Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία Instagram στο iPhone (2022)

0
79

Η Dark Mode υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και είναι ανατριχιαστικό να μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ σκοτεινής και φωτεινής λειτουργίας. Όχι μόνο φαίνεται μοναδικό σε εφαρμογές για κινητά, αλλά μειώνει και την καταπόνηση των ματιών. Βάζω στοίχημα ότι το Instagram είναι μια από τις πολλές εφαρμογές που θέλετε να δοκιμάσετε σε Dark Mode.

Αν και το Instagram δεν προσφέρει ακόμη ρύθμιση εντός εφαρμογής για την ενεργοποίηση της Dark Mode στο iPhone, προσαρμόζει το θέμα του iPhone σας. Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Σκοτεινή λειτουργία Instagram από τις Ρυθμίσεις του iPhone αλλάζοντας το θέμα της συσκευής σας.

Αλλά πριν προχωρήσουμε, μια ήπια υπενθύμιση να αναβαθμίσετε το iOS σας στην πιο πρόσφατη έκδοση για να απολαύσετε τις πλήρεις δυνατότητες του Instagram στο iPhone.

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Instagram μέσω των ρυθμίσεων του iPhone

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του iPhone σας.
  2. Μεταβείτε στην ενότητα Οθόνη & Φωτεινότητα.
  3. Πατήστε Dark για να ενεργοποιήσετε τη Dark Mode. Αυτό αντανακλά αυτόματα στο Instagram και σε πολλές άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Twitter και Facebook.

    Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Instagram

Για να απενεργοποιήσετε τη Dark Mode, απλώς επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα και πατήστε Light. Αν και η χρήση της Dark Mode στο iPhone εξαρτάται από την προτίμηση, μπορείτε επίσης να την προγραμματίσετε για τη νύχτα. Αυτό θα αλλάξει πάντα το θέμα του Instagram αυτόματα με αυτόν τον τρόπο.

  1. Στις Ρυθμίσεις του iPhone σας → Οθόνη & Φωτεινότητα.
  2. Ενεργοποιήστε την επιλογή Αυτόματη.
  3. Στη συνέχεια, πατήστε Επιλογές.
  4. Επιλέξτε Προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα για να προσαρμόσετε τον χρονισμό εναλλαγής:
  5. Για παράδειγμα, ρυθμίστε την ώρα στις 07:00 για να μεταβείτε στη λειτουργία φωτός το πρωί και μετά στις 19:00 για να μεταβείτε στη σκοτεινή λειτουργία τη νύχτα.

    Προσαρμοσμένο πρόγραμμα για την προσαρμογή του χρονισμού μεταγωγής

Πώς να αλλάξετε το Instagram σε Dark Mode σε Mac ή PC

Εάν χρησιμοποιείτε το Instagram μέσω του υπολογιστή ή του Mac σας στο διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία του. Και πάλι δεν υπάρχει ενσωματωμένη δυνατότητα στην εφαρμογή Ιστού. θα πρέπει να αλλάξετε το θέμα του προγράμματος περιήγησής σας για να χρησιμοποιήσετε το Instagram σε Dark Mode.

Η διαδικασία είναι απλή κατά την πρόσβαση στο Instagram μέσω Safari σε Mac, απλώς αλλάξτε το θέμα Mac σας σε Dark Mode και το Instagram κληρονομεί τη ρύθμιση συστήματος.

Όταν χρησιμοποιείτε το Safari στο Mac σας:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple ID στην επάνω δεξιά γωνία → Προτιμήσεις συστήματος.
  2. Κάντε κλικ στο Γενικό.

    Κάντε κλικ στο Γενικά στις Προτιμήσεις συστήματος στο Mac

  3. Τέλος, επιλέξτε Dark/Light για να ορίσετε το προεπιλεγμένο θέμα του συστήματος.

    Πώς να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία Instagram σε Mac

  4. Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε το Safari και θα μεταβείτε στο Instagram, θα κληρονομήσει αυτό το προεπιλεγμένο θέμα.

Όταν χρησιμοποιείτε Microsoft Edge ή Chrome:

Απλώς, ενεργοποιήστε τη Dark Mode μόνο για το πρόγραμμα περιήγησης χωρίς να επηρεάσετε ολόκληρη τη ρύθμιση του συστήματος:

  1. Παω σε [chrome://flags/] (για Chrome) ή [edge://flags/] (για Microsoft Edge).
  2. Αναζητήστε το θέμα μέσω της γραμμής αναζήτησης στο επάνω μέρος.
  3. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Auto Dark Mode for Web Contents.
  4. Στη συνέχεια επιλέξτε Enabled/Disabled.

    Πώς να βάλετε το Instagram σε σκοτεινή λειτουργία στον υπολογιστή

  5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Επανεκκίνηση στην κάτω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησής σας για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές. Το Instagram θα εμφανίζεται πλέον σε Dark Mode όταν το ανοίξετε.

Όπως πολλές άλλες εφαρμογές, το Instagram κληρονομεί τη ρύθμιση θέματος συσκευής από προεπιλογή. Επομένως, η ενεργοποίηση της Dark Mode σε αυτήν είναι σχεδόν παρόμοια με αυτήν που θα κάνατε για εφαρμογές όπως το Facebook και το TikTok. Τώρα ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε τη Dark Mode του Instagram. Πώς νιώθεις; Ενημερώστε με στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να ανακτήσετε τον χακαρισμένο λογαριασμό Instagram σε iPhone ή Mac
  • Πώς να κατεβάσετε το Instagram Reels στο iPhone: 5 εύκολοι τρόποι
  • Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε το Instagram στο iPhone σαν επαγγελματίας