Πώς να ενεργοποιήσετε την αθόρυβη λειτουργία στο Instagram σε iPhone ή Android

0
74

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να μείνεις μακριά από τα social media. Η επικοινωνία με τους φίλους, την οικογένεια και τους ακόλουθους είναι μέρος της κλήρωσης. Αλλά όταν έρθει η ώρα να εστιάσετε ή να ξεκουραστείτε τόσο πολύ, η αθόρυβη λειτουργία στο Instagram μπορεί να σας βοηθήσει με την παύση των ειδοποιήσεων και των μηνυμάτων. Ας μάθουμε πώς να ενεργοποιήσετε την αθόρυβη λειτουργία στο Instagram για να κάνετε ένα διάλειμμα από τις ειδοποιήσεις.

Τι είναι η αθόρυβη λειτουργία στο Instagram;

Το Instagram κυκλοφόρησε το Quiet Mode στις αρχές του 2023 με σκοπό να βοηθήσει τους άλλους να εστιάσουν. Είτε για εφήβους που πρέπει να σπουδάζουν είτε για άλλους που πρέπει να συγκεντρωθούν στο δρόμο ενώ οδηγούν, η αθόρυβη λειτουργία μπορεί να βοηθήσει.

Όταν ενεργοποιείτε την Ήσυχη λειτουργία, οι ειδοποιήσεις σας τίθενται σε σίγαση και αποστέλλονται αυτόματες απαντήσεις σε όσους σας στέλνουν άμεσα μηνύματα. Και οι δύο αυτές λειτουργίες σάς επιτρέπουν να εστιάσετε σε άλλες εργασίες ή ακόμα και να κλείσετε τα μάτια σας χωρίς διακοπές από τους συναδέλφους σας χρήστες του Instagram.

Το ωραίο με το Quiet Mode είναι ότι δεν χρειάζεται να σκέφτεστε να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, το Quite Mode είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Instagram για κινητά στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία. Η δυνατότητα θα μπορούσε να γίνει σε άλλες χώρες και περιοχές αργότερα.

Πώς να ενεργοποιήσετε την αθόρυβη λειτουργία στο Instagram σε iPhone ή Android

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο iPhone σας.
  2. Πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στο κάτω μέρος για να μεταβείτε στην καρτέλα προφίλ.
  3. Επιλέξτε το μενού χάμπουργκερ (τρεις γραμμές) επάνω δεξιά → επιλέξτε Ρυθμίσεις.

    Για να ενεργοποιήσετε την Ήσυχη λειτουργία στο Instagram, ανοίξτε την εφαρμογή Instagram, πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας, επιλέξτε το μενού χάμπουργκερ, επιλέξτε Ρυθμίσεις

  4. Πατήστε Ειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αθόρυβη λειτουργία στην ενότητα Push Notifications.
  5. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή αθόρυβης λειτουργίας.
  6. Πατήστε την ώρα στα δεξιά του Από για να επιλέξετε την ώρα έναρξης και κάντε το ίδιο για την ώρα Προς.
    Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αθόρυβη λειτουργία για έως και 12 ώρες.

    Πατήστε Ειδοποιήσεις, επιλέξτε Ήσυχη λειτουργία, Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην Ήσυχη λειτουργία, πατήστε την ώρα στα δεξιά του Από για να επιλέξετε την ώρα έναρξης

  7. Χρησιμοποιήστε τα πίσω βέλη επάνω αριστερά για έξοδο από τη ρύθμιση και τις Ρυθμίσεις αθόρυβης λειτουργίας.

Τι βλέπετε στην αθόρυβη λειτουργία

Όταν επιστρέψετε στο προφίλ σας στο Instagram, θα δείτε Σε αθόρυβη λειτουργία κάτω από το όνομά σας με ένα εικονίδιο φεγγαριού. Μπορείτε να πατήσετε Σε αθόρυβη λειτουργία για να δείτε πόσο καιρό είναι ενεργοποιημένη εάν χρειάζεται.

Αυτό που βλέπετε στην αθόρυβη λειτουργία, πατήστε Σε αθόρυβη λειτουργία για να δείτε πόσο καιρό είναι ενεργοποιημένο εάν χρειάζεται

Εάν επιλέξετε Ρυθμίσεις → Ειδοποιήσεις από το μενού στο προφίλ σας, θα παρατηρήσετε επίσης ότι η εναλλαγή Παύσης όλων είναι ενεργοποιημένη κάτω από τις Ειδοποιήσεις Push. Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την εναλλαγή ενώ χρησιμοποιείτε την αθόρυβη λειτουργία.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, Ειδοποιήσεις, θα παρατηρήσετε επίσης ότι εναλλάσσεται η Παύση όλων

Αφού τελειώσει το πρόγραμμα της αθόρυβης λειτουργίας, θα λαμβάνετε ξανά ειδοποιήσεις και θα μπορείτε να βλέπετε τα άμεσα μηνύματά σας στην εφαρμογή Instagram όπως συνήθως.

Τι βλέπουν οι άλλοι στην αθόρυβη λειτουργία

Όπως αναφέρθηκε, εάν ένας χρήστης του Instagram σας στείλει ένα άμεσο μήνυμα ενώ χρησιμοποιείτε την αθόρυβη λειτουργία, θα λάβει μια αυτόματη απάντηση που θα τον ενημερώνει ότι δεν θα ειδοποιηθείτε. Επιπλέον, θα βλέπουν την εμφάνιση σε αθόρυβη λειτουργία κάτω από το όνομά σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε την αθόρυβη λειτουργία στο Instagram σε iPhone ή Android

Εάν αποφασίσετε ότι η αθόρυβη λειτουργία δεν είναι για εσάς ή θέλετε απλώς να την απενεργοποιήσετε για την ημέρα, αυτό είναι εύκολο.

  • Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις → Ειδοποιήσεις → απενεργοποιήστε την εναλλαγή αθόρυβης λειτουργίας.
  • Μεταβείτε στο προφίλ σας, επιλέξτε Σε αθόρυβη λειτουργία και πατήστε Ρυθμίσεις στο αναδυόμενο παράθυρο στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την εναλλαγή αθόρυβης λειτουργίας.

Πάρτε τον έλεγχο του χρόνου σας!

Ακόμη και όταν προσπαθούμε να μείνουμε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ολοκληρώσουμε τα πράγματα, οι ειδοποιήσεις και τα μηνύματα μπορούν να εμφανιστούν και να μας τραβήξουν μέσα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Ήσυχη λειτουργία στο Instagram για να ελέγχετε τον χρόνο σας εξαλείφοντας τους περισπασμούς, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα. Θα το δοκιμάσετε; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια!

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να κρύψετε την ενεργή σας κατάσταση στο Instagram
  • Τι συμβαίνει όταν περιορίζετε κάποιον στο Instagram;
  • Πώς να απενεργοποιήσετε τα αιτήματα μηνυμάτων στο Instagram