Πώς να στείλετε άμεσα μηνύματα βίντεο στο WhatsApp στο iPhone

0
25

Το WhatsApp είναι αφιερωμένο στην ενίσχυση της αποτελεσματικής επικοινωνίας μέσω καινοτόμων μέσων. Σύμφωνα με αυτή τη δέσμευση, η εφαρμογή που ανήκει στη Meta εισήγαγε πρόσφατα μια νέα δυνατότητα – τη δυνατότητα δημιουργίας και αποστολής σύντομων μηνυμάτων βίντεο. Εάν η ιδέα της κοινής χρήσης σύντομων βίντεο κεντρίζει το ενδιαφέρον σας, είστε τυχεροί. Ακολουθεί ένας οδηγός που εξηγεί πώς μπορείτε να εγγράψετε και να μοιραστείτε άμεσα μηνύματα βίντεο στο WhatsApp στο iPhone.

Τι είναι τα άμεσα μηνύματα βίντεο στο WhatsApp;

Τα άμεσα μηνύματα βίντεο στο WhatsApp, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι σύντομες εγγραφές βίντεο που μπορείτε να μοιραστείτε με τις επαφές σας. Μοιάζουν με τα φωνητικά μηνύματα, αλλά αντί για ήχο, χρησιμοποιούν βίντεο.

Στο WhatsApp, τα άμεσα μηνύματα βίντεο περιορίζονται σε διάρκεια 60 δευτερολέπτων και αναπαράγονται αυτόματα σε σίγαση όταν λαμβάνονται. Μπορείτε να πατήσετε το βίντεο για μεγέθυνση και αναπαραγωγή του με ήχο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να μοιράζεστε γρήγορες ενημερώσεις με τις επαφές σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δείξετε κάτι που κάνετε ή για να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα.

Επιπλέον, τα άμεσα μηνύματα βίντεο στο WhatsApp είναι επίσης κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα μηνύματά σας είναι ασφαλή.

Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το WhatsApp στην πιο πρόσφατη έκδοσή του.

Πώς να ηχογραφήσετε και να μοιραστείτε άμεσο μήνυμα βίντεο στο WhatsApp στο iPhone

  1. Εκκινήστε το WhatsApp στο iPhone σας → Ανοίξτε τη συνομιλία του παραλήπτη.
  2. Πατήστε το εικονίδιο φωνητικής σημείωσης κάτω δεξιά. Μοιάζει με μικρόφωνο.
    Ένα νέο εικονίδιο κάμερας θα πρέπει να εμφανιστεί όταν πατήσετε μία φορά το εικονίδιο φωνητικής σημείωσης.
  3. Τώρα, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της κάμερας για να εγγράψετε ένα άμεσο μήνυμα βίντεο.

    Πατήστε το εικονίδιο της κάμερας για να εγγράψετε ένα άμεσο μήνυμα βίντεο στο Whatsapp στο iPhone

  4. Μόλις τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση των 3 δευτερολέπτων, θα έχετε δύο επιλογές:
    • Εάν δεν θέλετε να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα βίντεο, σύρετε το δάχτυλό σας από τα δεξιά προς τα αριστερά για να σταματήσετε την εγγραφή και να διαγράψετε το βίντεο.
    • Ή, εάν θέλετε να ηχογραφήσετε ένα μεγαλύτερο μήνυμα βίντεο ή να εξερευνήσετε περισσότερες επιλογές, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω. Θα δείτε ένα μπλε εικονίδιο με το λουκέτο στην οθόνη σας.

      Ακυρώστε ή εγγράψτε ένα μεγαλύτερο μήνυμα βίντεο στο WhatsApp στο iPhone

  5. Πατήστε το εικονίδιο της κάμερας κάτω αριστερά για να αλλάξετε κάμερες και να τραβήξετε το περιβάλλον σας.
  6. Πατήστε το εικονίδιο Διακοπή για να σταματήσετε την εγγραφή και να κάνετε προεπισκόπηση του μηνύματος βίντεο.

    Καταγράψτε περιβάλλοντα χώρο και σταματήστε την εγγραφή βίντεο στο Whatsapp

  7. Εάν δεν θέλετε να στείλετε το μήνυμα βίντεο, πατήστε το εικονίδιο X ή μπλε Bin.
  8. Εάν θέλετε να στείλετε το άμεσο μήνυμα βίντεο, πατήστε το μπλε εικονίδιο Κοινή χρήση.

