσοδο στη λειτουργία ανάκτησης. Εδώ είναι μια σύντομη.

    • Σε iPhone 8 ή μεταγενέστερη έκδοση: Διαδοχικά, πατήστε και αφήστε το κουμπί Αύξηση έντασης, μετά το κουμπί Μείωση έντασης και πατήστε και συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί Δεξιά Πλευρά ακόμα και αφού εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Αφήστε το μόνο αφού δείτε την οθόνη της λειτουργίας ανάκτησης (ένα καλώδιο που δείχνει προς το φορητό υπολογιστή).

      Μαύρη οθόνη iPhone Recovery Mode με καλώδιο που δείχνει προς ένα φορητό υπολογιστή

  7. Το Finder ή το iTunes θα σας ενημερώσει ότι έχει εντοπίσει μια συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης.
  8. Επαναφορά iPhone χρησιμοποιώντας το αρχείο IPSW: Σε Mac (είτε χρησιμοποιείτε Finder είτε iTunes), πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option. Σε υπολογιστή με Windows, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift. Τώρα, επιλέξτε Επαναφορά iPhone.

  9. Βρείτε το αρχείο IPSW που κατεβάσατε στο βήμα 1 στο νέο παράθυρο. Κάντε κλικ για να το επιλέξετε και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.
  10. Θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά την επιβεβαίωσή σας. Διαβάστε το και κάντε κλικ στο Restore.
    Σημείωση: Στο macOS Monterey και παλαιότερα, αφού κάνετε κλικ στο Restore → Restore and Update, εμφανίζεται αυτόματα η λήψη και η εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης iOS 16. Θα κατεβάσει το αρχείο. Δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το αρχείο IPSW. Αυτό είναι καλό. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Cancel από το αναδυόμενο παράθυρο (ή να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε το iPhone). Στη συνέχεια, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο με μια επιλογή για Επαναφορά. Τώρα μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα 8 και νεότερα.
  11. Αφήστε τον υπολογιστή να ολοκληρώσει την εργασία: Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θα δείτε την κατάσταση στο Mac ή τον υπολογιστή σας. Στην οθόνη του iPhone θα εμφανιστεί επίσης το λογότυπο της Apple με μια γραμμή προόδου. Για να αποφύγετε τυχαία αποσύνδεση, βεβαιωθείτε ότι το iPhone είναι σωστά τοποθετημένο και ότι δεν υπάρχει περιττή κίνηση.

Αυτό είναι!

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το iPhone θα επανεκκινήσει. Θα δείτε την οθόνη εγκατάστασης στο iPhone σας με iOS 16. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε επαναφορά από προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας (εάν υπάρχει) ή να επιλέξετε μία από τις άλλες επιλογές.

Ελπίζω ότι αυτός ο εκτενής οδηγός για την υποβάθμιση του iOS 17 και την επανεγκατάσταση του iOS 16 ήταν χρήσιμος. Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε στα σχόλια παρακάτω.

Άλλες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις:

  • Πώς να κατεβάσετε το iPadOS 17 προγραμματιστή beta στο iPad
  • Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το iOS 17 προγραμματιστή beta στο iPhone
  • Λήψη ταπετσαριών iOS 17 για iPhone

Προφίλ συγγραφέα

Yash

Δικτυακός τόπος

Ο Yash είναι ένα καθοδηγούμενο άτομο με πάθος για την τεχνολογία και τον αντίκτυπό της στον κόσμο μας. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους άλλους για τις νεότερες εξελίξεις στην τεχνολογία και πώς μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνία. Από κοινού, είναι βαθιά αφοσιωμένος στο anime και στο Marvel Cinematic Universe, αν όχι στο γράψιμο.