Πώς να προβάλετε ευαίσθητο περιεχόμενο στο Twitter σε iPhone, iPad και web

0
26

Πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι από προεπιλογή, το Twitter θολώνει το ευαίσθητο περιεχόμενο στη ροή σας. Ωστόσο, εάν είστε χρήστης που θέλει να δει όλα τα tweets χωρίς φίλτρα, δεν είστε μόνοι. Το ξεκλείδωμα του ευαίσθητου περιεχομένου του Twitter απαιτεί μια γρήγορη προσαρμογή ρυθμίσεων. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αφαιρέσετε τις θολές εικόνες και να δείτε το ευαίσθητο περιεχόμενο στο Twitter από το iPhone, το iPad ή ακόμα και το πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό.

Αλλά προτού εμβαθύνουμε στα βήματα για την απενεργοποίηση των προειδοποιήσεων ευαίσθητου περιεχομένου στο Twitter, ας καταλάβουμε τι θεωρεί το Twitter ως ευαίσθητο περιεχόμενο και γιατί εμφανίζει την εν λόγω προειδοποίηση στη ροή σας.

Τι είναι το ευαίσθητο περιεχόμενο στο Twitter;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου διαθέσιμο στο Twitter. Υπάρχουν φορές που οι χρήστες μοιράζονται μέσα που απεικονίζουν βία ή περιεχόμενο για ενηλίκους που μπορεί να είναι ευαίσθητο περιεχόμενο για ορισμένους χρήστες. Καθώς ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εποπτεύει αυτό το περιεχόμενο, φροντίζει να το αποκρύψει από τις αναζητήσεις και να το επισημαίνει ως ευαίσθητο, ώστε να εμφανίζεται σε εσάς κατά την κρίση σας.

Το Twitter περιορίζει επίσης το περιεχόμενο για ενηλίκους σε χρήστες κάτω των 18 ετών ή σε χρήστες που δεν έχουν προσθέσει την ημερομηνία γέννησής τους στο προφίλ τους. Το Twitter ομαδοποιεί ευαίσθητα μέσα στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Γραφική βία
  • Περιεχόμενο για ενήλικες
  • Βίαια σεξουαλική συμπεριφορά
  • Αδικαιολόγητη καταστροφή
  • Απεχθής εικόνες

Σύμφωνα με την Ευαίσθητη πολιτική μέσων ενημέρωσης του Twitter, μπορείτε να μοιράζεστε περιεχόμενο παραστατικής βίας ή συναινετικά παραγόμενου περιεχομένου για ενηλίκους, υπό τον όρο ότι το επισημάνετε ως ευαίσθητα μέσα. Ωστόσο, το Twitter δεν επιτρέπει τη βίαιη σεξουαλική συμπεριφορά, τον αδικαιολόγητο γκρίνια και τις εικόνες μίσους.

Επιπλέον, η εταιρεία εποπτεύει και περιορίζει το περιεχόμενο με βάση τον τύπο πολυμέσων και το πού μοιράζεται. Για παράδειγμα, εάν κάποιος μοιράζεται εικόνες μίσους κάτω από ένα Tweet, το περιεχόμενο θα κρυφτεί αυτόματα και υπάρχουν πιθανότητες ο λογαριασμός να αποκλειστεί οριστικά.

Γιατί το Twitter εμφανίζει την προειδοποίηση “Αυτό το Tweet μπορεί να περιλαμβάνει ευαίσθητο περιεχόμενο”;

Εάν ένας χρήστης επισημάνει το Tweet του ως ευαίσθητο ή εάν το Twitter εντοπίσει ότι το Tweet περιέχει ευαίσθητα μέσα, η πλατφόρμα εμφανίζει την εν λόγω προειδοποίηση. Επίσης, η προειδοποίηση επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν να δουν ή να αγνοήσουν το περιεχόμενο που δημοσιεύεται.

Θα υπάρχουν αρκετοί λογαριασμοί στην πλατφόρμα που δημοσιεύουν τακτικά ευαίσθητο περιεχόμενο. Εάν τύχει να επισκεφτείτε τέτοιους λογαριασμούς, το Twitter θα εμφανίσει μια προειδοποίηση σύμφωνα με την φράση, “Προσοχή: Αυτό το προφίλ μπορεί να περιλαμβάνει δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο. Βλέπετε αυτό το μήνυμα επειδή στέλνουν στο Twitter δυνητικά ευαίσθητες εικόνες ή γλώσσα. Θέλετε ακόμα να το δείτε;» Και πάλι, έχετε την επιλογή να προβάλετε αυτό το περιεχόμενο, ο οποίος είναι και ο σκοπός της εμφάνισης αυτής της προειδοποίησης.