    Διαγραφή ή αποστολή εγγεγραμμένου βίντεο στιγμιαίας χρήσης

  9. Μόλις πατήσετε Αποστολή, τα μηνύματα βίντεο θα εμφανιστούν σε κυκλική μορφή. Ο παραλήπτης μπορεί να πατήσει το βίντεο για να το μεγεθύνει και να το παίξει με ήχο.

    Εμφάνιση στιγμιαίου μηνύματος βίντεο στο Whatsapp στο iPhone

Συχνές ερωτήσεις
Τα άμεσα μηνύματα βίντεο στο WhatsApp είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο;

Ναι, τα άμεσα μηνύματα βίντεο στο WhatsApp είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο εσείς και ο παραλήπτης μπορείτε να δείτε τα μηνύματα που έχετε στείλει.

Μπορώ να αποθηκεύσω άμεσα μηνύματα βίντεο στη συλλογή ή την εφαρμογή φωτογραφιών της συσκευής μου;

Δυστυχώς, το WhatsApp δεν σας επιτρέπει να αποθηκεύετε άμεσα μηνύματα βίντεο στη συλλογή ή την εφαρμογή φωτογραφιών της συσκευής σας. Παρόμοια με ένα φωνητικό μήνυμα, μπορείτε να αντιδράσετε ή να απαντήσετε μόνο σε ένα άμεσο μήνυμα βίντεο ή να το προωθήσετε σε μια επαφή.

Μπορώ να επεξεργαστώ άμεσα μηνύματα βίντεο ή να προσθέσω κείμενο και αυτοκόλλητα σε αυτά;

Όχι, από τη στιγμή που γράφτηκε, δεν είναι δυνατή η επεξεργασία μηνυμάτων Instant Video ή η προσθήκη κειμένου και αυτοκόλλητων σε αυτά. Η Meta έχει σχεδιάσει ειδικά αυτή τη δυνατότητα για να επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να μοιράζονται απλά μηνύματα βίντεο χωρίς περιττά κουδούνια και σφυρίχτρες.

Πώς διαφέρουν τα άμεσα βίντεο από τα κανονικά βίντεο;

Τα άμεσα μηνύματα βίντεο είναι σύντομα και προσωπικά βίντεο που προορίζονται να είναι αυθόρμητα. Έχουν διάρκεια μόνο 60 δευτερόλεπτα και παίζονται αυτόματα σε σίγαση στις συνομιλίες. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα βίντεο, δεν αποθηκεύονται στη συσκευή σας.

Τυλίγοντας…

Η αποστολή άμεσων μηνυμάτων βίντεο στο WhatsApp προσφέρει έναν φανταστικό τρόπο για να προσθέσετε λίγο ενθουσιασμό στις βαρετές, παλιές, βαριές συνομιλίες σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε συναισθήματα, εκφράσεις και εμπειρίες που δεν μπορούν να επικοινωνηθούν μόνο με τη φωνή ή το κείμενό σας.

Δοκιμάστε αυτή τη νέα δυνατότητα του WhatsApp και πείτε μας τη γνώμη σας για αυτήν στα σχόλια.

Εξερευνήστε περισσότερα:

  • Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp σε πολλές συσκευές με τον ίδιο αριθμό
  • Πώς να εγγράψετε και να στείλετε μηνύματα βίντεο στο FaceTime στο iPhone
  • Πώς να στείλετε φωτογραφίες ως έγγραφα στο WhatsApp στο iPhone

Προφίλ συγγραφέα


Αγιούς

Ο Ayush είναι ένας λάτρης της τεχνολογίας που έγινε δημοσιογράφος τεχνολογίας και συγγραφέας με γνώμονα την ικανότητα να εξηγεί περίπλοκα θέματα με σαφήνεια και περιεκτικότητα. Όταν δεν γράφει, μπορείτε να τον βρείτε να μελετά τις πιο πρόσφατες τάσεις στην τεχνολογία των καταναλωτών, να παρακολουθεί υπερβολικά βίντεο από τους αγαπημένους του τεχνολογικούς YouTubers ή να βουτάει σε καθηλωτικά παιχνίδια ανοιχτού κόσμου.