Πώς να δείτε ευαίσθητο περιεχόμενο στο Twitter σε iPhone και web

Από την εφαρμογή Twitter για iPhone, δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση που σας επιτρέπει να προβάλλετε ευαίσθητο περιεχόμενο από προεπιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή η ρύθμιση δεν εμφανίζεται ή, ας πούμε, δεν είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή iOS.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες iPhone και Mac πρέπει να ακολουθήσουν πολύ παρόμοια βήματα για να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση “Εμφάνιση πολυμέσων που ενδέχεται να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο”. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το Safari ή οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Twitter.
  2. Πατήστε την εικόνα προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία.
    Εάν χρησιμοποιείτε Mac, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Tweet στα αριστερά.
  3. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και Υποστήριξη.
  4. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο.

    Επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο στο Twitter

  5. Πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.
  6. Τώρα, πατήστε Περιεχόμενο που βλέπετε.
  7. Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου για την προβολή πολυμέσων που ενδέχεται να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο.

    Πώς να δείτε ευαίσθητο περιεχόμενο στο Twitter στο iPhone

Πώς να επιτρέψετε ευαίσθητο περιεχόμενο σε αναζητήσεις στο Twitter

Το περιεχόμενο που έχει επισημανθεί ως ευαίσθητο και οι λογαριασμοί που δημοσιεύουν συχνά ευαίσθητο περιεχόμενο δεν εμφανίζονται στις αναζητήσεις από προεπιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή η ρύθμιση Απόκρυψη ευαίσθητου περιεχομένου είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σας. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

Σημείωση: Αυτές οι ρυθμίσεις δεν είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Twitter για iPhone. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε οποιαδήποτε συσκευή.

  1. Ανοίξτε το Safari ή οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού της επιλογής σας.
  2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Twitter.
  3. Πατήστε την εικόνα προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία εάν χρησιμοποιείτε iPhone.
    Ή κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Tweet στα αριστερά, εάν χρησιμοποιείτε συσκευή Mac ή Windows.
  4. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και Υποστήριξη.
  5. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο.
  6. Πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.
  7. Τώρα, πατήστε Περιεχόμενο που βλέπετε.
  8. Πατήστε Ρυθμίσεις αναζήτησης.

    Πατήστε Ρυθμίσεις αναζήτησης για να ενεργοποιήσετε το Ευαίσθητο περιεχόμενο στο Twitter

  9. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Απόκρυψη ευαίσθητου περιεχομένου.

    Πώς να ενεργοποιήσετε το Ευαίσθητο περιεχόμενο στις ρυθμίσεις Αναζήτησης στο Twitter

Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε Tweet ή λογαριασμούς που ενδέχεται να εμφανίζουν ευαίσθητο περιεχόμενο.

Απενεργοποιήστε την προειδοποίηση ευαίσθητου περιεχομένου για τα δικά σας Tweet

Εάν κάνετε Tweet τακτικά, αλλά τα Tweet σας δεν δημιουργούν καθόλου πρόσβαση, υπάρχει πιθανότητα να έχετε ενεργοποιήσει κατά λάθος την προειδοποίηση ευαίσθητου περιεχομένου για τα δικά σας Tweet.

Το Twitter όχι μόνο δίνει στους χρήστες την επιλογή να προβάλουν ή να αγνοήσουν ευαίσθητο περιεχόμενο, αλλά διασφαλίζει επίσης τον περιορισμό αυτού του περιεχομένου από την εμφάνιση στα χρονοδιαγράμματα άλλων χρηστών ή στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εάν δεν δημοσιεύετε ευαίσθητο περιεχόμενο, ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Twitter στο iPhone σας.
  2. Πατήστε την εικόνα προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία.
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και υποστήριξη → Ρυθμίσεις και απόρρητο.
  4. Τώρα, πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.
  5. Επιλέξτε τα Tweets σας.
  6. Τώρα, απενεργοποιήστε την επιλογή Επισήμανση μέσων στο Tweet σας ως υλικού που μπορεί να είναι ευαίσθητο.

    Απενεργοποιήστε την προειδοποίηση ευαίσθητου περιεχομένου για τα δικά σας Tweet

Και αυτό είναι ένα περιτύλιγμα!

Εάν έχετε άλλες αμφιβολίες σχετικά με αυτό το άρθρο ή σχετικά με τον τρόπο αλλαγής ή πλοήγησης στις ρυθμίσεις Twitter, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα NFT ως εικόνα προφίλ Twitter χρησιμοποιώντας το iPhone
  • Πώς να δημιουργήσετε GIF για το Twitter στο iPhone
  • Οι καλύτερες εφαρμογές Twitter για iPhone για να βελτιώσουν την εμπειρία σας

Αναγνώστες σαν εσάς βοηθούν στην υποστήριξη του iGeeksBlog. Όταν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας συνδέσμους στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Διαβάστε τη δήλωση αποποίησης ευθύνης.